wspólne życie - wątek optymistyczny :-) koniec cz. 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 18:53 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

vip0 pisze:Na swoim wątku marudzisz 8O ?
No co ty, Maryś, to u mnie miałaś marudzić :D !
Podpis widać, a jakże, taki ładny, różowiutki :D .

A miał być czerwony, taki bardziej alarmujący :oops:

A marudzić sobie będę, a co :mrgreen:

Słuchajcie, ja nie jestem normalna, wszystkie posyłane linki biorę do siebie. I czuję się bardzo winna, jeżeli nie mogę OSOBIŚCIE pomóc jakiemuś kotu. Tak mam i tego nie zmienię :!:

Bardzo proszę, podsyłajcie linki, tylko z adnotację, ze to ogólne, a nie do mnie :ok:

A Agacie bardzo dziękuję za Rudego i za Henia :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt sie 26, 2011 18:54 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

najszczesliwsza pisze:
Maciek123 pisze:
najszczesliwsza pisze:kociaczek z tego wątku już za TM

[*]

Pomoc potrzebna!

viewtopic.php?f=13&t=128306&start=465

I znowu do Kamari :?: :!:
A później znowu pani 'nadpobudliwa' będzie się czepiać, że nie taka opieka!

(...)
Usunęłam wulgaryzm. Aleba

Przecież nie każdy kto tutaj umieszcza link oczekuje od kamari, że weźmie kota do siebie!

Wrzuciłam link tutaj, bo pomoc potrzebna, a na wątek Marysi zagląda dużo ludzi, zajrzy tam i choćby kciuki potrzyma, jeden kotek już umarł...
Więc potrzeba dużo pozytywnej energii, kciuków i... pieniędzy, bo kotkami opiekuje się czternastolatek :!:

Nie rób z Marysi jakiejś zbieraczki, bo taka interpretacja, że daje się linka do kota i kamari ma brać to w trochę nie tym kierunku by zmierzało, a tak nie jest!

O mój Boże!!!

8O 8O 8O
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Pt sie 26, 2011 18:57 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

Nie no, w porzadku jest, na moim wątku Aga też umieściła tego linka, nie tylko u Marysi...tam chłopak faktycznie potrzebuje pomocy...ja wczoraj prześledziłam cały wątek tych kociąt...nieprzyjemnie się zaczęło, ale lepiej się skończyło.
Szkoda, że tego jednego maluszka nie udało sie uratować :( .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pt sie 26, 2011 18:59 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

kamari pisze:
Słuchajcie, ja nie jestem normalna, wszystkie posyłane linki biorę do siebie.
I czuję się bardzo winna, jeżeli nie mogę OSOBIŚCIE pomóc jakiemuś kotu. Tak mam i tego nie zmienię :!:

Właśnie na tym polega "problem" ludzi zbyt wrażliwych....
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Pt sie 26, 2011 19:33 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

Tak sobie podczytuję i bardzo się cieszę, że Ebi będzie w domku! :ok:
Buziaki dla niego i reszty gromadki ;)
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Pt sie 26, 2011 19:39 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

Ag_konin pisze:Tak sobie podczytuję i bardzo się cieszę, że Ebi będzie w domku! :ok:

Myślę, że będzie mu tam dobrze :ok: Oczywiście jesteśmy z panią umówione na telefon w razie problemów. Ale nie sądzę, żeby się coś działo :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 19:51 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

Gratulacje dla Euzebiusza :piwa: :piwa: :piwa:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sie 26, 2011 19:51 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

kamari pisze:
Ag_konin pisze:Tak sobie podczytuję i bardzo się cieszę, że Ebi będzie w domku! :ok:

Myślę, że będzie mu tam dobrze :ok: Oczywiście jesteśmy z panią umówione na telefon w razie problemów. Ale nie sądzę, żeby się coś działo :D[/quote

Bardzo sie cieszę :ok:
To teraz w ramach relaksu wpadaj ciotka do Wiśniewa w niedziele-czekamy :D
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 26, 2011 19:53 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - EUZEBIUSZ ma DS !

kamari pisze:

To, że jestem durna, to nie znaczy, że mogę się zająć każdym kotem z Polski.

Przepraszam za wybuch (to "przepraszam" to taki eufemizm :mrgreen: ). Bardzo mi szkoda kota, zwłaszcza, że ma durnych państwa, ale pokrycie kosztów leczenia nie pozwoli mi normalnie pracować i zapewnić utrzymania mnie i moim ZDROWYM kotom.

Chyba się wkurzyłam :evil:

ps postaram się coś podpowiedzieć :roll:

Spokojnie. :)
Chodziło tylko o radę.
Wiem jaką masz sytuację i w życiu bym się nie ośmieliła proponować Ci zajęcia się kotem . Jestem przekonana, że właściciele sami to mogą zrobić. Tylko potrzebują rad kogoś kto zna temat.

