Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 10:26 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Cześć po weekendzie :) Nie miałam zbyt dużo czasu na internet, bo za dużo działo się w realu :)
Turkawko, miło, że do nas trafiłaś! Ta kichająca to nie Iru, tylko Mia. Iru to suczka :) Łapka Iru już się zagoiła, ale ma łysy placek, bo sierść jeszcze nie odrosła. W ogóle jest cała łysa, bo wyliniała :roll: Niby całkiem - a i tak codziennie mamy dywan z kłaków - nie wiem, skąd się jeszcze biorą, kiedy pies już nie ma w ogóle podszerstka :wink:
Mia jak kichała, tak kicha :| Nie pomogły inhalacje, zioła, antybiotyk, oscillococcinum, imunoglukan ani srebro(choć dwa ostatnie były stosowane zbyt krótko). Zioła podaję dalej, bo też dopiero od soboty rano. Mia nie ma powiększonych węzłów chłonnych, nie ma temperatury i żadnych innych objawów poza kichaniem i lekkim katarem z tym kichaniem powiązanym. Robiłam jej nawet testy FIV/FeLV - wynik ujemny. Podejrzewam, że musi to jednak mieć związek z suchym powietrzem albo kurzem w mieszkaniu, bo katar trwający cztery tygodnie jest chyba nierealny :roll: Macie jakieś doświadczenia z lekami antyhistaminowymi stosowanymi u kotów? I z testami alergicznymi? Nie chcę jej zanadto męczyć badaniami. Smaruję jej nosek maścią majerankową, żeby ułatwić oddychanie :)
Ciastek jest w świetnej formie i plamka po grzybie zarasta :ok: U Bisou także trwa gojenie, chociaż jeszcze na wcześniejszym etapie. Dzisiaj wyjeżdżam na dwa tygodnie do rodziców i Bisou zostaje z TŻ-tem, tak więc smarowanie ucha zostaje na jego głowie. Przy okazji będzie to eksperyment: czy chłopcy, gdy zostaną sami, zbliżą się do siebie?

No i wszystkie koty chętnie korzystają z drapaka i szafek kuchennych, do których dzięki niemu mają łatwiejszy dostęp :D

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pon sty 17, 2011 15:33 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Świeżutkie zdjęcia Mii :)

Obrazek

Obrazek

Weihaiwej

Post » Pon sty 17, 2011 16:02 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

sunshine pisze:Ona ziewa czy się złości? :P

ziewa :) ona się nigdy nie złości :P

Weihaiwej

Post » Pon sty 17, 2011 16:25 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

śliczna Mia :) śliczna :)
moje tez kichaja i wetka powiedziała, ze to kurz własnie i suche powietrze z powodu sezonu grzewczego. nadal podaje sreberko, tydzien juz. z dziaselkami zero poprawy ale moze to za krotko, oczka tez tydzien przemywalam betadine i lepiej, robia sie spiochy ale takie zwyczajne juz. wiec musial costam miec wczesniej... milego podrozowania do rodzicow :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pon sty 17, 2011 17:01 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

wciągający wąt :mrgreen:
zaznaczę sobie, żeby podczytywać skrycie :wink:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pon sty 17, 2011 17:21 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Wyjątkowe ma umaszczenie księżniczka :1luvu:
Bisou zostaje a reszte bandy zabierasz?
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pon sty 17, 2011 17:31 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Fri pisze:wciągający wąt :mrgreen:
zaznaczę sobie, żeby podczytywać skrycie :wink:

Dzięki! Wpadaj często :) Zapraszamy :kotek:

Shalom - tak, Bisou zostaje. Mam mieszane uczucia, ale TZ mnie uprosił, żebym nie zabierała mu wszystkich zwierząt - i uznaliśmy, że zrobimy eksperyment z Bisou. Czy nie mając towarzystwa kotów, Bisou zwróci się bardziej ku człowiekowi? Co prawda, mnie nie przeszkadza jego zdystansowany sposób bycia. To jego wybór :) Lubi się poprzytulać tylko od czasu do czasu. Dlatego, tak jak mówię, mam mieszane uczucia. Bo zostanie taki samotny, wszystkie ukochane koty pojadą :( Ja mam parę ważnych spraw do załatwienia, ale będę się sprężać, żeby trwało to krócej niż dwa tygodnie.

