Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2016 10:01 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Dyktatura pisze:Ona po prostu kocha swoją Duża i dlatego daje Ci prezent w postaci swojej najlepszej zabawki.

Też się skłaniam ku tej odpowiedzi :1luvu:
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Śro paź 19, 2016 13:26 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

isiaja pisze:
Dyktatura pisze:Ona po prostu kocha swoją Duża i dlatego daje Ci prezent w postaci swojej najlepszej zabawki.

Też się skłaniam ku tej odpowiedzi :1luvu:

I ja też

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro paź 19, 2016 16:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

E/ kocha Was obie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro paź 19, 2016 17:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

MB&Ofelia pisze:Mała zagadka z dziedziny kociej behawiorystyki. Od razu mówię że nie znam odpowiedzi, bo, jak wiadomo, kota zrozumieć się nie da. Ale myślę, że wspólnymi miauowymi siłami uda nam się rozwiązać tę zagadkę.
Otóż Ofelia ma mysz z walerianą. Mysz, nie myszkę, bo jest spora. Myszka niucha i szeleści. Dostały takie dwie, po myszy na ogon, ale po chwili ekscytacji olały, więc zostawiłam jedną na iwerzchu, a drugą wsadziłam z powrotem do woreczka żeby się nie odwoniła. No i Ofelia na nowo polubiła tą zostawioną mysz. Tyle, że jak jej wsadzę mysz do legowiska-w-misie to po jakimś czasie mysz ląduje na łóżku. Pytanie - dlaczego?
Wytypowałam 3 prawdopodobne odpowiedzi:
a/ przy pomocy myszy zaznacza swój teren (czyli "moje" wyrko)
b/ daje mi do zrozumienia, że sama sobie mogę spać w oparach walerianki i z szeleszczącą myszą pod ciałkiem
c/ na łóżku ma więcej miejsca na mordowanie myszy

Jak myślicie, która odpowiedź jest właściwa?

oj bo pewnie daje Ci myszę do zabawy :mrgreen:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro paź 19, 2016 20:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Tia... Daje mi myszkę do zabawy, bo mnie kocha... :roll: Akurat! To przecież jej najjejsza mysz! Nieraz łazi z tą myszą w pysku i miauczy przez zęby. Co ciekawe, czasami przynosi myszę do łazienki, jak się myję, układa ją na podłodze, a sama kładzie się na kibelku, na położonym tam ręczniku (za daleko mam od prysznica do wieszaka). Jakoś nie wydaje mi się, żeby chciała podzielić się z kimkolwiek "niuchającą mysią".
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro paź 19, 2016 20:35 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Amciałam wątrupku. Mniamiuśna była. Najsampierw nie wiedziałam czy amciać bo Ofelku niuchnęła, skrzywiła pysia i mruknęła że to śfiństwo, ale tak piąknie niuchało że poszłam do misku amciać. Mniam! Ofelku się nie zna.
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 20, 2016 6:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Carmelitko, no pewnie, ż Ofelka się nie zna. Wątróbka jest pyszniaaaaasta.Wiem coś o tym. Tylko, że ta nasza @ rzadko nam daje. Mówi, że nie może częściej bo nam może zaszkodzić. Ale jak takie pyszności mogą zaszkodzić. No, ja tego nie rozumiem.
Cymes zawsze głodny mniamnuśności.
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Czw paź 20, 2016 6:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

A ja dostałam wątróbkę, jak byłam mała. To było 13 lat temu
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw paź 20, 2016 7:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Salem 11 pisze:Carmelitko, no pewnie, ż Ofelka się nie zna. Wątróbka jest pyszniaaaaasta.Wiem coś o tym. Tylko, że ta nasza @ rzadko nam daje. Mówi, że nie może częściej bo nam może zaszkodzić. Ale jak takie pyszności mogą zaszkodzić. No, ja tego nie rozumiem.
Cymes zawsze głodny mniamnuśności.

Cymes. ja też nie rozumię jak może poszkodzić. Ale Ofelku miauczy że jak amcia wątrupku to ją boli brzuś 8O i ledwo może zdążyć do kuwetki. Mię brzuś nie boli i mogę amciać wątrupku ile chcę. To znaczy ile Duża da.
Mała Ciorna Carmen smakoszka
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 20, 2016 7:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

MalgWroclaw pisze:A ja dostałam wątróbkę, jak byłam mała. To było 13 lat temu
Pralcia

Pralcia. Mię Duża chciała dawać wątrupku jak byłam malutka, a ja nie chciałam amciać. A późmniej mię zdobiała w konika i dodała wątrupku do miąska. Ojejku, jak mię brzuś bolał i dupinka od tuptania do kuwetki! No i teraz nie daje mię wątrupku. Zamiast wątrupku dostaję mniamuśne rypcie i tuszczyk rypciowy.
Pomiaukaj do swojej Dużej, może ci da troszku wątrupku, jeżeli lubiasz. Moja Duża mówi że czasami kotki mogą ją amciać. Chyba że mają po niej bolące brzusie, tak jak ja. Ale ja i tak wolę rypcię.
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 20, 2016 18:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Wątróbka jest błeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

MaryLux

Post » Pt paź 21, 2016 6:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Ofelko, wątrópki maja wysoko przyswajalne żelazo, miedz, cynk i selen. Wątrópka jest też bogata w witaminę A, witaminy z grupy B. Dlatego ja jej pewnie nie chce jesc, bo wole smaczki. Ale jak Ty lubisz to amciaj, na zdrowie :201461

Moli
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt paź 21, 2016 7:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

Moli25 pisze:Ofelko, wątrópki maja wysoko przyswajalne żelazo, miedz, cynk i selen. Wątrópka jest też bogata w witaminę A, witaminy z grupy B. Dlatego ja jej pewnie nie chce jesc, bo wole smaczki. Ale jak Ty lubisz to amciaj, na zdrowie :201461

Moli

Moli. Nie lubiam wątrupku, błeeeee! Ciorna lubi. To niech se amcia.
A wiecie co ta @ Duża zrobiała? Zakręciła wczoraj karoryfera w sypialni i zapomniła otkręcić na noc. O mało nie zamarzłam! Musiałam wleść do środka do łóżeczka, bo bym ućwierkła na sopelek! A rano chciałam se popusiać, to mię ta @ obudziła, niby szukała gdzie jezdę i czy wszystko w porzątku. Tia... :roll: Przecież wiedziała że jak jezd zimno to pusiam w łóżeczku!
Chyba jej dzisiaj nasiusiam do kapciów :evil:
Książniczka Ofelja zmrożona-i-niewypusiana
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob paź 22, 2016 13:11 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

I co - nasiusiałaś? Moja @ na szczęście w jednym jest mądra: lubi ciepełko

MaryLux

Post » Sob paź 22, 2016 14:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna CarmenVI - zagadka

MaryLux pisze:I co - nasiusiałaś? Moja @ na szczęście w jednym jest mądra: lubi ciepełko

Ineczko. Nie nasiusiałam, bo okropecznie ciężko trafić w tego kapcia. Duża ma okropecznie małe łapcie i małe kapcie.
Ale znów troszku zmarznęłam bo wieczorem karoryfery były zimne i nie było też ciepłej wody. Duża mówi że to musiała być jakowaś awarja. Jak tylko złapnę tą awarję to ją ugryznę. Na szczęście w nocy karoryfery zrobiały się cieplejsze.
Książniczka Ofelja niedogrzana
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]