Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 9:58 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Dziewczyny ja z nimi rozmawiam już od dawna, już mi nie dobrze od tłumaczenia.
Nie pomaga nawet to, że w dwóch gospodarstwach wysterylizowałam kotki i te kotki polują na myszy i są nawet bardziej łowne niż przed kastracją, bo wreszcie nie muszą myśleć o dzieciach, maja czas dla siebie ;).
Tam są jeszcze dwa gospodarstwa gdzie są koty, w jednym dwie i z tego będę próbowała ukraść kotki, ale pojedynczo aby nie wzbudzać podejrzeń, mam możliwość podejścia do stodoły od tyłu jest pole z kukurydzą, w nocy będę niewidoczna. Gorzej jest z tym drugim tam oprócz poglądu nie łapalności myszy przez kotki wysterylizowane dochodzą przekonania religijne a ja nie mam jak dostać się w pobliże stodoły tak aby nie być nie zauważoną i nie pogryzioną przez psa :?

Kciuki trzymam - może w tej drugiej sytuacji uda się przynajmniej Proverę podrzucać, a może ta kotka jednak z tego gospodarstwa wychodzi? :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw wrz 08, 2011 10:01 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Jakoś nie rozumiem, jaki związek ma religia z kastrowaniem kotów. "Bądźcie płodni..." - to było do ludzi przecież...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw wrz 08, 2011 10:02 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

MaryLux pisze:Jakoś nie rozumiem, jaki związek ma religia z kastrowaniem kotów. "Bądźcie płodni..." - to było do ludzi przecież...

To samo miałam powiedzieć.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw wrz 08, 2011 10:19 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Oni nie są katolikami
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw wrz 08, 2011 10:23 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Oni nie są katolikami

Ale Biblia jest podstawą dla wszystkich chrześcijan... No, chyba że są jakiejś zupełnie innej wiary.

MaryLux

Post » Czw wrz 08, 2011 10:30 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

MaryLux pisze:

Ale Biblia jest podstawą dla wszystkich chrześcijan... No, chyba że są jakiejś zupełnie innej wiary.

Tak czy inaczej, wydaje mi się, że żadna religia nie zakazuje kastracji zwierząt i odpowiedzialnego dbania o nie...

swoją drogą, kiedyś moje plakaty akcji kastracji zostały zaklejone reklamą festiwalu muzyki kościelnej. Niewiele myśląc wzięłam do ręki pióro i dopisałam na ocalałej wystającej części plakatu, że odpowiedzialna opieka nad zwierzętami nie jestr sprzeczna z doktryną Kościoła, zachęciłam do rozmowy z mądrym księdzem. Pomogło 8)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw wrz 08, 2011 10:32 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

XAgaX pisze:
MaryLux pisze:

Tak czy inaczej, wydaje mi się, że żadna religia nie zakazuje kastracji zwierząt i odpowiedzialnego dbania o nie...

swoją drogą, kiedyś moje plakaty akcji kastracji zostały zaklejone reklamą festiwalu muzyki kościelnej. Niewiele myśląc wzięłam do ręki pióro i dopisałam na ocalałej wystającej części plakatu, że odpowiedzialna opieka nad zwierzętami nie jestr sprzeczna z doktryną Kościoła, zachęciłam do rozmowy z mądrym księdzem. Pomogło 8)

Kurka, szkoda, że tych mądrych jest mało...

MaryLux

Post » Czw wrz 08, 2011 10:36 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

MaryLux pisze:
XAgaX pisze:swoją drogą, kiedyś moje plakaty akcji kastracji zostały zaklejone reklamą festiwalu muzyki kościelnej. Niewiele myśląc wzięłam do ręki pióro i dopisałam na ocalałej wystającej części plakatu, że odpowiedzialna opieka nad zwierzętami nie jestr sprzeczna z doktryną Kościoła, zachęciłam do rozmowy z mądrym księdzem. Pomogło 8)

znaczy ja nie wiem, czy ów osobnik odbył tę rozmowę, na następny dzień rano plakaty były odkryte i wyeksponowane :twisted:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw wrz 08, 2011 10:37 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

XAgaX pisze:
MaryLux pisze:
XAgaX pisze:swoją drogą, kiedyś moje plakaty akcji kastracji zostały zaklejone reklamą festiwalu muzyki kościelnej. Niewiele myśląc wzięłam do ręki pióro i dopisałam na ocalałej wystającej części plakatu, że odpowiedzialna opieka nad zwierzętami nie jestr sprzeczna z doktryną Kościoła, zachęciłam do rozmowy z mądrym księdzem. Pomogło 8)

znaczy ja nie wiem, czy ów osobnik odbył tę rozmowę, na następny dzień rano plakaty były odkryte i wyeksponowane :twisted:

I o to chodziło...

MaryLux

Post » Czw wrz 08, 2011 10:39 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

MaryLux pisze:
XAgaX pisze:
MaryLux pisze:

I o to chodziło...

Dokładnie tak :)

swoją drogą - jeśli wspomniani gospodarze są buddystami bądź wyznawcami innych religii opartych na wierze w karmę, reinkarnację etc. chętnie podrzucę parę argumentów. Miałam podobny problem z TŻ :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw wrz 08, 2011 12:43 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Formalnie mnie zamurowało... Też od razu pomyślałam o katolickim ciemnogrodzie (go forth and multiply oczywista) no i zostałam ukarana... Wizja wykradania kotów nocą, żeby je kastrować jest po prostu :oops:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw wrz 08, 2011 19:05 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Duża się wnerwiła na Kurę.
Kura załatwiła Dużej rachunek za światło :twisted:
Na drobniutkie skrawki, jest lepsza niż niszczarka ;)
Oczywiście winna jest Duża, zostawiła rano rachunek na ławie
Kura każdą kartkę, papier zamienia w drobne kawałeczki

Ptachu

Wynajmę Kurę, może jak będzie pracować to domowe papiery zostawi w spokoju.
Ktoś potrzebuje niszczarki dokumentów?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw wrz 08, 2011 19:12 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Małgosiu, kotka wysterylizowana nie łapie myszy :evil:

W pierwszej chwili myślałam, że Ty na poważnie :roll:

Ptachu, niech Duży tak nie chojrakuje, że będziecie tęsknić za Dużą. Ciekawe, jak sobie bez Dużej dacie radę. Duzi męskiego rodzaju są jeszcze bardziej nieodpowiedzialni niż Duże.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw wrz 08, 2011 19:52 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

iwcia pisze:Duża się wnerwiła na Kurę.
Kura załatwiła Dużej rachunek za światło :twisted:
Na drobniutkie skrawki, jest lepsza niż niszczarka ;)
Oczywiście winna jest Duża, zostawiła rano rachunek na ławie
Kura każdą kartkę, papier zamienia w drobne kawałeczki

Ptachu

Wynajmę Kurę, może jak będzie pracować to domowe papiery zostawi w spokoju.
Ktoś potrzebuje niszczarki dokumentów?

Zupełnie jak Gagat :mrgreen:
Ale on wolał gazety i papier pakowy
Przysiadał i szatkował paseczki :D
Albo dziurkował rogi :wink:
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw wrz 08, 2011 19:56 Re: Ptachu 3. Sobotni wypoczynek w lesie. Zastrzelę się :(

Ptachu, nasza Duża twierdzi, że rachunki są niestety odtwarzalne...
I wy uważajcie z tą alergią na Dużą
Bo czy można polegać na takim Dużym, że kota zrozumie? Z naszym różnie bywa :roll:
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

[poprzednia][następna]