Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2016 12:34 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

:ok: :ok: za Timurka :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 11, 2016 14:52 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

i co z Timurkiem?
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lut 11, 2016 15:02 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

:ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw lut 11, 2016 18:24 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

:?: :?: :?: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lut 12, 2016 23:36 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

wybaczcie ale nie dałam rady wcześniej pisać :(

złapałam Timura we wtorek, zawiozłam do weta - dziura na tylnej łapce (udzie) lekarz powiedział ze od ugryzienia (pies albo kot) mógł być tam ropień, który pękł i dlatego mokre futerko, ale on na wewnętrznej stronie miał futerko strasznie przerzedzone jakby łysiał - doktor powiedział, że to może być od rozwolnienia (ale kot nie był ubabrany), albo od tego ropnia, albo od popuszczania moczu. Doktor opatrzył ranę dał 4 zastrzyki, nie było miejsca w szpitaliku, a kazał przyjechać w piątek więc po drodze pożyczyłam klatkę i zainstalowałam go w piwnicy.

w środę rano zauważyłam, że nic w nocy nie zjadł ale wypił całą miskę wody podczas miziania wyczułam, że futerko ma takie jak Franek (odszedł na mocznicę) i zaczęłam się denerwować ...

po pracy napisałam do Oli u której był Franek do końca życia -potwierdziła obawy i kazała robić wyniki krwi, to samo zresztą sugerował doktor - tylko, że on chcial je zrobić po leczeniu. Dodatkowo kocik ma rozwolnienie, nie jakąś wodnistą biegunkę tylko luźną i śmierdzącą kupę :(

ryczałam cały wieczór, a rano zadzwoniłam do weta i kazał przywieźć Timura na badanie krwi

jak przyszłam po niego wczoraj to mruczał i się miział ... a ja go zdradziłam i zawiozłam do weta - strasznie się z tym czuję ... ja go łapałam na śmierć bo wiem, że jak będą złe wyniki to trzeba go będzie uśpić ... a on mruczał ....

i znowu do pracy szłam zapuchnięta jakby mnie osy pogryzły

Timur miał dzisiaj badanie krwi: mocznik podwyższony ale nie tragicznie, dużo białych krwinek, anemia na skraju transfuzji, mają mu robić USG brzucha żeby zbadać śledzionę i testy na białaczkę - jest w lecznicy, doktor nie mógł rozmawiać bo miał pacjentkę - powiedział że się odezwie po tych badaniach ale one chyba będą dopiero jutro albo w poniedziałek.

siedzę i ryczę - dopiero teraz zebrałam się żeby coś napisać - nie mogę mu zapewnić domu nawet na koniec jego życia, żeby odszedł kochany
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob lut 13, 2016 19:35 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

isabell36 pisze:wybaczcie ale nie dałam rady wcześniej pisać :(

złapałam Timura we wtorek, zawiozłam do weta - dziura na tylnej łapce (udzie) lekarz powiedział ze od ugryzienia (pies albo kot) mógł być tam ropień, który pękł i dlatego mokre futerko, ale on na wewnętrznej stronie miał futerko strasznie przerzedzone jakby łysiał - doktor powiedział, że to może być od rozwolnienia (ale kot nie był ubabrany), albo od tego ropnia, albo od popuszczania moczu. Doktor opatrzył ranę dał 4 zastrzyki, nie było miejsca w szpitaliku, a kazał przyjechać w piątek więc po drodze pożyczyłam klatkę i zainstalowałam go w piwnicy.

w środę rano zauważyłam, że nic w nocy nie zjadł ale wypił całą miskę wody podczas miziania wyczułam, że futerko ma takie jak Franek (odszedł na mocznicę) i zaczęłam się denerwować ...

po pracy napisałam do Oli u której był Franek do końca życia -potwierdziła obawy i kazała robić wyniki krwi, to samo zresztą sugerował doktor - tylko, że on chcial je zrobić po leczeniu. Dodatkowo kocik ma rozwolnienie, nie jakąś wodnistą biegunkę tylko luźną i śmierdzącą kupę :(

ryczałam cały wieczór, a rano zadzwoniłam do weta i kazał przywieźć Timura na badanie krwi

jak przyszłam po niego wczoraj to mruczał i się miział ... a ja go zdradziłam i zawiozłam do weta - strasznie się z tym czuję ... ja go łapałam na śmierć bo wiem, że jak będą złe wyniki to trzeba go będzie uśpić ... a on mruczał ....

i znowu do pracy szłam zapuchnięta jakby mnie osy pogryzły

Timur miał dzisiaj badanie krwi: mocznik podwyższony ale nie tragicznie, dużo białych krwinek, anemia na skraju transfuzji, mają mu robić USG brzucha żeby zbadać śledzionę i testy na białaczkę - jest w lecznicy, doktor nie mógł rozmawiać bo miał pacjentkę - powiedział że się odezwie po tych badaniach ale one chyba będą dopiero jutro albo w poniedziałek.

siedzę i ryczę - dopiero teraz zebrałam się żeby coś napisać - nie mogę mu zapewnić domu nawet na koniec jego życia, żeby odszedł kochany

Izuniu jest Ci ciężko, ale pomyśl , że gdyby spotkało go to najgorsze to i tak będzie lepsze niż gdyby miał umierać gdzieś w krzakach, samotnie. Robisz dla niego wszystko co tylko mozliwe. Bądźmy dobrej myśli.
trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lut 13, 2016 19:36 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lut 14, 2016 18:10 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

Wielkie kciuki :ok: :ok:
Chciałoby się wszystkim kotom znaleźć domy, ale niestety to niemożliwe. Ale robisz dla Timurka wszystko co możesz. Trzeba mieć nadzieję, że kocio wyjdzie z tego.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lut 14, 2016 22:55 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

dziękuję że jesteście :1luvu:

ja mu mogę zapewnić tylko tyle - i to w pożyczonej klatce :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Nie lut 14, 2016 22:56 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

Timur tuż przed zabraniem - wtedy mruczał ....

Obrazek

isabell36

Post » Pon lut 15, 2016 9:16 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

isabell36 pisze:Timur tuż przed zabraniem - wtedy mruczał ....

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lut 15, 2016 11:15 Re: Bella i Rysia, Podwórkowce, zdjęcia s.36, biżutki s.37

Dziś będziesz coś wiedziała o wynikach?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]