Kropek, Kicia i (trzy)Łapek [watek do zamkniecia, jest nowy]

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 02, 2021 23:04 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Lapek wcisnal sie miedzy sciane i pralke, gdzie ma poleczke, na ktorej sie wygodnie miesci - na poczatku zadkiem do swiata a pyszczkiem wcisnietym w kat sciany, teraz mordka do przodu jest, by miec baczenie na to kto wejdzie do srodka. Czasem sobie pojekuje, ze jest nieszczesliwy i w ogole. A glosik ma zadziwiajacno niski i dzwieczny i donosny jak dzwon. Ale na wyciagnieta reke to buczy. Zadnego glaskania na pocieszenie, przynajmniej dzis.
Ale jak do niego sie mowi to sie uspokaja.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Wto lis 02, 2021 23:29 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Ja poczekam na oficjalne ważenie.Dla mnie to on ani mały ani drobny nie jest :mrgreen: daje mu jakieś 4-5 kg.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lis 03, 2021 3:18 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Ciekawe, jak minie noc! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 03, 2021 7:46 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Noc byla KOSZMARNA.

Lapek caly czas WYL. Cala cholerna noc. Wlazil na parapety, zwalal wszystko co tam stoi i WYL. Bo za oknami jest jego swiat.
W sumie nie wiem czy przespalem godzine, ze stoperami w uszach.

Rankiem nie bylo lepiej, bo na balkonie wyl jeszcze glosniej.
Potem sie uspokoil, bo pewnie odsypia nocke, ale co bedzie dalej?

Najwyrazniej NIE CHCE byc tutaj. Damy mu jeszcze jedna noc, moze dwie (choc ile mozna nie spac?) i jak dalej bedzie wyl, to coz, jego wola, jego wybor. Wroci na dwor...

Czasem sa koty, ktore nie chca by im pomoc.
Czy tak bedzie z Lapkiem?
Tego nie wiem.
Zobaczymy.
Ale nadmiernym optymista teraz nie jestem. :(
Ostatnio edytowano Śro lis 03, 2021 7:52 przez Lifter, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

Lifter

Post » Śro lis 03, 2021 7:47 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

meg11 pisze:Ja poczekam na oficjalne ważenie.Dla mnie to on ani mały ani drobny nie jest :mrgreen: daje mu jakieś 4-5 kg.

Przy naszych kotach kocur 4-5 kg to chudzinka taka. Mopik mial z 8.5 w najlepszym czasie, Kropek ma z 10, Kicia na pewno z 5.
Obrazek

Lifter

Post » Śro lis 03, 2021 8:40 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

4-5 kg to normalna waga,,reszta to otyłość. Może on chce być kotem wychodzącym? mam 2 szt ,,które były wychodzące,od 6 lat siedzą tylko na balkonie,czasami jedno na korytarz wychodzi.Nie darły mordek że koniecznie chcą wyjść-kocica była wychodząca przez 6 lat.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro lis 03, 2021 8:55 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Sorry ale Mopikwazac 7, 5kg byl calkiem szczuplym duzym kotem, dla niego byla to normalna waga. Z Kropkiem inna sprawa, ale nie kazdy kot wazy 4-5 kg.
Obrazek

Lifter

Post » Śro lis 03, 2021 9:14 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Meg nawet 10 kg kot może być szczupły... Zdarzają się naprawdę wielkie koty, największy jakiego znałam miał 11,5 kg muskuł (i sięgał mi prawie do kolana :twisted: ). Dachowiec 100%, cały czarny, służył głównie do straszenia gości jak komuś nagle czarna pantera skoczyła przed nosem :lol: .

Lifter pogódź się w końcu z faktem, że Mopik jest spasiony jak beczka. Kicia też powinna sporo schudnąć... Ale u Mopika twierdzenie, że to tylko 1,5 kg nadmiaru (15-20% masy ciała) to dobry żarcik. Nawet na zdjęciach widać, że Mopik jest bardzo otyły.
Opowieści o tym jak mało koty jedzą też nie pomogą - od bylejakiego jedzenia kot będzie tył mimo jednoczesnego niedożywienia :roll: .

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Śro lis 03, 2021 9:50 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Mopik to ten czarny.
Kropek to laciaty i jest tlusty jak swinia :(
Bedziemy cos z tym musieli zrobic - ma co najmniej 4 kg nadwagi.
A Mopik wygladal przeciez tak

Obrazek

Czy to jest gruby kot? Tu jeszcze byl zdrowy i mial 8.5 kg, a jak przy cukrzycy zszedl do ok. 7.7-7.5 to byl wrecz szczuply.
Obrazek

Lifter

Post » Śro lis 03, 2021 9:55 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Raz się zryczałam przy Rurku (wczoraj), dziś drugi raz przy Wańku. Z twarzy - bardzo przystojny :D :1luvu:
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Śro lis 03, 2021 10:23 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Sierra pisze:Meg nawet 10 kg kot może być szczupły... Zdarzają się naprawdę wielkie koty, największy jakiego znałam miał 11,5 kg muskuł (i sięgał mi prawie do kolana :twisted: ). Dachowiec 100%, cały czarny, służył głównie do straszenia gości jak komuś nagle czarna pantera skoczyła przed nosem :lol: .

