Migdał się nie zmienia..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 18, 2020 9:30 Re: Migdał się nie zmienia..

W ogóle społeczeństwa głupieją straszliwie. Wiele na świecie. Jeszcze wrócę do masek i noszenia ich w przestrzeni publicznej. Praca poza własnym domem jest przestrzenią publiczną. Pani, która sprząta u mnie korytarz i schody, windę, jest w publicznej przestrzeni. I ja jestem, za drzwiami swojego mieszkania. Co jest z tymi ludźmi, że nie potrafią zrozumieć najprostszych fraz.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 18, 2020 10:00 Re: Migdał się nie zmienia..

Spoko, słowo 'fraza' też jest im nieznane, to co mówić o znaczeniu.. :mrgreen:
Wina wydających rozporządzenie, a przecież wiedzą, do kogo mówią - w większości to ich elektorat więc powinni się orientować kto zacz..
Zamiast napisać , że 'wyłazisz z domu, z własnego samochodu, a nie jesteś trzylatkiem albo nie masz zaświadczenia od lekarza - idziesz w maseczce'. I tyle. Ale napisali, że w pracy można nie, a że nie każdy doczytał w jakiej , a jeszcze zromiec by trzeba..Więc pan z administracji, gdzie zadzwoniłam,tak właśnie powiedział - są w pracy. Urzędnik. Dopiero jak rzuciłam tą 'przestrzenią publiczną' to pomału zrozumiał.

Zobaczymy po efektach. Ja będą złe to zamkną parki. I cześć.

A mój kot ma wszystko gdzieś..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 18, 2020 11:30 Re: Migdał się nie zmienia..

Moje koty też mają gdzieś. Bo balkonować można :wink: Właśnie spędziłyśmy we trzy dobre dwie godziny na balkonie. Ofelia zmęczona poszła spać. Mała Czarna leży bykiem pod drzwiami balkonowymi, nie śpi co prawda, ale też jej się ruszyć nie chce. Chyba mi się koty przetleniły i przegrzały :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob kwi 18, 2020 13:10 Re: Migdał się nie zmienia..

Mnie się też ruszać nie chce , coś dzisiaj wyjątkowo.. jakbym była niedospana.
Więc otwieram okno na oścież i robię plażę. Słońce jest zdrowe. Choć niekorzystne dla urody :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob kwi 18, 2020 13:45 Re: Migdał się nie zmienia..

A wiesz że mi się też nie chce, nawet wyjść na spacerek. Siedzę i się obijam. Muszę się zmobilizować i skroić małego barfika dla pannic. I przydałoby się wynieść na trawnik przed blokiem ziemię ze skrzynki, w której zalęgło mi się mnóstwo pędraków.
Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob kwi 18, 2020 15:28 Re: Migdał się nie zmienia..

Muszę zmodyfikować plażę.. Teraz jest krzesło, ale kto widział opalać się na krześle ? :evil:
Postawiłabym fotel - ten co to MB i Dyktatura wiedzą :mrgreen: - ale nie wiem jak go wpasować. Nie nadaje się do machania tam i z powrotem bo jest za ciężki, poza tym trzeba z kuchni - bo tam jest plaża - wynieść któreś z krzeseł i gdzieś postawić.. Gdzie ? Jak Ania wie, nie lubię byle gdzie.. a w pokoju? 8O no, nie..

Jak tam pędraki? Pomyśl, że głodne wróble czekają , a Ty jesteś karmicielką. :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob kwi 18, 2020 16:17 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:Muszę zmodyfikować plażę.. Teraz jest krzesło, ale kto widział opalać się na krześle ? :evil:
Postawiłabym fotel - ten co to MB i Dyktatura wiedzą :mrgreen: - ale nie wiem jak go wpasować. Nie nadaje się do machania tam i z powrotem bo jest za ciężki, poza tym trzeba z kuchni - bo tam jest plaża - wynieść któreś z krzeseł i gdzieś postawić.. Gdzie ? Jak Ania wie, nie lubię byle gdzie.. a w pokoju? 8O no, nie..

Jak tam pędraki? Pomyśl, że głodne wróble czekają , a Ty jesteś karmicielką. :mrgreen:

Tak myślę, czy ta plaża nie może być przeniesiona do pokoju. Tam gdzie fotel stoi zawsze świeci słonko.
No bo gdyby w kuchni to tylko na środku, albo w kącie gdzie tablica, ale tam już słonko nie sięga.
Dodatkowo, jak już kiedyś Cię odwiedzę to gdzie moje szanowne pośladki usadzę. :ryk:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob kwi 18, 2020 16:23 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:Jak tam pędraki? Pomyśl, że głodne wróble czekają , a Ty jesteś karmicielką. :mrgreen:

Pędraki już w trakcie przeglądania ziemi wyfruwały z impetem za balkon. Myślę że w większości już skonsumowane. Ziemia też już wyniesiona.

