WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2013 16:08 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Oj Ania a moje by się :
-zapłakały ( wierzę w to i nie będę sprawdzać )
-przestały jeść (zwłaszcza Leoś)
-ZDREDZIŁY!!!!!

Ale wiesz: skoro urlop udany a koty zdrowe... :mrgreen:

Szukamy PA w Katowicach.
Jeśli macie jakichś znajomych znających się na rzeczy- plissss..!
Chodzi o imć Tomasza.
Sprawa jest poważna, potrzebny doświadczony wizytator!

A'propos :koty Kotkinsy odbyły już na wizytację częściowo gotowej kuchni.
Amelia mianowicie zwizytowała wszystkie zakamarki - weszła do szuflad, przebiegła się blatem (a jest co biec- 2,70 m!) ,w szafce , w której zainstalujemy piekarnik jest taka dziura , ma z 15 cm i Ameczka już przez nią przeszła do szafki obok. Jedna z szafek nie ma jeszcze przykręconej ścianki tylnej i to jednak daje sporo możliwości np. można wejść :
- na półkę. I posiedzieć.
- na półkę i zejść tyłem , przejść pod szafką i wyjść z przodu
- przejść pod szafką i zaczaić się z tyłu a potem wyskoczyć na półkę. I posiedzieć.
I jeszcze kilka wariantów.
Leoś niestety wybrał półkę w szafce obrotowej...Leukocik ciężki jest...półkę obróciło...było przerażone "MIAU!!!!" i desperacki skok do drugiej szafki, gdzie nastąpiło zaklinowanie się tłustego kociego zadka w otworze szufladowym (jeszcze nie założyli szuflad)...
Leonid wiał z podniesionym ogonem i wyrazem totalnej paniki w oczach aż się kurzyło...bo u nas ciągle się kurzy niestety, choć już mniej po wizycie Pani sprzątającej.
Kuchnia nie jest domeną kocurów.
Dla kocurów jest KANAPA...
Fionia weszła do kuchni i jako prawdziwa dama popaczyła na wystrój.
Powąchała jedną z szafek.
Obejrzała dokładnie blat.
Przeszła się nowym parapetem (pamiętając przy tym żeby iść z gracją- przez okno ktoś może na kota patrzeć i niech wie, że u Kotkinsów mieszka PRAWDZIWE CUDO) i zostawił kleksik od noska na i tak wymagającej mycia szybie.

Barmdzo ładmna ta nowa kuffnia...i pjnekne kolory wew njej masz.
Mje siem podobywa i bjały ,i gafitowny ,i beżowny.
To som najprześliczmniejsze kolory śfjata!
Bendziem tu jadali ffszycy!

No...ma rację!
Dowód?
Proszę bardzo! :mrgreen:

Obrazek

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro maja 01, 2013 17:15 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Cudo!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro maja 01, 2013 17:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Hehe, koty uwielbiają blaty kuchenne:P A jak jeszcze okno uświadczą to nic tylko się wygrzewać.

natalian

Od: Śro sty 16, 2013 12:04

Post » Śro maja 01, 2013 18:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Fionka jest cuuudowna, a ja jestem jej zaprzysięgła fanką.
Amelka budzi we mnie rozczulenie ( kocham jej opowieści), Leoś rozbawia mnie do łez, zachwycam się niebieskookim Melem i rudym Feliksem - kocham wszystko co rude, sama jestem ruda - farbowana ale ruda :)
Ale to Fio skradła mi serce.

Aaa...w częsci II zobaczyłam PERSONĘ siedzącą sobie na tle szlaczku z kaczuszkami. Jest absolutnie doskonała. Demon przybyły z innego wymiaru. I to jej zimne spojrzenie śmierci... No boooska po prostu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro maja 01, 2013 18:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Persona jest Władczynią Wszystkich Persów.
Dlatego TAK wygląda.

Pamiętam opowieść Neigh o zagubieniu się Persony.
Nie pomnę jakim sposobem Persona uszła.
Ważne ,że wszczęto poszukiwania, tzn Neigh jak oszalała biegała po wsi (mieszka pod Warszawą). I jak już poczuła pełną rezygnację i zaprzestała poszukiwań - natknęła się na Personę idącą GODNIE środkiem lokalnej drogi.
Na widok Neigh kotka nieznacznie przyśpieszyła, ale nie tak żeby biec...
Neigh ją dopędziła i zgarnęła.

