_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Wczoraj po południu, zmęczona po wyjeździe gości, usiadłam z czasopismami na balkonie. Wzięłam pyszną herbatę, zapas bananów. Koty dołączyły. Robiły śmieszne przewroty na balkonie, zaglądały mi w oczy. W końcu poszły spać. Hans władował mi się na kolana. I wtedy zauważyłam, że ma brudne uszka, a jedno rozdrapał do krwi. Sprawdziłam pozostałe koty i nie byłam pewna czy ich uszy są w porządku. Szybko zapakowaliśmy całą czwórkę do kontenerków. W lecznicy okazało się, że Erwin i Hans wyhodowali sobie kolonię świerzba, Elza ma zapalenie dziąseł. Helga bez zarzutu. Wszystkie kicie zostały zważone. Mamy przedział wagowy od 4,46kg do 4,78kg. Teraz będziemy co wieczór czyścić i zakraplać uszy Juniorów. Ciekawe jak nam to wyjdzie. Jakoś nie czuje się na siłach, by grzebać chłopakom w mózgu. Nigdy nie czyściłam kocich uszu i jestem z lekka przerażona.
Witamy się z rana Świerzba też już przerabialiśmy, poradzicie sobie i Wy
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Ja mam dla Mru krople do czyszczenia uszu ale mam czyścić raz na tydzień - też nie wiem, czy dobrze to robię - mam wlać krople do uszka, potem masować ucho a potem wyczyścić płatkiem kosmetycznym. Niby robię wg. instrukcji z opakowania ale nie mam pewności, czy dobrze robię. I tak będziemy musiały jechać na odrobaczenie ale jeszcze z raz przed tym chciałabym jej wyczyścić ucho. Czyszczenie wodą wet odradzał bo podobno w takim wilgotnym od wody uchu można zahodować drożdżaki. Sun, Mru też nie wychodzi a jedno ucho ok, a z tym drugim ciągle coś nie tak
My dostaliśmy lek. Najpierw czyścimy uszy patyczkiem, potem lek, masowanie i już. Po 10 dniach kontrola. Nasza zaprzyjaźniona pani dr(ta od Hansa) powiedziała, że Juniorzy musieli świerzba dostać w pakiecie od mamy i teraz się ujawniło.
To chyba też można przynieść. Może z lecznicy na przykład.
Ino Juniorzy w lecznicy byli chyba jakoś na początku roku, o ile nie wcześniej. Skąd by się to nie wzięło, Juniorzy mają w uszach jedną wielką orgię. Hans dzisiaj czuł się zdecydowanie lepiej. Rano szalał, biegał, zaczepiał Erwina i Elzę. Wczoraj któryś kot zbił dzbanek od ślicznego kompletu kawowego, który dostaliśmy w prezencie ślubnym.
Szkoda, że nie widzieliście miny pani dr, która zobaczyła jak Erwin wyrósł
Życzę powodzenia w zabiegach pielęgnacyjnych pewnie w końcu się przyzwyczają. Nam niedawno Prozak zrzucił nową cudną patelnię, lekko się odkształciła. A wczoraj zastałam go w zlewie, zmywał naczynia
Świeżb to nic strasznego, ja bardzo lubię czyścić kocie uszy a wprawę mam bo wszystkie tymczasy miały czyszczone. Szprotce czyszczę jak coś tam tylko dojrzę. Kotce na wsi też czyszczę Jakoś 2 lata temu miała świeżbowca, czyszczenie + oridemyl i pięknie wyleczyliśmy, od tamtego czasu spokój, czyszczę kontrolnie, ale teraz to tylko zwykły brudek
HSB już zapowiedział, ze on będzie tylko trzymał. Cała radość z grzebania w kocich mózgach po mojej stronie HSB wkurzył się na koty z powodu tego dzbanka. Dlatego cała czwórka pojechała do weta I dobrze się stało. Jak Juniorzy trzepali uszkami, chłop zmiękł. A jak zobaczył, że dzisiaj obaj czują się lepiej, stwierdził: dobrze, że pojechaliśmy, prawda? Tym bardziej, że mimo podania leków trzem kotom, zapłaciliśmy tylko za maść, którą dostaliśmy do domu
No to uczciwie bardzo wetka wzięła. Ja ostatnio zabuliłam, ale głownie za antybiotyk. Drogi i dawka na 10 dni Podobno nawet smaczny, ale małpa wypluje i tak