Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Koniec cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 07, 2024 9:19 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

madrugada pisze:
Nul pisze:
madrugada pisze:
Nul pisze:Pewnie!
Może Ci podrzucę na kwarantannę moją jedną szczotkę do włosów? Bo nie mam balkonu :)
Szczotkę kupiłam kiedyś od mojej fryzjerki i ona (szczotka, nie fryzjerka) wonieje takim okropnym plastikiem… Coś jak wnętrze nagrzanego auta :evil:
Wyniosłam toto do pracy, jako zapasowe.

Nul, mogę nawet pobrać osobiście. Zamiaruję zawitać do Krakowa 21 kwietnia :)

Ooo! Może wreszcie by się nam udało??? Miaaau!

Idziemy z Orszulką oglądać wiosnę w Parku Lotników. Dołączysz?

A to jakiś szczególny ten Park ,że tam chcecie oglądać wiosnę?
podejrzewam, że do tego czasu wiosny może już prawie nie być :( , taka dziwna w tym roku
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 07, 2024 10:06 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Park jest duży i ponoć bardzo zarośnięty. Ze zdjęć przypomina warszawski Park Skaryszewski, ma sporo atrakcji m.in. Ogród Doświadczeń im. St. Lema.
Wiosny pewnie już nie będzie, ale liście jeszcze będą miały jasny, wiosenny kolor.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie kwi 07, 2024 10:37 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Obejrzałam sobie ten park, faktycznie ładny. Wiele razy byłam w Krakowie ale jakoś nigdy nie słyszałam o nim. A oglądając natknęłam się na tytuł "Zamieszkaj przy Parku Lotników" i oczywiście developer już wkroczył w bliskie sąsiedztwo parku. Może się czepiam ale wrrrrr.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Nie kwi 07, 2024 10:40 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Silverblue pisze:Obejrzałam sobie ten park, faktycznie ładny. Wiele razy byłam w Krakowie ale jakoś nigdy nie słyszałam o nim. A oglądając natknęłam się na tytuł "Zamieszkaj przy Parku Lotników" i oczywiście developer już wkroczył w bliskie sąsiedztwo parku. Może się czepiam ale wrrrrr.

Nie czepiasz się. W Warszawie jest wręcz moda na anektowanie części parków pod zabudowę mieszkaniową. I ceny wystrzeliwują w kosmos, bo mieszkanie jest w parku.

madrugada

Post » Nie kwi 07, 2024 11:28 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

madrugada pisze:
Silverblue pisze:Obejrzałam sobie ten park, faktycznie ładny. Wiele razy byłam w Krakowie ale jakoś nigdy nie słyszałam o nim. A oglądając natknęłam się na tytuł "Zamieszkaj przy Parku Lotników" i oczywiście developer już wkroczył w bliskie sąsiedztwo parku. Może się czepiam ale wrrrrr.

Nie czepiasz się. W Warszawie jest wręcz moda na anektowanie części parków pod zabudowę mieszkaniową. I ceny wystrzeliwują w kosmos, bo mieszkanie jest w parku.

to samo jest w Katowicach, "wojna" o teren przy samym Parku Ślaskim
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie kwi 07, 2024 11:29 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

madrugada pisze:Park jest duży i ponoć bardzo zarośnięty. Ze zdjęć przypomina warszawski Park Skaryszewski, ma sporo atrakcji m.in. Ogród Doświadczeń im. St. Lema.
Wiosny pewnie już nie będzie, ale liście jeszcze będą miały jasny, wiosenny kolor.

Jak zarośnięty to fajny, nie przepadam za uporzadkowanymi
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 07, 2024 11:57 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

mir.ka pisze:
madrugada pisze:

to samo jest w Katowicach, "wojna" o teren przy samym Parku Ślaskim

Tak, słyszałam o tym też. Tam jeszcze w dodatku ogród zoologiczny. W ogóle to od pewnego czasu przyglądam się starym kamienicom w Zabrzu. Zabrze nie jest zbyt ładnym miastem, ale patrzę jak kiedyś się starali.Każda kamienica ma inne zdobienia, jakieś rzeźbienia, malunki.Teraz wszystko idzie masowo, jak z taśmy i w ekspresowym tempie. Nie pasuje to do niczego. I jeszcze otwarte niedawno Centrum Przesiadkowe. Nowoczesny moloch bez połączenia z dworcem PKP, nie ma się za bardzo na co przesiąść. Wąskie wysepki, ciężko z wózkiem się zmieścić żeby wsiąść do autobusu.Zabrakło nawet miejsca dla oczekujących autobusów. No ale jest i można było zrobić szumne otwarcie. Kurcze, ja dziś jakąś chyba zmierzła jestem:)

Silverblue

Post » Nie kwi 07, 2024 12:02 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

mir.ka pisze:
madrugada pisze:Park jest duży i ponoć bardzo zarośnięty. Ze zdjęć przypomina warszawski Park Skaryszewski, ma sporo atrakcji m.in. Ogród Doświadczeń im. St. Lema.

Jak zarośnięty to fajny, nie przepadam za uporzadkowanymi

Dlatego nie lubię warszawskich Łazienek. Są pod sznurek, trawniki ogrodzone, nie wolno na nie wejść, alejki wysypane żwirem... A w Skaryszewskim można chodzić gdzie się chce, robić pikniki na trawnikach, nie ma ogrodzeń, roślinność jest naturalnie nieuporządkowana. I wiewiórki zaczepiają przechodniów prosząc o orzechy...

madrugada

Post » Nie kwi 07, 2024 15:05 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Rowniez nie lubie takiej uporzadkowanej pod czlowieka "natury" a tego teraz najwiecej.
W miejscu, gdzie mieszkalam wiele lat i wypielegnowalam 2 wielkie drzewa (regularnie podlewane latami), w ktorych schronienie mialy ptaszki i wiewiorki teraz nowi wlasciciele zrobili tak:
https://zapodaj.net/plik-5YixkgoI66
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie kwi 07, 2024 15:23 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Bo teraz natura ma być wygodna.Nikt przecież nie będzie grabił liści.U nas na działkach co drugi ogródek już tak wygląda.Tylko jeszcze obowiązkowo trampolina. A na trawie nie ma prawa wyrosnąć ani jedna stokrotka.

Silverblue

Post » Nie kwi 07, 2024 15:51 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

To prawda, ma być wygodnie i nieuciążliwie. Zielona pustynia.

madrugada

Post » Nie kwi 07, 2024 16:25 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Silverblue pisze:Bo teraz natura ma być wygodna.Nikt przecież nie będzie grabił liści.U nas na działkach co drugi ogródek już tak wygląda.Tylko jeszcze obowiązkowo trampolina. A na trawie nie ma prawa wyrosnąć ani jedna stokrotka.

a u mnie rosną stokrotki i żałuję ,że mam ich trochę za mało :(
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 07, 2024 16:26 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Bo stokrotki są piękne, w roślinnym i w kocim wydaniu :wink:

madrugada

Post » Nie kwi 07, 2024 18:01 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

To prawda, zwłaszcza w kocim :kotek:

Silverblue

Post » Nie kwi 07, 2024 18:14 Re: Nolina, z Palucha dziewczyna 3. Serek Bieluch

Blisko ogródka w którym mieszkały Łatka Marcysia Migunia kwitły na wiosnę....niezapominajki....
Pibon, drzewa były piękne, żal ich.......

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]