I widzę , że mimo "wkurzenia" odezwałaś się w tamtym wątku. :ok:
Dzięki.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sie 26, 2011 19:54 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

BOZENAZWISNIEWA pisze:
kamari pisze:

Myślę, że będzie mu tam dobrze :ok: Oczywiście jesteśmy z panią umówione na telefon w razie problemów. Ale nie sądzę, żeby się coś działo :D[/quote

Bardzo sie cieszę :ok:
To teraz w ramach relaksu wpadaj ciotka do Wiśniewa w niedziele-czekamy :D

Wpadnę, wpadnę, z aparatem i mężulem :mrgreen: Już ju zapowiedziałm, że robimy sobie w niedzielę wyprawę do Bożenki, na grzyby i ogólnie "wolne". Zapytał "które to :?: 8O "
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 19:56 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - EUZEBIUSZ ma DS !

Mulesia pisze:
kamari pisze:

To, że jestem durna, to nie znaczy, że mogę się zająć każdym kotem z Polski.

Przepraszam za wybuch (to "przepraszam" to taki eufemizm :mrgreen: ). Bardzo mi szkoda kota, zwłaszcza, że ma durnych państwa, ale pokrycie kosztów leczenia nie pozwoli mi normalnie pracować i zapewnić utrzymania mnie i moim ZDROWYM kotom.

Chyba się wkurzyłam :evil:

ps postaram się coś podpowiedzieć :roll:

Spokojnie. :)
Chodziło tylko o radę.
Wiem jaką masz sytuację i w życiu bym się nie ośmieliła proponować Ci zajęcia się kotem . Jestem przekonana, że właściciele sami to mogą zrobić. Tylko potrzebują rad kogoś kto zna temat.

I widzę , że mimo "wkurzenia" odezwałaś się w tamtym wątku. :ok:
Dzięki.

Sorry, czasem mnie ponosi, ale zawsze się odzywam :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 20:01 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

To meżulka nastrasz,że po nawałnicy mamy drzewa połamane i do roboty sprzątaniowej jedzie,a my pogadamy sobie :twisted: :lol:
Mam nadzieje,że moje kociambry nie zaczną odpierniczać jak to maja w zwyczaju :D gdy goście przychodzą.W niedziele "zakaz "srania" obowiazuje:D (przepraszam,ale zawsze jak ktoś przychodzi to jak skunksy się zachowują)-szczególnie jak jakiś urzędas nas nawiedza
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 26, 2011 20:01 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

No, wiem przecież.
Bo Ty kobieta o złotym sercu jesteś :ok: ( choć moja mama mawiała, że kto ma miękkie serce powinien mieć twardy tyłek :twisted: ).

Od jakiegoś czasu regularnie podczytuję Twój wątek.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt sie 26, 2011 20:03 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

BOZENAZWISNIEWA pisze:To meżulka nastrasz,że po nawałnicy mamy drzewa połamane i do roboty sprzątaniowej jedzie,a my pogadamy sobie :twisted: :lol:
Mam nadzieje,że moje kociambry nie zaczną odpierniczać jak to maja w zwyczaju :D gdy goście przychodzą.W niedziele "zakaz "srania" obowiazuje:D (przepraszam,ale zawsze jak ktoś przychodzi to jak skunksy się zachowują)-szczególnie jak jakiś urzędas nas nawiedza

Jakoś sobie nie przypominam, żeby twoje koty zachowywały się niekulturalnie :roll: Co najwyżej Antoś, który koniecznie chciał się zaprzyjaźniać... i te rude cuda :roll: I to białe miziate... Ale masz piękne te koty :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt sie 26, 2011 20:08 Re: wspólne życie - nie przyjmujemy tymczasów- EUZEBIUSZ ma DS !

KasiaF pisze:
kamari pisze:
Słuchajcie, ja nie jestem normalna, wszystkie posyłane linki biorę do siebie.
I czuję się bardzo winna, jeżeli nie mogę OSOBIŚCIE pomóc jakiemuś kotu. Tak mam i tego nie zmienię :!:

Właśnie na tym polega "problem" ludzi zbyt wrażliwych....

Albo ambitnych :) Nie powiem, że zbyt, bo tego rodzaju ambicja buduje mur oddzielający nas od chaosu i nigdy jej dosyć.

Kamari nie przekazuje dalej, bierze do siebie i robi, zużywając swoje zasoby do końca. Rozwiązanie zawsze jest przez jej wysiłek - nie ma wymówek, nie ma problemów nie do rozwiązania. To szczególny "zasób", który uważam trzeba chronić i nie traktować rutynowo.

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

[poprzednia][następna]