Mela - kocia nastolatka po przejściach u mnie w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 29, 2014 15:23 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

Wczoraj zmieniłam tytuł, prosząc o rady.

Melcia się uspokoiła, a Kajtuś już się nie boi, oby tak dalej!!!

Gabi79

Od: Nie lip 01, 2012 10:35

Post » Czw maja 29, 2014 15:24 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

Oj to trzymamy :ok: :ok: , żeby jej się berserk nie włączał i żeby Kajtuś się nie bał :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 29, 2014 15:28 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

Napisałam PW do Gabi :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw maja 29, 2014 18:08 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

OlaLola pisze:Napisałam PW do Gabi :)

To fajnie. Ale jeśli to nic prywatnego, to może napisz - jeśli Gabi nie ma nic na przeciw :mrgreen: - i tutaj. Każda wiedza nt wzajemnych stosunków między- i gatunkowych jest przydatna.

Gabi, sorry, ale napisałaś do ryśki albo kogo innego, albo co? Nie można czekać na kolejny wyskok Meli - z tym trzeba pracować na bieżąco.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw maja 29, 2014 18:21 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

Gabi mojego PW jeszcze nie odczytała, w sumie niczego specjalnego nie napisałam, raczej czego nie robić żeby nie pogłębić strachu Kajtka, bo to jednak ważne.
I napisałam, że jeśli będę mogła jakoś pomóc to Gabi ma dać znać :)
Generalnie mogę tylko pomóc ogólnikowo, bo generalnie "na odległość" można bardziej zaszkodzić niż pomóc. :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw maja 29, 2014 20:51 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

ryśka dopiero co (12ego maja) urodziła synka więc nie sądzę, żeby miała czas i siły teraz na zbyt wiele...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt maja 30, 2014 14:33 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

Ryśka napisała dziś na wątku 'Krople dr Bacha............' w jaki sposób się z nią kontaktować, bo strona w przebudowie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt maja 30, 2014 21:12 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

morelowa pisze:Ryśka napisała dziś na wątku 'Krople dr Bacha............' w jaki sposób się z nią kontaktować, bo strona w przebudowie.

Mogę prosić link do wątku?

Dzisiaj już nie mam siły dokładnie się wczytywać, bo padam ze zmęczenia.

Doszła nowa obroża, ale nawet w starej już było ok.

Myślę, że to jednak była kwestia jakiejś sytuacji, pt. Kajtuś nieświadomie przestraszył Melę.

Gabi79

Post » Sob maja 31, 2014 6:54 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

viewtopic.php?f=1&t=39025&start=1170
post ryśki na tej stronie - mail, pw, w podpisie baner do strony itp. Wystarczy wpisać w 'użytkownikow' nazwę tegoż , żeby mieć dane :D
Gabi, jeśli nawet jest tak jak piszesz - a nie wiesz tego do końca - to sytuacja może się powtórzyć w każdej chwili i powtarzać się częściej lub rzadziej. I chodzi o to by emocje temu towarzyszące wyciszać.

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 01, 2014 8:30 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

morelowa pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=39025&start=1170
post ryśki na tej stronie - mail, pw, w podpisie baner do strony itp. Wystarczy wpisać w 'użytkownikow' nazwę tegoż , żeby mieć dane :D
Gabi, jeśli nawet jest tak jak piszesz - a nie wiesz tego do końca - to sytuacja może się powtórzyć w każdej chwili i powtarzać się częściej lub rzadziej. I chodzi o to by emocje temu towarzyszące wyciszać.

Dzięki wielkie!!!
Napisałam do ryśki.
Przed chwilą napisałam tu na wątku, że jest ok i wtedy Melka ruszyła do ataku na Kajtunia :(

Kocham Melcię tak samo, jak Kajtunia i ich dobro jest priorytetem.

Gabi79

Post » Nie cze 01, 2014 9:01 Re: Proszę o rady -Mela stawia się na psa, a on jest przeraż

Gabi79 pisze:Kocham Melcię tak samo, jak Kajtunia i ich dobro jest priorytetem.

Jako osoba robiąca PA (i post-adopcjną :wink: ) mogę to potwierdzić w całej rozciągłości.

Alienor

Post » Nie cze 01, 2014 9:19 Re: Proszę o rady -kotka rzuca się na psa - opis 1 post

Dobrze - o nosie nie będziemy myśleć :P
Daj znać jak idzie nowa psia sprawa.

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 01, 2014 9:39 Re: Proszę o rady -kotka rzuca się na psa - opis 1 post

morelowa pisze:Dobrze - o nosie nie będziemy myśleć :P
Daj znać jak idzie nowa psia sprawa.

Psia sprawa to "sprawka" Alienor :lol:

Mam nadzieję, że uda się znaleźć jakiś kąt dla malucha

viewtopic.php?f=21&t=162538

Gabi79

Post » Czw cze 12, 2014 10:11 Re: Proszę o rady -kotka rzuca się na psa - opis 1 post

Puk, puk - jest tam kto?

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 12, 2014 19:38 Re: Proszę o rady -kotka rzuca się na psa - opis 1 post

morelowa pisze:Puk, puk - jest tam kto?

Jestem, jestem.

Przepraszam za milczenie, przez cały tydzień ledwo się ruszam, bo mnie połamało i ogarnęło mnie totalne lenistwo.

Ryśka poradziła mi wizytę behawiorysty, bo na odległość trudno jest pomóc i radzić.

Ale Mela się uspokoiła. Skojarzyłam, że ataki miały miejsce zawsze gdy Kajtuś wracał od Nimfy(kotki mojego brata) lub następnego dnia.
Myślicie, że to ma jakiś związek???
Tak sobie myślę, że gdyby chodziło o zazdrość Mela cały czas by się rzucała na Kajtunia.
Obecnie Melka jest bardzo grzeczna, a Kajtuś już się nie boi.
Dzisiaj oboje z Kajtusiem żebrali o kurczaczka, siedzieli na baczność obok siebie. Jak rano otwieram lodówkę, to Mela biegnie z prędkością światła i drze się w niebogłosy.

Jest niesamowita, zostawiłam pod stolikiem miednicę to Melcia znalazła sobie nową miejscówkę, śmiejemy się, że się myje w miednicy. Pozdrowienia od Melusi i Kajtunia :D

Gabi79

[poprzednia][następna]