Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 9:40 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Zofia&Sasza pisze:Mam na DT dwa koty sponsorowane. Oba są nosicielami FIV. Jest dla mnie OCZYWISTE, że o tych kotach ma prawo decydować sponsor. Jeden z nich jest prowadzony w lecznicy w drugim końcu miasta, bo tak sobie zażyczyła osoba sponsorująca. I dopóki weci stamtąd nie robią - a nie robią - czegoś co IMO kłóci się ze zdrowym rozsądkiem, nie mam z tym problemu. Oczywiście, gdyby któryś ze sponsorów nagle oszalał i zacząłby wymagać czegoś, co jest sprzeczne z logiką - pewnie musiałabym jakoś zareagować. :wink: Jest dla mnie także oczywiste, że te osoby mają prawo zdecydować o ewentualnym DS lub odebrać ode mnie koty w dowolnie wybranym momencie. O ile wiem ustalono, że casica będzie sponsorką Henia. Dla mnie to kończy sprawę.

Owszem - ale w porozumieniu z Tobą, bo Ty masz koty u siebie w domu.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 01, 2011 9:41 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Erin pisze:
Zofia&Sasza pisze:Mam na DT dwa koty sponsorowane. Oba są nosicielami FIV. Jest dla mnie OCZYWISTE, że o tych kotach ma prawo decydować sponsor. Jeden z nich jest prowadzony w lecznicy w drugim końcu miasta, bo tak sobie zażyczyła osoba sponsorująca. I dopóki weci stamtąd nie robią - a nie robią - czegoś co IMO kłóci się ze zdrowym rozsądkiem, nie mam z tym problemu. Oczywiście, gdyby któryś ze sponsorów nagle oszalał i zacząłby wymagać czegoś, co jest sprzeczne z logiką - pewnie musiałabym jakoś zareagować. :wink: Jest dla mnie także oczywiste, że te osoby mają prawo zdecydować o ewentualnym DS lub odebrać ode mnie koty w dowolnie wybranym momencie. O ile wiem ustalono, że casica będzie sponsorką Henia. Dla mnie to kończy sprawę.

Owszem - ale w porozumieniu z Tobą, bo Ty masz koty u siebie w domu.

Po POINFORMOWANIU mnie. To różnica.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw wrz 01, 2011 9:48 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Zofia&Sasza
Twoje ustalenia ze sponsorami nieTwoich kotów nie stanowią w Polsce prawa

Casico
Twoje wypowiedzi:
casica pisze: (...)
Zwracam też uwagę szanownych dyskutantek i dyskutantów, że Henio był przeze mnie sponsorowany, a od 20 lipca jest na moim wyłącznym utrzymaniu. Co więcej, umowa była taka, że Henio przechodząc do DT kamari nadal będzie przeze mnie sponsorowany. W kwestii umowy nic się nie zmieniło. Chcę i zamierzam współdecydować (wspólnie z kamari, bo u niej Henio przebywa, więc to oczywiste) o losie Henia, ponieważ wzięłam za niego odpowiedzialność zabierając go do Łodzi i podejmując decyzje o jego dalszym utrzymywaniu w DT.
Życzyłabym sobie więc, żeby o moim, de facto, kocie nie decydowano bez mojego udziału. Jeśli nie inne kwestie, to już choćby prosta przyzwoitość tego wymaga.

(...)

casica pisze: (...)
Nie Ty decydujesz o tym co dalej z Heniem i rowniez nikt z tych co juz od wczoraj sobie tu radosnie gwarza - casica ma go zabrac, casica ma go zostawic 8O
I nawet najszczesliwsza nie ma tu nic do powiedzenia, bo to mnie przekazala H enka. Wiec Wasze na ten temat dywagacje sa jakies surrealistyczne. Heniek pojechal do kamari na DT, z opcja ze o ile nie znajdzie zaufanego DS zostanie ewentualnie na stale. Co wiecej o wyborze DS mam wspoldecydowac. Takie byly ustalenia i tegi sie trzymam. Bo mam nadzieje, ze umawialam sie z doroslymi ludzmi.
Krzysiekbolo

Post » Czw wrz 01, 2011 9:49 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Zofia&Sasza pisze:Po POINFORMOWANIU mnie. To różnica.

To chyba jakiś żart 8O :roll:

Erin

Post » Czw wrz 01, 2011 9:52 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Erin pisze:
Zofia&Sasza pisze:Po POINFORMOWANIU mnie. To różnica.

To chyba jakiś żart 8O :roll:

A czemu? Te osoby łożą na ich utrzymanie i leczenie. W sytuacji różnicy zdań - ich będzie decydujące. Oczywiście jestem z nimi dogadana, porozumiewamy się i - mam nadzieję - będzie tak nadal. Kończę OT
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw wrz 01, 2011 9:54 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Jesteście chorzy! Coraz bardziej myślę o podesłaniu tego wątku studentom psychologii, będą mieli na czym pracować.
Miłośnicy zwierząt i tak uprzedmiotawiają kota... to ja chyba nie chcę być jedną z Was... :roll:

Cholerni egocentrycy!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 01, 2011 9:56 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Gibutkowa pisze:Jesteście chorzy! Coraz bardziej myślę o podesłaniu tego wątku studentom psychologii, będą mieli na czym pracować.
Miłośnicy zwierząt i tak uprzedmiotawiają kota... to ja chyba nie chcę być jedną z Was... :roll:

Cholerni egocentrycy!

