Dyktatura pisze:Ona po prostu kocha swoją Duża i dlatego daje Ci prezent w postaci swojej najlepszej zabawki.
Też się skłaniam ku tej odpowiedzi

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dyktatura pisze:Ona po prostu kocha swoją Duża i dlatego daje Ci prezent w postaci swojej najlepszej zabawki.
isiaja pisze:Dyktatura pisze:Ona po prostu kocha swoją Duża i dlatego daje Ci prezent w postaci swojej najlepszej zabawki.
Też się skłaniam ku tej odpowiedzi
MB&Ofelia pisze:Mała zagadka z dziedziny kociej behawiorystyki. Od razu mówię że nie znam odpowiedzi, bo, jak wiadomo, kota zrozumieć się nie da. Ale myślę, że wspólnymi miauowymi siłami uda nam się rozwiązać tę zagadkę.
Otóż Ofelia ma mysz z walerianą. Mysz, nie myszkę, bo jest spora. Myszka niucha i szeleści. Dostały takie dwie, po myszy na ogon, ale po chwili ekscytacji olały, więc zostawiłam jedną na iwerzchu, a drugą wsadziłam z powrotem do woreczka żeby się nie odwoniła. No i Ofelia na nowo polubiła tą zostawioną mysz. Tyle, że jak jej wsadzę mysz do legowiska-w-misie to po jakimś czasie mysz ląduje na łóżku. Pytanie - dlaczego?
Wytypowałam 3 prawdopodobne odpowiedzi:
a/ przy pomocy myszy zaznacza swój teren (czyli "moje" wyrko)
b/ daje mi do zrozumienia, że sama sobie mogę spać w oparach walerianki i z szeleszczącą myszą pod ciałkiem
c/ na łóżku ma więcej miejsca na mordowanie myszy
Jak myślicie, która odpowiedź jest właściwa?
Salem 11 pisze:Carmelitko, no pewnie, ż Ofelka się nie zna. Wątróbka jest pyszniaaaaasta.Wiem coś o tym. Tylko, że ta nasza @ rzadko nam daje. Mówi, że nie może częściej bo nam może zaszkodzić. Ale jak takie pyszności mogą zaszkodzić. No, ja tego nie rozumiem.
Cymes zawsze głodny mniamnuśności.
MalgWroclaw pisze:A ja dostałam wątróbkę, jak byłam mała. To było 13 lat temu
Pralcia
Moli25 pisze:Ofelko, wątrópki maja wysoko przyswajalne żelazo, miedz, cynk i selen. Wątrópka jest też bogata w witaminę A, witaminy z grupy B. Dlatego ja jej pewnie nie chce jesc, bo wole smaczki. Ale jak Ty lubisz to amciaj, na zdrowie![]()
Moli
MaryLux pisze:I co - nasiusiałaś? Moja @ na szczęście w jednym jest mądra: lubi ciepełko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 45 gości