Ja dzisiaj "plażowałam" z kotami na balkonie. Nawet mewy były :wink: Tylko szumu fal brakowało.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob kwi 18, 2020 16:48 Re: Migdał się nie zmienia..

Dyktatura pisze:Tak myślę, czy ta plaża nie może być przeniesiona do pokoju. Tam gdzie fotel stoi zawsze świeci słonko.
No bo gdyby w kuchni to tylko na środku, albo w kącie gdzie tablica, ale tam już słonko nie sięga.
Dodatkowo, jak już kiedyś Cię odwiedzę to gdzie moje szanowne pośladki usadzę. :ryk:

Do pokoju nie, bo żeby się załapać na słońce trzeba by odsuwać stolik z 3 cieżkimi donicami.. i inne z parapetu zdejmować. I krócej , i mniej słonca.
W kuchni jest większe okno, większa ekspozycja , kwiatki można przesunąć na drugą część. A fotel by stanął pod oknem tam gdzie krzesło, żeby Migdałek miał wygodniej we wchodzeniu na parapet . Nie wiem czy zechce po fotelu :roll: Ew. na miejscu krzesła przy stole, ale nie wiem gdzie wynieść jedno lub drugie krzesło... :20147 W jednym i drugim przypadku fotel musi być przesuwany.. ciężki... a ja taka mała..i stara..
I nie lubię tymczasowości.
Jak się zbiorę, to przynajmniej popróbuję. Po co ja to sobie robię??

I zapodaj mi nadal szwankuje, inaczej mi sie nie chce.. więc nie mogę pokazać co sobie biżuteryjnie zrobiłam. Nie wiem zresztą po co, skoro tylko do lasu będę chodzić :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Sob kwi 18, 2020 18:13 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:I zapodaj mi nadal szwankuje, inaczej mi sie nie chce.. więc nie mogę pokazać co sobie biżuteryjnie zrobiłam. Nie wiem zresztą po co, skoro tylko do lasu będę chodzić :roll:

A w lesie to nie można ładnie wyglądać?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob kwi 18, 2020 18:48 Re: Migdał się nie zmienia..

No, można...ale można się zaplątać takim naszyjnikiem np. w krzaki :mrgreen:
Ale może - większość kamieni ma różne bardzo pozytywne właściwości fizyczno-psychiczne , więc powinny się przydać .

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 19, 2020 9:40 Re: Migdał się nie zmienia..

Biżuterię przynajmniej widać, w przeciwieństwie do szminki. Producenci szminek i dystrybutorzy mają słabo.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie kwi 19, 2020 9:44 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:
Dyktatura pisze:Tak myślę, czy ta plaża nie może być przeniesiona do pokoju. Tam gdzie fotel stoi zawsze świeci słonko.

Do pokoju nie, bo żeby się załapać na słońce trzeba by odsuwać stolik z 3 cieżkimi donicami.. i inne z parapetu zdejmować. I krócej , i mniej słonca.
W kuchni jest większe okno, większa ekspozycja , kwiatki można przesunąć na drugą część. A fotel by stanął pod oknem tam gdzie krzesło, żeby Migdałek miał wygodniej we wchodzeniu na parapet . Nie wiem czy zechce po fotelu :roll: Ew. na miejscu krzesła przy stole, ale nie wiem gdzie wynieść jedno lub drugie krzesło... :20147 W jednym i drugim przypadku fotel musi być przesuwany.. ciężki... a ja taka mała..i stara..
I nie lubię tymczasowości.
Jak się zbiorę, to przynajmniej popróbuję. Po co ja to sobie robię??

I zapodaj mi nadal szwankuje, inaczej mi sie nie chce.. więc nie mogę pokazać co sobie biżuteryjnie zrobiłam. Nie wiem zresztą po co, skoro tylko do lasu będę chodzić :roll:

fotosik lepszy od zapodaj
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 19, 2020 9:59 Re: Migdał się nie zmienia..

MalgWroclaw pisze:Biżuterię przynajmniej widać, w przeciwieństwie do szminki. Producenci szminek i dystrybutorzy mają słabo.

Racja.
Czy wszystkie drogerie są czynne? Chyba potrzebuje do Natury..
mir.ka pisze:
fotosik lepszy od zapodaj

Muszę spróbować, choc tak sie rozleniwiłam... :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 19, 2020 10:04 Re: Migdał się nie zmienia..

Nie mam pojęcia, czy Natura jest czynna.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]