SabaS pisze:Jolu dołączam się do życzeń, wszystkiego najlepszegoniech się wszystko poukłada zdrowotnie i w ogóle.
SabaS, dziękuję!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
SabaS pisze:Jolu dołączam się do życzeń, wszystkiego najlepszegoniech się wszystko poukłada zdrowotnie i w ogóle.
madrugada pisze:Jolu, wszystkiego najlepszego, zdrowych kotów.
Nul, nie tylko iluśtamzgłoskowiec, ale i staropolszczyzna gdzie niegdzie przebija...
pibon pisze:Wszystkiego najlepszego Jolu! A przede wszystkim zdrowia dla Ciebie i Twojej futrzastej rodziny!
MaryLux pisze::1luvu:![]()
aga66 pisze:Jolu, spóźnione ale jak najlepsze życzenia imieninowe składamy. I zdrowia dla kotków nieustająco.
jolabuk5 pisze:Uff, całe imieniny spędziłam przy telefonie i przy komputerze. Telefon - wiadomo, a w sieci szukałam rozwiazania problemu spadkowego: jak ustalić, czy moje odrzucenie spadku było skuteczne. Przy okazji dowiedziałam się, jaka to skomplikowana sprawa i jak potrzebne jest jej uproszczenie elektroniczne w postaci dostępnego spisu spraw spadkowych (jest taki rejestr, ale bardzo niepełny). Okazuje się, że czasami toczą się przed dwoma sądami dwie sprawy o ten sam spadek i zapadają różne orzeczenia...
Niby od 2015 r. dziedziczy się długi tylko do wartości odziedziczonego spadku, ale z sądem nigdy nic nie wiadomo![]()
Na szczęście wieczorem udało się ustalić, że drugi syna Witka jest już pełnoletni i musiał już spadek odrzucić albo przyjąć (w tym drugim wypadku niepotrzebnie wydałam 160zł, ale wolałam nie ryzykować). No, mam nadzieję, że to już koniec tematu i będę się mogła zajać następnym problemem. Choćby obowiązkowym (nowy pomysł UE) świadectwem energetycznym, niezbędnym dla lokalu wynajmowanego (i sprzedawanego). Koszt - ok. 300 zł za niepotrzebny (mnie niepotrzebny) papierek.![]()
Na szczęście muszę je mieć dopiero w październiku, bo wymagane jest do nowych umów najmu - moja kończy się 31.10, mam nadzieję, ze lokatorka ją przedłuży, ale świadectwo będzie potrzebne.
Usia jakoś bierze leki, ale problemy oczywiście są. No nic, powolutku, może się tak wyćwiczę, jak z oznaczaniem cukru i insuliną![]()
Łateczko, słyszałam że dziś nie masz apetytu.Może jutro będzie lepiej?
Lucasku, czy Duża spróbuje przeprowadzki do nowego mieszkania? Pamiętam, że od dziś ma urlop...
Dobrego weekendu dla wszystkich![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, zuza i 101 gości