A ja się pod tym podpiszę :?

Erin

Post » Czw wrz 01, 2011 10:05 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

No to sobie pogadajcie - pitupitu, gdakgdak, pleple? Gdakgdak!
Ja nie rozuMiem o co chodzi, czytam Was jak bajke o zelaznym wilku 8O
I tak sobie pitolicie w zupelnym oderwaniu od rzeczywistosci. W sumie smiesznie. A bedzie i tak wedle mojej woli, ale oczywiscie gadajcie sobie dalej, nie przeszkadzajcie sobie.

Nadal nie wiem co to - czeski cyrk czy sen schizofrenika
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw wrz 01, 2011 10:08 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

I śmieszno, i straszno :mrgreen: :strach:

Erin

Post » Czw wrz 01, 2011 10:24 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Abstrahuję od rozgrywających się w realu rozmów na linii Kamari - Casica, bo mogą one wyglądać zupełnie inaczej niż da się to wyczytać z wątku.

Ale.
Casica... - z ręką na sercu i nie musi być publicznie :wink: - czy o wszystkich sponsorowanych przez Ciebie [nawet `całkowicie`] kotach masz możliwość takiego decydowania, jak deklarujesz w tym wątku? Czy to tylko dlatego `decydujesz` o Heniu, bo Kamari jest spolegliwa i pozwala Ci na taki sposób pisania?
8)

Co do zasady, którą tu się ogólnie próbuje przeforsować: `płacę - wymagam`.
Wszystko jest oki, dopóki wyobrażenia na temat osoby sprawującej opiekę na sponsorowanym kotem, jak też wyobrażenia na temat tego, co kot powinien mieć zrobione i jak, są wspólne dla sponsorującego i DT. Wszystko jest cacy. Akcje zaczynają się wówczas, gdy sponsor i DT zaczynają się diametralnie różnić w kwestii kolejnych posunięć dotyczących kota.
Nie wyobrażam sobie, żeby traktowano mnie instrumentalnie jako panienkę, która poda miskę, sprzątnie kuwetę i poleci do weta, a to wszystko pod dyktando sponsora. Jeśli komuś taka rola DT odpowiada - nie mój interes, ale to ja widzę kota na codzień, widzę jak reaguje, jak się zachowuje i nie wyobrażam sobie działania pod czyjekolwiek dyktando w kwestii tego, co ja - osoba mająca bezpośredni kontakt z kotem - uważam za działanie dla jego dobra lub na jego szkodę.

[I owszem, zdarzyło mi się oddać kota z powrotem do sponsora, ale też zdarzyło mi się odmówić wydania kota ryzykując tym samym utratę wsparcia na jego utrzymanie. Ale zarówno jeden, jak i drugi przypadek były przeze mnie rozważane pod kątem ryzyka takiego posunięcia dla tego konkretnego kota.]
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 23:46 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw wrz 01, 2011 10:27 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Biedny kot. :(
Nagle tyle osób ma tyle do powiedzenia. I to jak merytorycznie, ho ho :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 01, 2011 10:42 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

joshua_ada pisze:Biedny kot. :(

No.
Między innymi i Ty. 8)

A kot nie jest `biedny`. Zdaje się, że ma zapewnioną dobrą opiekę i chyba o to chodziło.

EOT.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw wrz 01, 2011 10:51 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

Agn pisze:
joshua_ada pisze:Biedny kot. :(

No.
Między innymi i Ty. 8)

A kot nie jest 'biedny'. Zdaje się, że ma zapewnioną dobrą opiekę i chyba o to chodziło.

EOT.

"Zdaje się" - tu klucz także to Twojego off topowania.
EOT
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 01, 2011 10:58 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

casica pisze:I tak sobie pitolicie w zupelnym oderwaniu od rzeczywistosci. W sumie smiesznie. A bedzie i tak wedle mojej woli, ale oczywiscie gadajcie sobie dalej, nie przeszkadzajcie sobie.

A co z Twoim ignorowaniem nieporozumienia z Kamari odnośnie warunków wzięcia Henia? Ty swoje, ona swoje, nawet w banalnej kwestii pieniędzy. I po pierwotnej aferze z wlewami nie wyjaśniłyście sprawy. To poważne zaniedbanie, choć nie tak oczywiste jak zaniedbanie właściwej opieki. A Ty nic, tylko forsujesz swój mit - Henio na sponsorowanym DT u Kamari.

A tak btw - małam udział w podróży Henia. Zgodnie z zasadą - moje zasoby, moja decyzja, mam niezerowe prawo do wypowiadania się.

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Czw wrz 01, 2011 11:51 Re: HENRYK Z PNN U KAMARI W DT

A mam jakis obowiazek wyjasniac cokolwiek zebranemu tutaj gremium?
I przestan tworzyc problem skoro go nie ma. No niestety jest on w waszych glowkach, dlatego co dwa trzy dni sie objawia na forum
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]