Moli ♥♡ ♥♡ Fuksik juz u Nas ♥♡ ♥♡

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2015 4:42 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Dzien dobry :mrgreen:
Chciałam sie przywitać i poskarżyć sie na dziada ktory we mnie siedzi i nie chce za chulerę mnie opuścić :placz:
Jakieś 2 tygodnie wyrypało mi opryszczkę (czytaj zasra*^{%{*]£~!|£] zimno) na górnej wardze- przykleilam plasterek i troche je powstrzymałam, zadowolona ze troche okiełznałam dziada, patrzę a ja mam na nosie! %]^\+~£<${+]¥&@ wczoraj! A dzis rano patrze w lusterku i juz mam na dolnej wardze nosz kur&@~~£¥|¥\%#*%=\$~£
Wściec sie idzie :evil:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto maja 12, 2015 4:48 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Przed chwila- z serii
jak mi nie pozwolisz malować oczek to obiecuje ze bede spała w twojej kosmetyczce
Obrazek
:lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto maja 12, 2015 7:04 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:
klaudiafj pisze:Czyli mówisz, że można się całować z kotem i nie będzie tokso? :)

Unikaj zakażenia toksoplazmozą

Zakażenia toksoplazmozą w ciąży można uniknąć. Nie jest to ani trudne, ani skomplikowane. Wystarczy jedynie wiedzieć, jak to zrobić. Kluczem do sukcesu jest wiedza, a nie specjalistyczne zabiegi.
Jeśli masz kota

Unikaj przytulania go, całowania. Nie śpij z nim w jednym łóżku. Nie pozwalaj mu chodzić po stole i kuchennych szafkach. Po zabawie z pupilem od razu umyj dokładnie ręce wodą z mydłem. Wymianę piasku w kuwecie zostaw innym członkom rodziny. Dbaj jednak o to, aby robili to codziennie. Jeśli z jakiegoś powodu sama musisz wyczyścić kuwetę, zawsze zakładaj gumowe rękawiczki.

No, przepraszam, skąd to wzięłaś????
Polecam ten wywiad :)
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/dom/zw ... 1_430.html

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto maja 12, 2015 10:38 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Moli25 pisze:Przed chwila- z serii
jak mi nie pozwolisz malować oczek to obiecuje ze bede spała w twojej kosmetyczce
Obrazek

albo inaczej
jak nie weźmiesz zaraz tej kosmetyczki,to CI ją wyautuję :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moli25 pisze:Dzien dobry :mrgreen:
Chciałam sie przywitać i poskarżyć sie na dziada ktory we mnie siedzi i nie chce za chulerę mnie opuścić :placz:
Jakieś 2 tygodnie wyrypało mi opryszczkę (czytaj zasra*^{%{*]£~!|£] zimno) na górnej wardze- przykleilam plasterek i troche je powstrzymałam, zadowolona ze troche okiełznałam dziada, patrzę a ja mam na nosie! %]^\+~£<${+]¥&@ wczoraj! A dzis rano patrze w lusterku i juz mam na dolnej wardze nosz kur&@~~£¥|¥\%#*%=\$~£

ja nie zapomnę jak mi się też opryszczka wywaliła na usta ,koło nosa,w nosie,ból jak sk.......
Dopiero ktoś mi zoviraxa podpowiedział i dopiero po tym mi puściło,jak sobie nieraz to przypomnę,to aż brrrrr
klaudiafj pisze:Czyli mówisz, że można się całować z kotem i nie będzie tokso? :) To super Ci mówi teściowa, a dziecko tu w niczym nie przeszkadza :) Molka może będzie miała co robić z drugim kotem, nie będzie się tak domagała uwagi. Moje się gonią i polują na siebie. To naprawdę wygoda mieć dwa koty. Jak ja sobie myślę o swoim pedałowaniu z wózkiem to zawsze mam przed oczami taki obrazek - wózek gondolowy, u góry dziecko, a dole dwa koty :D I fruu w świat :D

Ponoć tokso to ściema na koty. Slyszałam od lekarki, że prędzej się człowiek zarazi tokso na plaży, kiedy siedzi w piasku pełnym mokrych odchodów ptaków i brudnymi rękami coś je niż w domu :)

dokładnie tak !!!
Ja całowałam Móchówkę do jej znudzenia się ,że aż uciekała
Ja kiedyś miałam to g**wno,tylko musiałam mieć bardzo dawno,bo IGG przy badaniach miałam 11 i nie pamiętam skąd to dostałam,ale nieraz tak sobie myślałam i chyba czaję i podejrzewam kiedy

chciałabym CIę zobaczyć z tym wózkiem :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Sihaja pisze:

