Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 05, 2011 15:55 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

kupiliśmy w tej samej promocji co polecasz, Gosiu
tylko, że na allegro
przesyłka dotarła w niecałe 24h od zakupu 8O
i cena najlepsza, porównywał mój TŻ :)

naline, ja akurat zakupy w świecie karm odradzam wszystkim i będę odradzać :evil:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob lut 05, 2011 15:59 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Ja na razie się nie zawiodłam. Ja odradzam w Krakvecie ;)

Mogłabym wiedzieć czemu? Jak nie publicznie to chociaż na PW.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lut 05, 2011 16:03 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

naline pisze:Ja na razie się nie zawiodłam. Ja odradzam w Krakvecie ;)

Mogłabym wiedzieć czemu? Jak nie publicznie to chociaż na PW.

ja miałam albo okropnego pecha albo ta firma nie jest fair, co można wywnioskować z ich kjorespondencji
a tu moja historia z nimi: viewtopic.php?f=8&t=119305

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob lut 05, 2011 16:04 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

naline pisze:Co do Cat's Best Eco - 40l na 3 mc około starcza.

Przy dwóch kotach?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 05, 2011 16:09 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Dziękuję, poczytałam i będę uważała.
Jak zamawiam żwirek i jakieś dodatkowe rzeczy to było ok.
Ja jestem zadowolona najbardziej z Animalii, ale nie są najtańsi.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lut 05, 2011 16:17 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

No jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem:) kafelki położone, zostało 6 kafelek do położenia na poniedziałek.W czwartek wstawiają drzwi.A w sobotę przyjeżdża Zołzik na wizytę :)

A jeszcze pytanie do Ruru

Czy Timonek jest zaszczepiony i czy trzeba go odrobaczac czy cos? Czy będzie z nim jego książeczka zdrowia?
Jeśli sama nie przyjadę to prosiłabym razem z nim na kartce wypisane co, czym i co ile mam robić.Ewentualnie na PW :)

Mój Tobi właśnie latał po domu i jak zwykle zniknął w szafce w kuchni,to akurat mnie nie dziwiło , ale zdziwiło mnie gdzie spał, w garnku :ryk:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Sob lut 05, 2011 16:43 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Prue pisze:zdziwiło mnie gdzie spał, w garnku

Prue każde miejsce jest dobre na drzemkę a garnek to jak takie M1 - ciasne ale własne :mrgreen:
Pies sobie myśli: człowiek mnie karmi, głaszcze, dba o mnie - chyba jest bogiem.
Kot sobie myśli: człowiek mnie karmi, głaszcze, dba o mnie - CHYBA JESTEM BOGIEM!

Moje kudłacze: viewtopic.php?f=1&t=121952

tadira

Od: Śro gru 01, 2010 17:22

Post » Sob lut 05, 2011 18:17 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

no co chcesz Prue - garnek to fajne miejsce do spania :)

Ja u domu używam Cat's Best Eco plus ( jest świetny, bo można go wrzucać do kibla, jest wydajny i w domu w ogóle nie czuć, że są koty - jedyny minus, że się roznosi bardzo i trzeba ciągle sprzątać ).

Łaciatek teraz używa Benka. Też jest niezły tyle, że nie można wyrzucać do wc.

Ruru podaj proszę z Timonkiem razem umowę adopcyjną, wypełnioną Twoimi danymi. Albo podeślij mi dane na PW, to uzupełnie umowę taką samą jak mam dla Łaciatka (mam gotową już).

