Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2012 18:55 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Anna61 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Bunia znowu ma kryzys, wymiotuje nawet po wodzie, woda się też załatwia bo nie je.
Nie wiem, ledwo leki dostała i powtórka kryzysu od nowa.
Futerko brzydkie się zrobiło, sama wiotka i przelewająca się przez ręce. :(

Nie wiem co jej może szkodzić bo dostaje
Amylan 1tabx1, Nifuroksazyd 1/2tablx2, ale chyba Nifuroksazyd, nie dam już wieczorem i zobaczymy. :(

Ania ,nie wiem,ale podałabym jej Lipancrea 16 000,10min przed jedzeniem.U nas wiesz jak było z Rumciem,juz ręce wszyscy rozłozyli nawet ja :oops: ,ale stanał znowu na nogi.Trawi co zje po tych enzymach i nie wymiotuje i nie sraczkuje.Może warto spytac weta co na to,żeby jej podać.Podawalismy mu rózne leki i nic nie pomogło i było coraz gorzej...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 02, 2012 19:11 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

kurcze ale się porobiło :cry: trzymam mocne kciuki za Bunię
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie wrz 02, 2012 19:17 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

BOZENAZWISNIEWA pisze:Ania ,nie wiem,ale podałabym jej Lipancrea 16 000,10min przed jedzeniem.U nas wiesz jak było z Rumciem,juz ręce wszyscy rozłozyli nawet ja :oops: ,ale stanał znowu na nogi.Trawi co zje po tych enzymach i nie wymiotuje i nie sraczkuje.Może warto spytac weta co na to,żeby jej podać.Podawalismy mu rózne leki i nic nie pomogło i było coraz gorzej...

Wetka mi zapisała Lipancrea ale połowę mniejszą dawkę, nie mogę cyferek pisać bo coś znowu się popsuło. :?
Jeszcze takie leki jeżeli już
Neo-pancreatyna
Amyladol
Amylbalance kaps.

Jutro rano pojadę do lecznicy to zobaczymy co dalej i jaki lek jej podać zamiast Amylanu.

Bunia znowu zwymiotowała ale najpierw a potem sraka pod oknem, a smród nie z tej ziemi. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie wrz 02, 2012 19:45 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

No własnie...Rumcio przstawał wchłaniać już -sraka,wymioty...szok...ZE 3 DNI podawałam Lipancrea przed jedzeniem,lub w jedzeniu i niestety od razu wymiotował,albo tyłem wylatywało...smród tak samo."Opracowałam"podanie enzymów 5-10miut przed podaniem jedzenia -od razu przestał wymiotowac,a sraka uspokoiła się po kilku dniach.Jednak nie wydalał od razu w trakcie jedzenia,co widac pozwoliło mu na przyjecie tego co zjadł.Teraz jest lepiej-jak długo nie wiem,ale widze wielka poprawę ...I Wam tego życzę Aniu ...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 03, 2012 6:02 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Noc miałam prawie nieprzespaną, bo cały czas nasłuchiwałam odgłosów wymiotów Buni i wstawanie sprzątanie odrazu. :(
Rano przyszła do kuchni ale nie tknęła jedzenia tylko pije, dużo pije moim zdaniem ale co z tego jak niedługo potem z niej chlusta poprostu. Siedzi słaba,skulona, ale jak ma nie być skoro co zje to zwymiotuje.
Mruczy jak ją głaskam. :cry:
To już tyle lat się ciągnie.... ale teraz to już jest bardzo źle, chuda strasznie bo kości obleczone skóra tylko, a przecież kiedyś ważyła ponad pięć kilo a teraz nie wiem czy trzy waży.

Znowu nie mam cyferek i muszę pisać literowo, pewnie znowu mi kot któryś poprzestawiał, może wie ktoś jak naprawić?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon wrz 03, 2012 7:52 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Biedniusie jesteście :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 03, 2012 7:54 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Trzymam mocno za Bunieczkę :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 03, 2012 8:50 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Biedniutka kicia :( ,

Trzymajcie się dziewczynki. Trzymam za zdrówko
Obrazek, Obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------
Gdybym w sercu miasta konał w środku dnia. Co byś dla mnie zrobił? Co dla Ciebie Ja?

Iza_

Od: Sob paź 22, 2011 8:45

Post » Pon wrz 03, 2012 9:30 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Mnóstwo :ok: :ok: :ok: przesyłam

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon wrz 03, 2012 10:02 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Aniutku ,jeśli używasz numerów z prawej strony klawiatury ,to nad tymi numerami w lewym rogu masz takie coś jak "num lock" to wciśnij i zaczną CI cyferki działać :ok: :ok: :ok:

Biedna Buńcia :cry:
Aniu moc ciepłych myśli i kciuków dla Was

tak bardzo się o nią boję :cry:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon wrz 03, 2012 10:03 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

Bunia już po wizycie w lecznicy.
Dostała kilka zastrzyków w tym L/S i Cerenie reszty nie mogę odczytać.
Waży już tylko 2.70kg :( a przed listopadem 2008 roku kiedy to się bardzo pochorowała ważyła 5.20kg.
Ostatnio waga się utrzymywała tak na stałym poziomie 3.40kg.
Około 13 godziny mam podać Buni ornipural a potem dać jeść.
Muszę też wykupić Lipancrea 8000 i podawać od jutra.
Jutro znowu do lecznicy na zastrzyki.

Ja dzisiaj z nia wychodziłam z mieszkania to zaczęła miauczeć co raczej jest dziwne bo zawsze dopiero w aucie zaczynała, a teraz mi stanęło przed oczami jak z Gagusią rok temu wychodziłam do lecznicy na uśpienie :cry: a ona strasznie miauczała,-krzyczała wręcz, jak tylko zamknęłam drzwi od mieszkania. Nigdy tego nie zapomnę, bo mój ból jest nie do opisania słowami. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 03, 2012 10:16 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Rok bez Gagusi[']

O matko Aniu,co Ty musiałaś wtedy czuć :crying:

......................................

Bunieczko walcz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon wrz 03, 2012 12:23 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia walczy o życie :(

Buniu, oby pomogły :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon wrz 03, 2012 12:40 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia walczy o życie :(

niedobrze to czytać Aniu...tylko "nie przedobrzyj"z Lipancrea...lepiej ciut mniej dać niż za dużo...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 03, 2012 12:48 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia walczy o życie :(

Aniu, nie wiem, co powiedzieć :(
Ale myślami jestem z Wami, Ty wiesz Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]