MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka z nami w nowym domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 13, 2020 17:25 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Juz dwa razy przerwałam wpatrywanie sie Amy w Bagi klaszcząc w rece i mowiac nie wolno
Amy odchodziła

A Bagi jak tylko ja widzi spiernicza do budki
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw lut 13, 2020 17:45 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

MonikaMroz pisze:Juz dwa razy przerwałam wpatrywanie sie Amy w Bagi klaszcząc w rece i mowiac nie wolno
Amy odchodziła

A widzisz.. :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 13, 2020 18:43 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Świetnie! :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 13, 2020 21:15 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Teraz pytanie co zrobić żeby się Mili nie bała.
Jak zobaczy Bagi zwiewa. albo jak się mijają nasyczy i truchcikiem biegnie do innego pokoju. Bagi cisza. Nawet nie zażyczyła. Przeszła sobie po prostu...

MonikaMroz

Post » Czw lut 13, 2020 21:16 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Zero możliwości wspólnej zabawy
Laserek nie interesuje prawie żadnej. Piórko tylko Mili

Więcej pomysłów żeby je połączyć zabawa nie mam. :placz:

MonikaMroz

Post » Czw lut 13, 2020 21:17 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

MonikaMroz pisze:Juz dwa razy przerwałam wpatrywanie sie Amy w Bagi klaszcząc w rece i mowiac nie wolno
Amy odchodziła

Przypomniało mi sie ze ja gwizdalam jak Moli atakowala Fuksa. Odwracalo to ich uwagę
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw lut 13, 2020 21:19 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

U mnie świetnie działa jedna zabawa. Biorę koc, może być też duża folia albo płachta papieru. Do tego patyk. Szura się patykiem pod kocem, tak jakby tam chrobotała myszka, co jakiś czas wysuwam spod koca koniuszek patyka. Pannice szaleją na zmianę albo po kolei. Próbowałam z dwoma patykami na raz, ale trochę to trudne.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 13, 2020 21:23 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Moli25 pisze:
Amy odchodziła

Przypomniało mi sie ze ja gwizdalam jak Moli atakowala Fuksa. Odwracalo to ich uwagę

Na Amy klaskanie działa na Bagi nie. Bagi normalnie stoi jak słup soli tylko łeb jej chodzi żeby zobaczyć „wroga” zza moich nóg.

Mili pod łóżkiem. :placz:

MonikaMroz

Post » Czw lut 13, 2020 21:23 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

MB&Ofelia pisze:U mnie świetnie działa jedna zabawa. Biorę koc, może być też duża folia albo płachta papieru. Do tego patyk. Szura się patykiem pod kocem, tak jakby tam chrobotała myszka, co jakiś czas wysuwam spod koca koniuszek patyka. Pannice szaleją na zmianę albo po kolei. Próbowałam z dwoma patykami na raz, ale trochę to trudne.

Mili lubi ta zabawę i Bagi tez. Ale nie połączyło ich to niestety

MonikaMroz

Post » Czw lut 13, 2020 21:29 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

MonikaMroz pisze:Teraz pytanie co zrobić żeby się Mili nie bała.
Jak zobaczy Bagi zwiewa. albo jak się mijają nasyczy i truchcikiem biegnie do innego pokoju. Bagi cisza. Nawet nie zażyczyła. Przeszła sobie po prostu...

Wymyślaj metody mając w głowie ciągle że masz wzmacniać pożądane zachowania. Czyli jak któraś kotka zrobi choc jeden krok spokojnie to ją chwal. Brawo! Super!. Jak obserwujesz, że np jestes w pokoju Bagirki i chce wejść Amy lub Mili, ale patrzy na Bagirę to zawołaj ją i skoncentruj na sobie, weź jakiś przysmak do ręki, zeby podeszła i chwal,m chwal jak podejdzie..
Pamiętaj, ze jak jestes skoncentrowana i w napięciu obserwujesz kocie relacje to one to na bank czują. Probuj zabaw, machając wołaj, nie chcą przyjsc zachęć smaczkiem, może weź wędkę i chodź z jednego pokoju do drugiego (nie wiem jaki masz rozkład pokoi)..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lut 13, 2020 21:30 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Jeżeli MIli się boi to nie reaguj wtedy gdy jest w lęku - wzmocnisz to zachowanie, tą reakcję. Jak się uspokoi, po kilku minutach zachęć ją do przyjścia do Ciebie albo w jakiś inny sposob.