Prue każdy inaczej karmi koty. Ja jestem zwolenniczką regularnych "mokrych" posiłków, a suche do woli. Moje koty dostają mokre 3 razy dziennie: 6 rano, 17.00 i wieczorem ok 21-22. A suche mają w misce cały czas. Łaciatek je tak samo, bo mama nie zna się na kotach, więc karmi tak jak ja swoje :)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Sob lut 05, 2011 18:20 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Prue pisze:No jak narazie wszystko idzie zgodnie z planem:) kafelki położone, zostało 6 kafelek do położenia na poniedziałek.W czwartek wstawiają drzwi.A w sobotę przyjeżdża Zołzik na wizytę :)

A jeszcze pytanie do Ruru

Czy Timonek jest zaszczepiony i czy trzeba go odrobaczac czy cos? Czy będzie z nim jego książeczka zdrowia?
Jeśli sama nie przyjadę to prosiłabym razem z nim na kartce wypisane co, czym i co ile mam robić.Ewentualnie na PW :)

Mój Tobi właśnie latał po domu i jak zwykle zniknął w szafce w kuchni,to akurat mnie nie dziwiło , ale zdziwiło mnie gdzie spał, w garnku :ryk:

Tak, oczywiście, Timon jest zaszczepiony i 2 krotnie odrobaczony
testy FeLV/FiV ujemne
bedzie ksiażeczka zdrowia
i wszystko rozpisane i telefon 24h na dobę :D :ok: :ok:

a nie ma zdjęcia Tobika w garnku?? :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lut 05, 2011 18:28 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Zołzik pisze:
Ruru podaj proszę z Timonkiem razem umowę adopcyjną, wypełnioną Twoimi danymi. Albo podeślij mi dane na PW, to uzupełnie umowę taką samą jak mam dla Łaciatka (mam gotową już).

Zołziku ja mam umowy Kotylionowe, to 2 podam wypełnione razem z Timkiem,
a Prue mi jedną odeśle
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lut 05, 2011 18:49 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

A mam fotkę ! Ale już wyjełam garnek z szafki bo inaczej bym Tobiego nie wyjęła :P
A on ma minę "no czego mi przeszkadzasz? o co Ci chodzi? "
Obrazek

Czasem mi się wydaje że w sklepach internetowych pod hasłem legowiska powinny być umywalki :P A dla fretek ...kuchenne przybory i szafki:P
Ostatnio edytowano Sob lut 05, 2011 18:53 przez Prue, łącznie edytowano 1 raz
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Sob lut 05, 2011 18:53 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

O mamuniu ale z tego Tobika słodziak :love:
Prue czy on jest albinosem?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob lut 05, 2011 18:58 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Tak jest Albinoskiem i o dziwo wszędzie wszyscy się rozpisują ze sa one słabsze, obciążone genetycznie,A Tobiś mimo że na fretkę to juz seniorek,jest zdrowiutki:) Ma lekkie problemy z pęcherzem i niestety znów musimy wracać do karmy urinary,ale oprócz tego wszystkie narządy ma w dobrym stanie,i wyniki wszystkie w normie ^_^
Bardzo mnie to cieszy bo był zawsze grzeczną frecią,nigdy nie gryzł nikogo ani niczego :) Nie zaczepia psa, więc i o koty jestem spokojna do tego chętnie je lekarstwa i nie marudzi z jedzeniem,normalnie zwierze anioł :) No i cieszę się że ma spokojną starość,zasłużył na nią :)

A no ale mnie brakuje miziania i tulenia,dlatego chcę zaadoptować kotki :) Tobi najbardziej kocha szafki w kuchni i jego mzianie kończy się po 3 minutach :P Ewentualnie jak go masuję to chwilę poleży... :P Mam więc niedobór mizianek wielki:P

Została już tylko jedna rzecz która może nie wypalic,te głupie drzwi...firma już jest umówiona i mam nadzieję że nie zawiodą bo jak tam wpadnę to nie wiem...:P

W środę chciałam posadzić kocią trawkę,myślicie że wyrośnie taka ładna do weekendu?

Chyba jestem najbardziej panikującym Ds-em na całym miau..coś mi się tak wydaje:P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Sob lut 05, 2011 19:11 Re: Timon i Simon[']... szukamy transportu Łódź - Wrocław

Prue pisze:Chyba jestem najbardziej panikującym Ds-em na całym miau..coś mi się tak wydaje:P

:mrgreen: to dobrze wróży :ok: a wszystko przez to że tak długo czekasz :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]