Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 29, 2017 15:55 Re: Morela, Migdał, cukier, tarczyca=tłok :(

morelowa pisze:A wiedza pacjenta idącego do weta/lekarza - niezbędna :evil:
Nam dziś wet mówił, że ofc, jest odpowiednik weterynaryjny, jakaś mieszanka, ale kilkakrotnie droższy więc oni zawsze przepisują ludzki. To teraz wiadomo - o każdy lek u weta pytasz się co on jest, o zamiennik, o cenę itd.

No jakby 57 zł na niecały miesiąc... ten koci oryginał... Jeszcze mnie próbowano ostrzec przed tym ludzkim, bo "nieprzebadany na kotach", dlatego zalecany weterynaryjny od nich. Bez komentarza.

Dobre wyniki cieszą :ok:
Migdałowi powinno być z obciętymi pazurami wygodnie. Powinien docenić, że się nie czepia :twisted:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto maja 02, 2017 9:50 Re: Morela, Migdał, cukier, tarczyca=tłok :(

Nie wiem czy Migdał docenia brak pazurów, ale wygląda na to ,że czuje się nieźle. Ogólnie zresztą.
Umówiłam się z wetem na wtorek na tę resekcję . To umawianie się chwilę trwało bo syn mi podał konkretne terminy-godziny kiedy może, a wet miał inne priorytety :mrgreen:
I właśnie - nie wiem czy nie przesadziłam z martwieniem się o kota.. Padła propozycja, że wet, przejeżdżając w pobliżu w ktoryś dzień, zabierze kota np. po południu i odda następnego dnia. Jedna sprawa to to, że oba musiałyby pościć praktycznie cały dzień [ i co z morelowymi lekami?] , a druga..jak sobie pomyślałam o panikującym Migdale, zabranym do klatki w lecznicy ...na dobę.. Co on by czuł?? Że go oddałam ? do klatki ?? Toż kotu nie wytłumacze, że to chwilowe.
Co innego kot chory, pod kroplówkę itp. ,ale tak? NO, i jakbym była jakaś chora, bez nikogo do pomocy, to ofc , byłoby super.
Przesadzam?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto maja 02, 2017 9:57 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Nie ;)
Ja kiedys jak Szara spozyla folijke i miala miec operacje zabralam ja z lecznicy na noc, zeby z samego rana ja zawiezc na zabieg. Zeby noc spedzila w komforcie, w domu. Moglam ja zostawic na noc, tak by bylo wygodniej, ale bylo mi jej szkoda.
Wiec doskonale rozumiem.
Za pozbycie sie zebow!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto maja 02, 2017 10:09 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Biedny Migdalek :( moc dobrych myśli a bez zębów nie jest źle, przynajmniej nie bolą :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto maja 02, 2017 10:55 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Trzymam :ok: :ok: za Migdałka!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto maja 02, 2017 11:16 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Migdałku :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto maja 02, 2017 11:25 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Nie przesadzasz. Nie zostawiłabym Behemota w klatce bez absolutnej konieczności. Umarłabym ze zgryzoty :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto maja 02, 2017 13:13 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Uffff :mrgreen: - sami dobrzy ludzie na miale są co dla nich kocia psyche się liczy :lol:
Bo tak sobie uważam, że komfort psychiczny to podstawa leczenia. I bardzo się staram , żeby choćby leczenie Moreli ograniczać do absolutnej koniecznośći. Dlatego wolę podawać tabletki w jedzeniu i stać nad nią sprawdzając czy zjadła, niż do kłucia ucha, zastrzyku jeszcze jej wpychać tabletkę do gardła.

Pogoda jest... każdy widzi jaka. Ale, żeby mnie dobić ktoś zakomunikował taką prognozę - zimno do czerwca, czerwiec cieplutki, od lipca zimno, a sierpień całkowicie zimny. :placz:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 02, 2017 13:44 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

No o to chodzi dokładnie.
U nas wyjście z domu to już jest gigantyczny stres, więc weta załatwiam raz do roku w lekkiej sedacji [bo w gabinecie jest masakra i trzeba trzech sprytnych w wielkich rękawicach :oops: ] łącznie z kroplami na pchły i kleszcze i pobieraniem krwi.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto maja 02, 2017 14:35 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Zapakowanie to horror i trauma, potem jest gorzej :evil:
A propos pakowania - jedziesz na hacjendę ?

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 02, 2017 15:17 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Mam świete koty i obym tak zawsze miala. Biore delikwentke czy delikwenta, wsadzam do kontenera, zwykle kociejstwo przychodzi na wolanie zreszta. Potem Leosn stosuje po drodze bron biologiczna, no ale... wyspecjalizowalam sie w wymianie podkladow i zbieraniu kupy w miare mozliwosci bez smarowania kota is iebie, bo naprawde trzeba sie tej broni pozbyc w najblizszym koszu na smieci, bo do lecznicy moglyby zwloki poduszone dojechac...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto maja 02, 2017 16:07 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

No, widzisz.. Morela daje [dawała się do ostatniego] spokojnie zapakować, choć pyszcząc. Migdał... jak sprawozdawałam.
Ale żadne - tfu, tfu, tfu - nigdy nic w podróży śmierdzącego nie zrobiło . Ani do weta , ani w czasie przeprowadzki, ani kiedyś jak Morela podróżowała między Opolem, a Wro. Różne objawy stresu ..

Ani śladu słońca na najbliższe 3 dni , cholera jasna!

Obrazek

morelowa

Post » Czw maja 04, 2017 8:15 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

morelowa pisze:Zapakowanie to horror i trauma, potem jest gorzej :evil:
A propos pakowania - jedziesz na hacjendę ?

Byłam, ale sama. Nie ma pogody, nie uruchomiłam jeszcze wody. Wszystko jest później w tym roku :(
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw maja 04, 2017 8:52 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Jest później i nic nie zapowiada by miała być wiosna. O lecie to już nawet boję się myśleć. :evil:

Obrazek

morelowa

Post » Wto maja 09, 2017 12:55 Re: Morela-cukier, tarczyca;Migdał traci zęby..

Czekam na Migdała.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]