Marzenia11

Post » Czw lut 13, 2020 21:33 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

MonikaMroz pisze:
MB&Ofelia pisze:U mnie świetnie działa jedna zabawa. Biorę koc, może być też duża folia albo płachta papieru. Do tego patyk. Szura się patykiem pod kocem, tak jakby tam chrobotała myszka, co jakiś czas wysuwam spod koca koniuszek patyka. Pannice szaleją na zmianę albo po kolei. Próbowałam z dwoma patykami na raz, ale trochę to trudne.

To nie ma na celu połączyć od razu - zresztą nie wiem co masz na myśli pisząc "połaczyło"? Chodzi o to, ze najpierw dużym sukcesem i pierwszym krokiem będzie wzbudzenie ich zainteresowania - nawet jeśli jedna się będzie tylko bawić, wołasz pozostałe, a tę ktora się bawi chwalisz jak ładnie i fajnbie się bawi. Pierwsze dni mogą być takie, ze tylko jedna będzie się bawiła a pozostałe oleją. ale w końcu się zaciekawią. Wołasz,zachęcasz, ale pozostawiasz im decyzję czy przyjdą. ale jak zobaczyśz najdrobniejszą oznakę zainteresowania, np. spoglądanie na Was z bardzo duzej odległosci chwalisz to zachowanie, wołasz i zachęcasz itp..

Marzenia11

Post » Czw lut 13, 2020 21:44 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Marzenia11 pisze:Jeżeli MIli się boi to nie reaguj wtedy gdy jest w lęku - wzmocnisz to zachowanie, tą reakcję. Jak się uspokoi, po kilku minutach zachęć ją do przyjścia do Ciebie albo w jakiś inny sposob.

Mili lek trwa krótko. Ona jest taka niepewna. Ale jak się do niej podejdzie to od razu się budzi z tego amoku i mruknięciem do ciebie i leci do zabawy. U niej nie ma takiej zawziętosci .

MonikaMroz

Post » Czw lut 13, 2020 21:45 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

Marzenia11 pisze:
MonikaMroz pisze:

To nie ma na celu połączyć od razu - zresztą nie wiem co masz na myśli pisząc "połaczyło"? Chodzi o to, ze najpierw dużym sukcesem i pierwszym krokiem będzie wzbudzenie ich zainteresowania - nawet jeśli jedna się będzie tylko bawić, wołasz pozostałe, a tę ktora się bawi chwalisz jak ładnie i fajnbie się bawi. Pierwsze dni mogą być takie, ze tylko jedna będzie się bawiła a pozostałe oleją. ale w końcu się zaciekawią. Wołasz,zachęcasz, ale pozostawiasz im decyzję czy przyjdą. ale jak zobaczyśz najdrobniejszą oznakę zainteresowania, np. spoglądanie na Was z bardzo duzej odległosci chwalisz to zachowanie, wołasz i zachęcasz itp..

Nie połączyło w sensie ze jak się bawię z Mili to rzadko która przyjdzie nawet patrzeć.

MonikaMroz

Post » Czw lut 13, 2020 21:45 Re: MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka Trudne dokocenie :(

MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:Jeżeli MIli się boi to nie reaguj wtedy gdy jest w lęku - wzmocnisz to zachowanie, tą reakcję. Jak się uspokoi, po kilku minutach zachęć ją do przyjścia do Ciebie albo w jakiś inny sposob.

Mili lek trwa krótko. Ona jest taka niepewna. Ale jak się do niej podejdzie to od razu się budzi z tego amoku i mruknięciem do ciebie i leci do zabawy. U niej nie ma takiej zawziętosci .

No to dobrze.

Marzenia11

[poprzednia][następna]