Kocianny... Coś się kończy :( coś się zaczyna :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 17, 2013 10:30 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Zu, różnie - czasem tolerancja, czasem rezerwa, czasem syki i prychanie - różnież nad ranem i w nocy :wink: Normalka, nic dramatycznego. Miłości pewnie nie będzie, ale koty potrafią spać w niedużej odległości od siebie, więc jak dla mnie jest OK.

Kocurra przylazła dziś na obowiązkowe poranne mizianie, po czym po chwili wahania położyła się na kołdrze, przytulona do zgięcia moich kolan 8O
Pierwszy raz spróbowała przytulać się w łózku do człowieka, wcześniej tylko polegiwała w bezpiecznej odległości albo obłaziła mnie, mrucząc i żądając miziania :)
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Pon cze 17, 2013 20:37 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Slodko :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro cze 19, 2013 21:39 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Witam i pozdrawiam wszystkich odwiedzających Kocianny :) i zapraszam na babski bazarek na Koneserowce viewtopic.php?f=20&t=154017
Przepraszam za wtrącenie nie na temat.
Moje zachwyty nad Kocurrą nie mają granic :D A Maciusia próbuję obłaskawiać głaskami i pozwala, choć się dziwi 8O
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Czw cze 20, 2013 10:31 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Jak pensja dotrze, to postaram się coś na bazarku kupić :)
Gratuluję oswajania Maciusia :D On faktycznie rokuje na miziaka :)

A Kocurra wyrobiła sobie chyba poranny rytuał: starczy, że się rano poruszę, tzn. podniosę głowę, a zapoczątkowuje to w moim pokoju ciąg dźwieków: miauu (z drapaka albo z wiklinowej budki), kic-kic (z oparcia fotela), łuup (z paneli), tup-tup, łuuup-skrzyp (skok na łóżko), szur-szur, mrrrrrrrrrrrr, miuuu :mrgreen: :mrgreen: A potem kwadrans miziania, przewalania się w pościeli i coraz śmielszego łażenia po człowieku :D Coraz rzadziej zarabiam podczas tych miazianek pacnięcie łapą (grzeczne, bez pazurów, Kocurrowe), chociaż ciągle to się zdarza.

Z kolei Maleństwo wykazało się ostatnio jako kot obronny :mrgreen: Na mój balkon, jak już wspominałam, przyłażą obce, często wolnożyjące kocury, co prawda siatka trzyma je na zewnątrz, ale Elfik i tak uznał, że posłanka i miski z chrupkami należy bronić :D Kocianny Tri i Kocurra zarejestrowały natrętów, ale niespecjalnie się nimi przejęły, za to Fairy sterczała przy siatce z ogonem napuszonym jak szczotka do klozetu, wydając groźne warczenie :twisted: :twisted: :lol: I nie ruszyła się z balkonu, dopóki kocur nie zniknął w krzaczorach :mrgreen:

A relacje Kociannowo-Kocurrowe dalej dostarczają mi rozrywki. Ostatnio doszło do jakiejś wymiany syków (Skierkowych) i przeciągłych, wymownych spojrzeń (Kocurrowych) na drapaku. I chociaż Skierutek zajmował wyższą półkę, to podczas tego starcia (bezkrwawego, wykorzystującego głównie siłę charakteru :lol: ) ostatecznie dał drapaka na komodę, gdzie stoi wiklinowa budka (zajmowana naprzemiennie przez Skierkę i Kocurrę). Ale Skierutek nie zniżył się do schronienia w budce, o nie! Wskoczył na jej czubek :twisted: Nie wiem, czy po to, żeby poprawić sobie samopoczucie po scysji z Kocurrą, czy żeby udokumentować swoją wyższość 8) Lwica na skale po prostu, noo :twisted: :lol:

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Wto cze 25, 2013 18:53 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Oj, szkoda, że zdjęcia Skierutkowi na tym czubku nie zrobiłaś :ryk:
A jak u Kocurry, ze zrzucaniem puchu? Bo Maciuś coś ostatnio jakby zeszczuplał.
Obrazek

Migota

Post » Wto cze 25, 2013 21:48 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Kocurra też zeszczuplała - ale mam nadzieję, że to nie tylko utrata puchu, ale i sadełka :wink: Mówiłam, że wet przed szczepieniem po starannym obmacaniu Kocurrowego brzuszka podsumował odpowiednio jego krągłość? :twisted:
Zdjęcia Skierutka nie dało się zrobić, szybko stamtąd zwiała :)