Unikaj zakażenia toksoplazmozą

Zakażenia toksoplazmozą w ciąży można uniknąć. Nie jest to ani trudne, ani skomplikowane. Wystarczy jedynie wiedzieć, jak to zrobić. Kluczem do sukcesu jest wiedza, a nie specjalistyczne zabiegi.
Jeśli masz kota

Unikaj przytulania go, całowania. Nie śpij z nim w jednym łóżku. Nie pozwalaj mu chodzić po stole i kuchennych szafkach. Po zabawie z pupilem od razu umyj dokładnie ręce wodą z mydłem. Wymianę piasku w kuwecie zostaw innym członkom rodziny. Dbaj jednak o to, aby robili to codziennie. Jeśli z jakiegoś powodu sama musisz wyczyścić kuwetę, zawsze zakładaj gumowe rękawiczki.

No, przepraszam, skąd to wzięłaś????
Polecam ten wywiad :)
http://www.mjakmama24.pl/rodzice/dom/zw ... 1_430.html

No właśnie ?
Nieraz w necie to takie bzdety piszą,że się czytać nie chce :evil:
A ten wywiad super.SPoro rzeczy mój lekarz mi mówił tak samo
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 12, 2015 11:08 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

Moliśku! :ryk: Ty mała Damo! :D
Witajcie Kochane! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto maja 12, 2015 11:11 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Co do tokso i kota, wystarczy unikać sprzątania kuwety...z 3-dniowym urobkiem. :ryk: A już widzę, ile osób nie sprząta kocie kuwetki przez kilka dni.. :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto maja 12, 2015 19:34 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro maja 13, 2015 12:08 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Dokładnie tak, D. Sumińska wie najlepiej co mówi, bo przy tym pracuje. Ja też całuje moje kociaki i mam w d. choroby, bo wiem, że prędzej zarażę się od ludzia jak na mnie chuchnie tylko niż od kota - koty są bezpieczne. Koleżanka ze wsi mówi, że robiła badania na tokso bo mieszkała na wsi i nie raz jak to dzieci, zjadła owoc z ziemi. W badaniach wyszło, że miała tokso w dzieciństwie.

Moli25 pisze:Dzien dobry :mrgreen:

W przeciwieństwie do tokso, którą straszą kobiety, aby te pozbywały się kotów, opryszczka to poważna sprawa. Martuś idź do lekarza. Opryszczka to nie pryszcz i z niej moga być powikłania powazne, a już jak zajedziesz w ciążę w trakcie opryszczki to może być nieciekawie. Choć poniżej pisze, że opryszczka jest poważna kiedy zarażasz się nią po raz pierwszy. No nie wiem, lecz lepiej spytać lekarza.

"Opryszczka wargowa w ciąży

Wirus HSV1, wywołujący opryszczkę wargową, jest niegroźny dla kobiet w ciąży i dla płodu. Wyjątkiem jest sytuacja, w której zarażenie tym wirusem następuje właśnie w trakcie trwania ciąży, a kobieta wcześniej nie cierpiała na opryszczkę. Pierwsze zakażenie wirusem opryszki wargowej w tym okresie jest bezwzględnym wskazaniem do podjęcia terapii przeciwwirusowej, jako że jest bardzo niebezpieczne dla płodu. Szczególnie poważne jest zakażenie wirusem opryszczki w pierwszych sześciu miesiącach ciąży, może bowiem spowodować wady rozwojowe płodu, czasem nawet poronienie. Zakażenie w ostatnim trymestrze może z kolei spowodować przedwczesny poród. Podjęcie leczenia przeciwwirusowego znacznie zmniejsza ryzyko uszkodzeń płodu."http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,103132,14054480,Opryszczka_w_ciazy__co_musisz_wiedziec_.html
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro maja 13, 2015 14:42 Re: Moli ♥♡ ♥♡

No tak . Dziewczynka dorosła .Teraz kosmetyki , później imprezy :twisted:
Cześć Moli :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 13, 2015 15:41 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

Moli, wygląda jakby już skorzystała z Twoich kosmetyków .... śliczna krówka :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro maja 13, 2015 21:16 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek
Cześć Molinki i dobrej nocy Wam życzę !
Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw maja 14, 2015 7:27 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw maja 14, 2015 8:47 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

Molinko nie zmieścisz się, tyle tam tego :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw maja 14, 2015 10:24 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Obrazek

Zawsze jak się maluje to Tofiś leży mi na kosmetyczce i zaczepia kosmetyki łapką :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw maja 14, 2015 11:52 Re: Moli ♥♡ ♥♡

Doberek Kochane! :D :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]