Czar-koty,bur-koty,paw i jej siostra życzą DOBREGO ROKU

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2012 12:41 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

gertaaa pisze:Zawsze podejrzewałam, że Dyziu jest persem albo przynajmniej jak był młody to był persem /i grał w kosza/ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a cioteczce też chyba oczka łzawią (wizyta u weta zalecana) i słabo widzi (wizyta u weta zalecana) :twisted:
to Bezik ma chore oczko! właściwie mu nie łzawi, tylko ma trochę opuchnięte i mniejszą źrenicę w nim

a że Dyziek grał w kosza to bardzo prawdopodobne - on ma nawet taki truchcik charakterystyczny dla tego sporu :)

a tutaj mały BAZAREK dla kotków Joli_K , jeśli ktoś chciałby coś z biżuterii, to można zaglądnąć...

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto lut 28, 2012 12:43 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

i jeszcze przekleję, bo nikt mi nie chce odpowiedzieć
paw pisze:
paw pisze:chcę zbadać Bezikowi mocz (gada przed wyjściem do kuwetki , a potem się w niej dosyć długo wierci zanim siknie - pani doktor sugerowała że może się skarży bo go boli :( ) to właściwie co powinnam zlecić - badanie ogólne + osad? z pobraniem może nie będzie aż takiego problemu bo najczęściej nie sika do kuwetki, tylko na taką tackę którą mu położyłam na półce..

paw

Post » Wto lut 28, 2012 12:53 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:
gertaaa pisze:Zawsze podejrzewałam, że Dyziu jest persem albo przynajmniej jak był młody to był persem /i grał w kosza/ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a cioteczce też chyba oczka łzawią (wizyta u weta zalecana) i słabo widzi (wizyta u weta zalecana) :twisted:
to Bezik ma chore oczko! właściwie mu nie łzawi, tylko ma trochę opuchnięte i mniejszą źrenicę w nim

a że Dyziek grał w kosza to bardzo prawdopodobne - on ma nawet taki truchcik charakterystyczny dla tego sporu :)

a tutaj mały BAZAREK dla kotków Joli_K , jeśli ktoś chciałby coś z biżuterii, to można zaglądnąć...

hehe to może rzeczywiście się do weta wybiorę, podepnę się pod Was, jak będziesz z Bezikiem jechać do kontroli :mrgreen: :mrgreen:
I o Bezika mi chodziło, tylko się przejęzyczyłam przecież :mrgreen: Nikt nie jest idealny :D
A wiesz o co mi chodzi z tym koszem?

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Wto lut 28, 2012 12:59 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

to w przyszłym tygodniu, wezmę dla ciebie jakieś kropelki :) a to z koszem nie wiem, myślałam że chodzi o wzrost - to ma Dyziek, ale z tym brzuchem co sobie wyhodował to już by nie poradził ;)

paw

Post » Wto lut 28, 2012 13:20 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:
Conchita pisze:Te krople są nam doskonale znane - Emma i Melisa są nimi regularnie przeleczane. Melisa jest po kk i stale jej oczka łzawią, a ostatnio miała stan zapalny. A Emma też ma stały wyciek z oczek. To normalne u persów, ale nasza nowa (od roku) wetka mówi, że Emma też musiała mieć kk w dzieciństwie.

Jeżeli trzeba wpuszczać trzy razy, to robimy tak - raz rano, drugi raz ok. 19 (dopiero wtedy wracamy do domu), a trzeci raz przed pójściem spać, czyli ok. północy.

tak będę robić!! jakoś się zafiksowałam że difadol musi brać pomiędzy tobrexanem, który ma brać 2 razy dziennie co 12 godzin, i to już było niewykonalne :mrgreen:

Myślę, że nie musi być równo pomiędzy, konsultowałam to z naszą wetką, bo u nas też było niewykonalne :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto lut 28, 2012 13:31 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

paw pisze:to w przyszłym tygodniu, wezmę dla ciebie jakieś kropelki :) a to z koszem nie wiem, myślałam że chodzi o wzrost - to ma Dyziek, ale z tym brzuchem co sobie wyhodował to już by nie poradził ;)

To z Misia jest - "Jak byłem młody, to też byłem Murzynem i grałem w kosza" :mrgreen:
Ja we wtorek i środę mogę pojechać z Wami do weta, a w poniedziałek i czwartek to dopiero po 19...

gertaaa

Post » Wto lut 28, 2012 14:02 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

dziękujemy, cioteczko! :1luvu: wtorek albo środa by nam pasowały :kotek:

paw

Post » Wto lut 28, 2012 14:18 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

a Idzi siedzi mi na kolanach, czyta wątek i charczy, że nikt o niego pyta :? Zapomnieliczyyyco"

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Wto lut 28, 2012 14:32 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Jak się masz, Idzi? :ok:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto lut 28, 2012 14:57 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

kurczakzjedzonymleczkowypitekabanoszjedzony, niemamczasu, myszpodartakurczakzjedzonya resztępowiedziaładaieczór,niemamczasu, kurczakzjedzony, ogonKlelsaznówucciekł, bezprzerwysiękręcialenieżebysiębawićzkotemkurczakzjedzony, niemamczasu,niemamczasu,niemamczasu! akurczakzjedzony!!!

jej siostra

Post » Wto lut 28, 2012 15:01 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

jej siostra pisze:kurczakzjedzonymleczkowypitekabanoszjedzony, niemamczasu, myszpodartakurczakzjedzonya resztępowiedziaładaieczór,niemamczasu, kurczakzjedzony, ogonKlelsaznówucciekł, bezprzerwysiękręcialenieżebysiębawićzkotemkurczakzjedzony, niemamczasu,niemamczasu,niemamczasu! akurczakzjedzony!!!

Tak mało tego kurczaka Ci dają? To normalnie ludzkie pojęcie przechodzi 8O
Powiedz Pańci, że po pierwsze primo powinna Cię dokarmić kurczakiem, po drugie (primo) dać nową myszkę, po kolejne dostarczyć więcej chętnych ogonów do łapania.
Skandal, co tam się dzieje...

Annazoo

Post » Wto lut 28, 2012 15:07 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Mam wrażenie, że zadowoliłby go dopiero kurczak wielkości Idziego, a międzyczasie, żeby nie było marnowania czasu, należałoby drapać go pod bródką i ciągnąć mysza...
a myszów ci u Idziego dostatek..

jej siostra

Post » Wto lut 28, 2012 15:10 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

jej siostra pisze:Mam wrażenie, że zadowoliłby go dopiero kurczak wielkości Idziego, a międzyczasie, żeby nie było marnowania czasu, należałoby drapać go pod bródką i ciągnąć mysza...
a myszów ci u Idziego dostatek..

Braterskie pozdrowienia od Leosia :]

Annazoo

Post » Wto lut 28, 2012 15:34 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

Idzi macha łapką i strzyże uchem Leosiowi :1luvu:
a przy tym tyle goni, że chyba się nie robi specjalnie grubszy, na moje (stronnicze) oko

jej siostra

Post » Wto lut 28, 2012 17:45 Re: Czar-koty i bur-koty. Starsi Panowie Dwaj na tymczasie

jej siostra pisze:Idzi macha łapką i strzyże uchem Leosiowi :1luvu:
a przy tym tyle goni, że chyba się nie robi specjalnie grubszy, na moje (stronnicze) oko

Właśnie, jakieś zdjęcie by się przydało, aby ciotki też mogły ocenić stan chudości/grubości Idziego. No i po prostu zobaczyć ten słodki pysio :)

gertaaa

[poprzednia][następna]