A tak w ogóle to Kocurra się rozbestwiła, bo zaczęła zganiać z łóżka Banshee :evil: Banshee! Najbardziej rozmruczanego (do przybycia pod mój dach Fairy) mego kota! :evil: Rozgadanego, kontaktowego, przytulaśnego i zasadniczo przyjaznego wobec innych kotów :roll:
Nie mogłam na to pozwolić, więc wyraziłam jawną dezaprobatę. Starczyły dwa prychnięcia, żeby królowa elfów zwiała 8) Po powtórzeniu tej lekcji, owszem, nie przyłazi już do łóżka tak często, ale zganiać Banshee już nie próbuje :) Przypomniałam sobie na szczęście, że uważam się tu za kocicę alfa 8)
Banshee wydaje się zadowolona z tego, że znowu ma pełny dostęp do stałego miejsca pod moją pachą i obwieszcza swoje zadowolenie mruczeniem niemal każdej nocy :D

Maleństwo co jakiś czas czuje się gnębione i obwieszcza to syczeniem, warczeniem albo wrzaskiem, jak dzisiaj wieczorem, kiedy poprztykało się z Banshee. Szkód nijakich na zdrowiu nie odniosło, mam wrażenie, i po jakimś czasie wykradło się spod półki pod telewizorem i spędziło pół godzinki na moich kolanach, mrucząc i - o cudzie - chowając pazurki :1luvu:

O Skierutku i Mori nie mam nowych wieści :)

Petroniusz

Post » Wto cze 25, 2013 23:47 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Grrr, dzisiejszy wieczór był pod znakiem syków, warków i innych pyskówek - głównie w wykonaniu Fairy :evil:
Może to i moja wina, bo od dwóch dni nie bawię się z kotami :? Banshee się nudziła i próbowała Maleństwo zaczepiać, nawet nie wiem, czy w ramach ustawiania Elfika, czy po prostu zabawowo, Elfik w każdym razie za każdym razem pyszczył, że mu się to nie podoba, i wiał do kryjówki, a stamtąd machał łapkami. Może to i w związku z tym, że przez to niesprawne oczko czuje się mniej pewnie i bardziej ostro reaguje :|

Ech, chciałabym, żeby ta moja piątka się kochała i spała przytulona, ale to chyba bez szans, niestety :roll:
*tryb marud mode on*

Petroniusz

Post » Śro cze 26, 2013 12:00 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Petroniusz pisze:Przypomniałam sobie na szczęście, że uważam się tu za kocicę alfa 8)
Dobrze, że sobie przypomniałaś :wink:
Petroniusz pisze:Ech, chciałabym, żeby ta moja piątka się kochała i spała przytulona, ale to chyba bez szans, niestety
Moje cztery też za sobą nie przepadają :? Tylko jak leżę chora to one wtedy zgodnie towarzyszą mi w łóżku
Obrazek

Migota

Post » Śro cze 26, 2013 13:33 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

Są z różnych środowisk i w różnym wieku. Może z czasem będą się przytulać :ok:

Ja mam same przytulańce, które lubią spać razem. Do mnie też się przyklejają :P
Natomiast konfiguracje tych przytulanek są różne i często jakiś alien śpi sam ;)
Albo wszystkie śpią oddzielnie, za to w małych odległościach od siebie. Zajmują wtedy całą leżankę :twisted:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie cze 30, 2013 8:13 Re: Kocianny Tri Plus Tri-Rex ;)

jakby nie patrzeć miejsce kota jest w pańciowym łóżku
jedynie Taya nie spała z nami
i było mi smutno

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw wrz 12, 2013 20:30 Re: Kociannowe stado...

Widzę, że nie tylko mnie wymiotło...

Co u Was i Waszych kotów?
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Pt wrz 13, 2013 10:59 Re: Kociannowe stado...

W sumie wszystko w porządku, dramatów dziejowych nie ma :) Z domu wrzucę może jakieś nowe foty - Kocurra jak zwykle ma najlepsze :wink:
Aha, zmiana jest taka, że Kociannowe stado od jakiegoś czasu musi tolerować obecność tymczaski z Koterii, Wiewióry (czy też Wiewióra - w Koterii była Fabią, ale ją przechrzciłam). Skierka i Kocurra są baaaaardzo niezadowole z obecności dodatkowego sierściucha.

Petroniusz

Post » Pt wrz 13, 2013 18:23 Re: Kociannowe stado...

Wcale im się nie dziwię :)

A wiesz, że ja od dwóch miesięcy mam 12 kotów? :mrgreen:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob wrz 14, 2013 23:35 Re: Kociannowe stado...

Nie wiedziałam :) Maluchy są? :mrgreen:

Petroniusz

Post » Nie wrz 15, 2013 14:15 Re: Kociannowe stado...

Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

[poprzednia][następna]