Cóż- czasem godność jest ważniejsza od zwiedzania...

Oczywiście to opowieść Neigh i ona to opowiada najlepiej...

A u nas przed chwilką była taka oto scena rodzajowa: na różowej podusi śpi sobie Fio.
Przychodzi Leoś, wskakuje i układa się obok na kanapie. Po wykonaniu kilku rytualnych kółek i obrotów- Leuszek kładzie się i zasypia.
I zaczyna chrapać.
Głośno, rozdzierająco...wszak śpi na wznak.
Na to Fio otwiera oczy.
Patrzy z miną bazyliszka na Leo...prycha...patrzy z miną Hannibala Lectera...siada...
Po czym wyciąga łapkę i pac-pac-pac w leosiny łeb!
Leoś się budzi i otwiera jedno oko...łapie wzrok Fio...zmienia pozycję.
Oboje zasypiają, Leon nie chrapie.

Zaradna panienka, prawda?

kotkins

Post » Śro maja 01, 2013 20:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Zna sie na ustawianiu facetow ;)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro maja 01, 2013 20:58 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Jak nic musiała Fio mieć w poprzednim wcieleniu chrapiącego męza...

Blekitny.Irys

Post » Śro maja 01, 2013 21:05 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

kotkins pisze:Szukamy PA w Katowicach.

Napisz może na wątku katowickich niekochanych, tam trochę doświadczonych osób jest. Nie wiem tylko jak one z czasem.... Tu: viewtopic.php?f=1&t=151452&hilit=katowickie+niekochane&start=495
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro maja 01, 2013 21:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Mamy Alienorka. :D

Leoś planuje wystrój nowej kuchni:
"tu miseczka, tam miseczka i jeszcze tam miseczka...tu tuńmczyk, tu - łasuś a tam chrupy...no i żebym do kuwetki [mjał blisko...bo jak pojem to muszem se do njej iść!

kotkins

Post » Śro maja 01, 2013 22:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Zapytam, gdzie można zobaczyć Personę?
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro maja 01, 2013 22:49 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

cypisek pisze:Zapytam, gdzie można zobaczyć Personę?

W II czesci wątku, gdzieś tak po 54 str.
viewtopic.php?f=1&t=142771

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 02, 2013 6:46 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Dokładnie na 62:) Az sama poszłam zobaczyć. Wierzcie nie wierzcie - ona NAPRAWDE tak właśnie wygląda. I wcale nie jest złośliwą małpą. Jest po prostu władcza - z tym, ze nikt nie ośmiela się tego kwestionować. Nawet ściana obiecala się kiedyś rozstąpić:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw maja 02, 2013 12:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Neigh pisze:Dokładnie na 62:) Az sama poszłam zobaczyć. Wierzcie nie wierzcie - ona NAPRAWDE tak właśnie wygląda. I wcale nie jest złośliwą małpą. Jest po prostu władcza - z tym, ze nikt nie ośmiela się tego kwestionować. Nawet ściana obiecala się kiedyś rozstąpić:-)

I wcale się nie zdziwię, kiedy się rozstąpi...

Blekitny.Irys

Post » Czw maja 02, 2013 12:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

Bo Persona i Fiona to są -proszę ja Was- Księżniczki z Księżniczkowa.
Fio nie pokazuje swojej wysokości byle komu- wczoraj przyszedł kuzyn z żoną i ona chciała zobaczyć pierwszy raz persa NA ŻYWO.
Bo nigdy takiego zwierza nie widziała.
Leon się polansował, Amelka poskakała.
Fio na jej widok smyrnęła pod łóżko i tyle panie dziejku!
Żadne tam prośby, groźby czy narzekania.
Fio se wyjdzie jak Fio se będzie CHCIAŁA... :mrgreen:

kotkins

Post » Czw maja 02, 2013 13:42 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- słów kilka o remoncie

a ja bym chciała podpytać o Leosia po zabiegu...jak się czuł jak wrócił z lecznicy, czy trzeba było mu podawać jakieś leki przeciwbólowe czy jakieś inne i w ogóle jak to wygląda już "po" bo za 7 dni Karmelek i strasznie się boję jak to będzie :oops:
jo.anna

[poprzednia][następna]