Księżniczki, Futrzaki i Bengale. Gwałtu, rety, kocięta!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 13, 2014 9:32 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka pisze:A myśmy sobie pierwszy raz w życiu pojechali na wystawę WCF...

Czyli to TWOJE bengale były w telewizji :) :1luvu: Gratki!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon sty 13, 2014 10:09 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

No to Amiga zaszalała :wink: Gratulacje :ok:

ewagrz

Od: Nie maja 02, 2010 15:58

Post » Pon sty 13, 2014 10:38 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Ale przegapienia szczepień Gumisia nie podaruję. :evil:

A co do reszty - gratulacje. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 13, 2014 10:49 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

A fotki zwycięzców to gdzie hę? :mrgreen:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon sty 13, 2014 13:32 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

ewkaa pisze:A fotki zwycięzców to gdzie hę? :mrgreen:

Czekaj, będą bardzo ładne, dużo ludzi nam robiło, tylko pewnie muszą nawrzucać tu i tam.

MariaD => ustaw się w kolejce za Kubą :twisted:

Ale może się jeszcze kiedyś wybierzemy, dla odmiany z Gumisiem. I Amigą też ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon sty 13, 2014 13:39 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Z bengalątkiem już fotę na FB wypatrzyłam 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sty 13, 2014 14:05 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Ja już zielona jestem z zazdrości o parasolkę, chociaż żadnego kota nie wystawiałam ;)

Amigę zobaczyłam, świetnie wygląda :1luvu:

Sfociłam mutantkę i któregoś burasa ;) , oznaczę na fb, to sobie znajdziesz :)

Fajnie było, prawda? :mrgreen:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon sty 13, 2014 15:07 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka pisze:Amiga odniosła szalony sukces: BIS w oba dni i 2-gie miejsce w ringu kastratów (ringi w WCF to takie coś podobne, jak normalna ocena w TICA ;) ). Do tego została uhonorowana jako najstarszy kot wystawy. I wygrała dla mnie przepiękną fioletową parasolkę z kotem (zosiajuly zzielenieje z zazdrości ;) ). A dla swojej hodowczyni śliczną puszkę RC ;)

Gratulacje dla Amigi :D i choć nie widziałam już zazdroszczę parasolki :wink: (hmmm kiedy jakaś kolejna wystawa abym się nia mogła nacieszyć :twisted: :P )

Atka pisze:Blondi nawet nom bis nie dostała w żaden dzień, rosyjskim sędzinom się nie podobała. Za to spodobała się niemieckiemu sędziemu, bo na jej widok w ringu kotów dorosłych zakrzyknął "wow", potem strasznie długo o niej opowiadał, a potem dał jej 8-me miejsce (na 24 koty w ogóle). Jak na wystawę pełną brytków to uważam za spory sukces ;)

CO TO ZA SĘDZIOWIE Z ROSJI !!! SKANDAL !!! NIE ZNAJĄ SIĘ !!!
:1luvu: BLONDI moja kochana :1luvu: nie przejmuj się nimi :wink:

zosiajuly

Od: Pon sie 16, 2010 10:56

Post » Wto cze 10, 2014 8:24 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Ooo, widzę, że ostatnio pisałam o wystawie WCF. To teraz będzie o kolejnej...

Tym razem w Radomiu. Amiga nie pojechała, bo nadal wystrzyżona po zabiegu i nie do końca odrosła.

Pojechali: Gumiś, Blondyna, Pasztet, Krecik i Filip.

Sobota:
Gumiś dostała NOM BIS, w bisie jednogłośnie wygrała z drugą kastratką a potem z wygrywającym kastratem i dostała BISa. BOBa kastratów w sobotę nie było, ale jakby był, to po minach sędziów wnioskuję, że szanse miała spore 8) W WCF ringu była 4-ta (na 7 kastratów).
Blondyna dostała NOM BIS a potem BOS - przegrała porównanie z dorosłym kocurem, który potem wygrał BOBa dorosłych kotów.
Pasztet zajął 7-me miejsce w WCF ringu (na 22 dorosłe koty).
Krecik i Filip dostali NOM BIS (w WCF można dzielić koty domowe na sędziów - to mi się podoba!!!), Filip pokonał Krecika, a potem pokonała go koteczka, więc dostał BOS.

