MAJORKOWI: Samo życie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 08, 2004 9:03

Majorko! Miodunka jest moją cichą, forumową faworytką od pierwszego spojrzenia. :D I zyczę i jej i Tobie, aby wszystkie wredne choróbska poszły precz i żebyście jak najszybciej mogły być razem. :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt paź 08, 2004 9:08

Nie ma książeczki.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt paź 08, 2004 9:39

Majorka pisze:Nie ma książeczki.

Dostałam odpowiedź od dyrektorki schroniska:
"Książeczka wysłana w zeszły poniedziałek, a telefon odpowiada: abonent etc..."
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt paź 08, 2004 9:46

Dzwonił przed chwilą dr Biernacki - twierdzi, że wysłał książeczkę 2 tygodnie temu listem poleconym. Ma dzisiaj sprawdzić na poczcie.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pt paź 08, 2004 10:13

Majorka pisze:Dzwonił przed chwilą dr Biernacki - twierdzi, że wysłał książeczkę 2 tygodnie temu listem poleconym. Ma dzisiaj sprawdzić na poczcie.

ależ oni kłamią... albo im to wszystko po prostu wisi...

Sydney

Post » Pt paź 08, 2004 10:17

Kurczę :evil: . A podobno to super schronisko 8O

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt paź 08, 2004 10:20

Anka pisze:Kurczę :evil: . A podobno to super schronisko 8O

Wiesz, jak tam bywam to mam wrażenie że psami bardzo się zajmują, teraz zresztą budują nowe boksy... a koty...jest tylko jedna mała kociarnia... a reszta porozkładana w klatkach... nie jest źle ale daleko do "dobrze"

Sydney

Post » Pt paź 08, 2004 15:06

Wawe pisze:Majorko! Miodunka jest moją cichą, forumową faworytką od pierwszego spojrzenia. :D I zyczę i jej i Tobie, aby wszystkie wredne choróbska poszły precz i żebyście jak najszybciej mogły być razem. :D

Będę myśleć o tych życzeniach przez weekend :) To dodaje sił i wiary...
Miodusia zjadła Intestinal w nocy i rano; kupale sadzi nadal o konsystencji plasteliny. Anka mi poradziła, żeby spróbować dać jej Probiotyk (wet przystał na to), bo może ona ma wyjałowioną florę bakteryjną. Poza tym przyda się osłonowo przy Ketokonazolu. Mam tylko nadzieję, że nie ma żadnych pierwotniaków...
Obrazek

Majorka

Post » Pt paź 08, 2004 15:30

niunia zdrowiej szybciutko bo tam juz cale stadko cudniastych kociambrow na ciebie czeka

grzybom i biegunkom mowimy stanowcze NIE :!:
dzienniczek_Marysi->http://emanka.hpage.com/
Obrazek

emanka

Od: Śro maja 12, 2004 22:04

Post » Pt paź 08, 2004 15:34

Swoją drogą jestem strasznie ciekawa, jak one się zachowają, kiedy ją przyniosę. Ona pewnie będzie wystraszona, to bardzo łagodna koteczka. Mi-Norka będzie zazdrosna, Miś Major przytuli ją do serca, Mika nafuka i obrazi się - a może nie? Może znajdzie w niej kumpelkę schroniskową? No a Mi-Gacek... to wielka niewiadoma. Aly myślę, że jeśli Miodunka nie zrobi zamachu na jego ukochanego (czyli mego TZ-ta), to się zachowa przyzwoicie :)
Obrazek

Majorka

Post » Pt paź 08, 2004 15:37

Ja też już nie mogę się doczekać konfrontacji :D

Sydney

Post » Pt paź 08, 2004 15:41

Czasem aż mnie korci, żeby ją już zabrać. Ale to byłoby głupie chyba.
Obrazek

Majorka

Post » Pt paź 08, 2004 15:49

A tak a propos szczepionki: to jedna dawka kosztuje 40 zł, a ona będzie musiała wziąć dwie lub trzy. Mam nadzieję, że to tylko dlatego, bo stosowana leczniczo i że pozostała piątka (bo i Kot Hipolit przecież) weźmie tylko po jednej...
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 11, 2004 9:21

Osiągnęłam wyższy stopień wtajemniczenia - pierwszy raz w życiu wykąpałam kota! :)
W sobotę dokładnie posprzątałam mieszkanie, umyłam podłogi i okno (żeby Miodunka mogła sobie wyglądać), kupiłam narzutę, kocyki i mięciutką matę na podłogę (Miodunka od razu ją "kupiła"). W niedzielę była kąpiel w Nizoralu - Mio prawie w ogóle się nie wyrywała, tylko w końcowej fazie spłukiwania przypięła się do mnie całym ciałkiem, więc polewałam ją i siebie, z konieczności :) Wysuszyłam ją dokładnie, a potem zawinęłam w kocyk i spała na mnie jak niemowlę; gdyby nie to, że musiałam wyjść, spałaby pewnie tak do rana. Zrobił się z niej śliczny, puchaty kotek, a poduszeczki łapek ma tak słodko różowo-czarne :); wyprały się z niej te wszystkie parchy. Za dwa dni czeka nas spryskanie jej całej fungidermem, a 21 października druga szczepionka. Wczoraj też - cytuję mamę - "zrobiła nareszcie normalnego balasa".
Obrazek

Majorka

Post » Pon paź 11, 2004 9:23

Tak się cieszę, że jest coraz lepiej :) Suuuuper :) Może przy okazji Sabatu będę mogła ją odwiedzić :D

Sydney

[poprzednia][następna]