Lifter pogódź się w końcu z faktem, że Mopik jest spasiony jak beczka. Kicia też powinna sporo schudnąć... Ale u Mopika twierdzenie, że to tylko 1,5 kg nadmiaru (15-20% masy ciała) to dobry żarcik. Nawet na zdjęciach widać, że Mopik jest bardzo otyły.
Opowieści o tym jak mało koty jedzą też nie pomogą - od bylejakiego jedzenia kot będzie tył mimo jednoczesnego niedożywienia :roll: .

Wiem ,sama mam takiego wielkiego ma coś koło 10kg, ale Waniek jest popularnym dachowcem i na zdjęciu jest masywny.
Mam Kozę ma ponad 7 kg i lekarz kazał odchudzić do co najmniej 5kg, koty powyżej tej wagi o normalnej budowie są otyłe i tyle.
Lifterku masz otyłe kocurki i tyle.
Waga też zależy od wielkości kota-Koza jest mała i drobna więc wygląda jak baleron a jej siostra bliżniaczka sucha jak patyk.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Śro lis 03, 2021 10:43 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Lifter pisze:Mopik to ten czarny.
Kropek to laciaty i jest tlusty jak swinia :(
Bedziemy cos z tym musieli zrobic - ma co najmniej 4 kg nadwagi.
A Mopik wygladal przeciez tak

Obrazek

Czy to jest gruby kot? Tu jeszcze byl zdrowy i mial 8.5 kg, a jak przy cukrzycy zszedl do ok. 7.7-7.5 to byl wrecz szczuply.

No dobra, imiona pomyliłam :oops: . Kropek jest grubszy ode mnie... A pisze to baba z (podobno) 30 kg nadwagą* :twisted: . Nie mam litości dla tuszy Kropka!

*Podobno, bo mam budowę ciała i ilość mięśni jak dobry kulturysta - moim zdaniem 10 kg mniej by mi wystarczyło :oops: . 20 kg mniej to max, przy 30 kg mniej wszystkie kości by mi sterczały. Sprawdzone, nienawidziłam tej wagi z całego serca

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Śro lis 03, 2021 11:53 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Lifter pisze:Lapek wcisnal sie miedzy sciane i pralke, gdzie ma poleczke, na ktorej sie wygodnie miesci - na poczatku zadkiem do swiata a pyszczkiem wcisnietym w kat sciany, teraz mordka do przodu jest, by miec baczenie na to kto wejdzie do srodka. Czasem sobie pojekuje, ze jest nieszczesliwy i w ogole. A glosik ma zadziwiajacno niski i dzwieczny i donosny jak dzwon. Ale na wyciagnieta reke to buczy. Zadnego glaskania na pocieszenie, przynajmniej dzis.
Ale jak do niego sie mowi to sie uspokaja.

Lifter pisze:Noc byla KOSZMARNA.

Lapek caly czas WYL. Cala cholerna noc. Wlazil na parapety, zwalal wszystko co tam stoi i WYL. Bo za oknami jest jego swiat.
W sumie nie wiem czy przespalem godzine, ze stoperami w uszach.

Rankiem nie bylo lepiej, bo na balkonie wyl jeszcze glosniej.
Potem sie uspokoil, bo pewnie odsypia nocke, ale co bedzie dalej?

Najwyrazniej NIE CHCE byc tutaj. Damy mu jeszcze jedna noc, moze dwie (choc ile mozna nie spac?) i jak dalej bedzie wyl, to coz, jego wola, jego wybor. Wroci na dwor...

Czasem sa koty, ktore nie chca by im pomoc.
Czy tak bedzie z Lapkiem?
Tego nie wiem.
Zobaczymy.
Ale nadmiernym optymista teraz nie jestem. :(

Ojej, a wyglądało całkiem nieźle... Może dzisiejsza noc będzie lepsza, oby! Szkoda, gdyby nie dał sobie pomóc :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 03, 2021 12:09 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

Trudna sytuacja :( Łapek trzymany w domu zupełnie się rozhartuje a idzie ochłodzenie. Zupełnie nie wiem, co bym zrobiła. Jeśli wypuścić to jak najszybciej. Z drugiej strony, zabiera się mu szansę na oswojenie. Jeszcze kilka dni i ... będzie musiał zostać w domu.
Ja miałam odwrotną sytuację. Zahartowany Drops, po mroźnej zimie i w domu było mu za ciepło. Balkon nieosiatkowany (bo to był pierwszy kot po 6-letniej przerwie i 3 tygodnie czekałam na osiatkowanie) więc marzłam razem z Dropsem na balkonie.
Trzymamy jednak kciuki za oswojenie Łapka :ok:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro lis 03, 2021 12:12 Re: Kropek i Kicia [oraz (trzy)Łapek podwanienny, czyli dzik

ewkkrem pisze: Zahartowany Drops, po mroźnej zimie i w domu było mu za ciepło więc marzłam razem z Dropsem na balkonie.

Drops nie marzł :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]