Weihaiwej

Post » Pon sty 17, 2011 18:09 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

To mogłaś psa TŻetowi zostawić 8) ale może faktycznie wyjdzie to na dobre całuskowi. No, to musi być straszne, jak masz tyle zwierząt w domu i nagle ktoś zabiera Ci wszystkie. Jaka pustka... :(
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 17, 2011 18:18 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:To mogłaś psa TŻetowi zostawić 8)
Pies jest i tak pokrzywdzony w stosunku do kotów - cała uwaga na nich ;) No i nie mogłabym tego zrobić Iru, ona jest ze mną najdłużej i bardzo przeżywa rozstania. A przy okazji, u rodziców ma raj - duży ogród i kumpelę do zabawy. I fotel przy kominku 8)
Zrobiłam dzisiaj mieszankę barfową dla Bisou na czas mojej nieobecności, tylko zapomniałam, że to dla jednego kota i popakowałam trochę za duże porcje... Ale niech je chłopak, przecież on jeszcze dzieciak ;) Chociaż... jak w sobotę odwiedził nas kolega, który był z nami w Prowansji, to stwierdził, że Bisou to olbrzym i że trzeba było sprawdzić jego papiery ;) Wet przy okazji pytania o jakis lek, zmierzył Bisou wzrokiem i mówi: "Ale na niego nie starczy jedna ampułka...". Hodujemy olbrzyma :D
Swoją drogą, ten kolega pomógł w grudniu w transporcie Szelmy ze Szczecina. Teraz znowu gdzieś wyjeżdża. Ale już mnie uprzedził, że żadnego kota mi nie przywiezie, bo mu żal TŻ-ta... ;)

Weihaiwej

Post » Pon sty 17, 2011 20:38 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Tez bym chciała dużego kocura. Konan jest spory, ma długie łapy, długi tułów, ale czy taki duży jak Twój Bisou to nie wiem. Pewnie nie. Ostatnio nabiera masy. Śmiejemy się z niego że karczycho dostał :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 17, 2011 21:11 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Bo Bisou jest mieszańcem :mrgreen: chyba miał dużego tatusia...
Cookie też jest spory, ale cieszę się, że przede wszystkim jest zwinny, umięśniony i harmonijnie zbudowany. Taki jak Bisou raczej nie będzie, bo to tylko kot europejski ;)
A Konan tez jest tak pięknie zbudowany!

Weihaiwej

Post » Pon sty 17, 2011 21:12 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Ja muszę się tam przejść do Was i porównać Sznurusia z Bisou.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon sty 17, 2011 21:20 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

ja się zastanawiam czy przypadkiem się nie udać na 4 miesiące do Stefankowej ojczyzny. I teraz pytanie co z kotuchami zrobić. Tż stwierdził, że jak zakupię zapas karmy i żwirku to zostają z nim, a jak nie to będzie tęsknił -_-' Faceci ...

aha i najlepsze. Powiedziałam rodzicielce, że chcemy 3ciego kota, na co ona odpowiada:
- najpierw weź ślub! Bo się pokłócicie i sama z 3ma kotami zostaniesz !!!! I nawet alimentów nie będziesz miała!
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pon sty 17, 2011 21:38 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Miss pisze:ja się zastanawiam czy przypadkiem się nie udać na 4 miesiące do Stefankowej ojczyzny. I teraz pytanie co z kotuchami zrobić. Tż stwierdził, że jak zakupię zapas karmy i żwirku to zostają z nim, a jak nie to będzie tęsknił -_-' Faceci ...

aha i najlepsze. Powiedziałam rodzicielce, że chcemy 3ciego kota, na co ona odpowiada:
- najpierw weź ślub! Bo się pokłócicie i sama z 3ma kotami zostaniesz !!!! I nawet alimentów nie będziesz miała!
:ryk: :ryk: :ryk:

Coś w tym jest :wink: :ryk:
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]