Niedziela:
Gumiś: znowu NOM BIS, BIS i tym razem był BOB kastratów - zgarnęła. Wszystko jednogłośnie :D W WCF ringu była 2-ga (na 6 kastratów). I do tego dostała specjalną nagrodę od sędziów (gigantyczny puchar - gdzie ja to postawię :roll: ;) ), o którą biła się z wygrywającą kotką domową.
Blondyna dostała NOM BIS.
Filip i Krecik też NOM BIS i znowu Filip skończył z BOSem.

Sukcesy "poza konkurencją":
- wszyscy rozpaczali okropnie, że Gumiś jest wykastrowana, a techniki klonowania nadal poza zasięgiem hodowców ;)
- Andreas Moebius, sekretarz generalny WCF, oznajmił, że kocha Blondynę, że jej głowa jest "idealną głową bengala wg standardu WCF" (i strasznie nie mógł uwierzyć, że ona cokolwiek wygrywa w TICA :twisted: ) i poprosił mnie o udostępnienie jej zdjęć, żeby mógł je umieścić na stronie WCFu (podobno planują przebudowę i wszystkie wzorce będą miały przykładowe zdjęcia, jak powinien wyglądać dobry kot danej rasy)

Aha, MariaD, masz pozdrowienia od takiej jednej Pani, która strasznie żałuje, że nie mogła Ci pokryć kotki Olafem ;) Pani się nad Gumisiem rozpływała w zachwytach.

Atka

Post » Wto cze 10, 2014 9:24 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Brawo Gumiś! :1luvu: Nie zeżarła sędziów? 8O

Atka pisze:Aha, MariaD, masz pozdrowienia od takiej jednej Pani, która strasznie żałuje, że nie mogła Ci pokryć kotki Olafem Pani się nad Gumisiem rozpływała w zachwytach.

Dziękuję, wiem która. :) Też żałuję. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto cze 10, 2014 9:34 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Fajnie :lol:
Dawaj zdjęcie idealnej głowy 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto cze 10, 2014 9:42 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

MariaD pisze:Brawo Gumiś! :1luvu: Nie zeżarła sędziów? 8O
)
Jeśli się dobrze orientuję to na tej wystawie kota cały czas prezentuje właściciel - więc Gumiś miałą pełen komfort na rękach u Atki :mrgreen:

Mysza pisze:Dawaj zdjęcie idealnej głowy 8)
O tak o tak koniecznie :mrgreen: i Gumisia z giga pucharem 8)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Wto cze 10, 2014 9:53 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

ewkaa pisze:
MariaD pisze:Brawo Gumiś! :1luvu: Nie zeżarła sędziów? 8O
)
Jeśli się dobrze orientuję to na tej wystawie kota cały czas prezentuje właściciel - więc Gumiś miałą pełen komfort na rękach u Atki :mrgreen:

I nie zeżarła Atki :mrgreen: Chociaż kilka razy sugerowała, że miałaby ochotę :twisted: ;)

Na stoliku podczas oceny, jak już ją postawiłam i się odburmuszyła (za noszenie w pozycji wystawowej), to nawet dawała się dotknąć. W sobotę sędzia to tak ostrożnie do niej podchodził, ale w niedzielę sędzina zupełnie zrelaksowana była, pogłaskała ją i pomacała trochę, a na koniec Gumiś ją raz tryknęła główką 8O :love:

Po brzuchu i ogonie nikt jej nawet nie próbował macać :twisted: :twisted: :twisted:

W BISach to tylko ją sędziowie podziwiali z daleka, a ja się starałam jej nie upuścić...

Muszę ją odchudzić tak z pół kilo :roll:

Atka

Post » Wto cze 10, 2014 10:03 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Atka, no sory bardzo. Ale nie odchudzić kota, tylko TY musisz wzmocnić mięśnie ramion. Ćwicząc najlepiej tak:

http://jestekote.wrzuta.pl/film/9NY3h2M ... c_z_kotami

:)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto cze 10, 2014 10:08 Re: Księżniczki, Futrzaki i Bengale. To teraz czas na Bajkę.

Gratulacje sukcesow.
Zdjecia poproszę.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]