Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aga9955 pisze:Jeszcze nie ....mamo jeszcze sie tak szeroko nie usmiechaj.....jeszcze tydzien i jak sie wyniki utrzymaja na tym poziomie lub jeszcze poprawia to wtedy bedziemy sie smiac pełna geba.....poki co ja nadal obserwuje i lecze....i ciagle nie moge za bardzo uwierzyc ze jest lepiej
AlkaM pisze:aga9955 pisze:Jeszcze nie ....mamo jeszcze sie tak szeroko nie usmiechaj.....jeszcze tydzien i jak sie wyniki utrzymaja na tym poziomie lub jeszcze poprawia to wtedy bedziemy sie smiac pełna geba.....poki co ja nadal obserwuje i lecze....i ciagle nie moge za bardzo uwierzyc ze jest lepiej
Ale z Ciebie pesymistka![]()
To sa wyniki, ktore wiele osobo z kotami "nerkowymi: moze Ci tylko pozazdroscic . Super !! Gratulacje.
Teraz wystarczy pilnowac fosforu i zeby jej wrzody znowu nie krwawily i bedzie dobrze. A EPO to ona juz nie potrzebuje. Normy HCT to od 25 - 45, a ona ma ponad 41... wrecz idealny. Widac wyraznie, ze nerki nadal produkuja wlasne EPO i odpowiedniej ilosc. Problem byl z utrata krwi z powodu krwawienia do ukladu pokarmowego. Trzeba tylko teraz jej kwasy zoladkowe trzymac pod kontrola i bedzie wszystko dobrze.
aga9955 pisze:Edytko fosfor i wapn jutro beda. Ustalilismy z wetem ze jeszcze ten tydzien ja pokroplowkujemy i uzupelnimy potas...furosemid bedziemy powoli odstawiac i właczymy mniej radykalny srodek czyli lespewet...ale jeszcze chwile odczekamy. Ciagle sie boje ze to nie sa wyniki mojego kota tylko tego zdrowego od ktroego dostała krew...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Hana i 51 gości