Szara Myszka, Księciunio i Dzidzia ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 15, 2011 10:57 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Mooja niunia śliczna :1luvu: :1luvu:

Tak patrzyłam sobie na filmiki,Dzidzia jak zwykle miała duuużo do powiedzenia :lol: :lol: Pewnie komentowała prace stewardów i zauważyłam że,jedną sędzine to zjeść chciała :ryk: :ryk: biedna sędzina aż odskoczyła od kota :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Gamisiu jesteś cuuudna i jedyna :ok:
Mizianki dla Misia-Fenrisia i Gamisi 8)
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto lis 15, 2011 14:12 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

kotka doroty pisze:Mooja niunia śliczna :1luvu: :1luvu:

Tak patrzyłam sobie na filmiki,Dzidzia jak zwykle miała duuużo do powiedzenia :lol: :lol: Pewnie komentowała prace stewardów i zauważyłam że,jedną sędzine to zjeść chciała :ryk: :ryk: biedna sędzina aż odskoczyła od kota :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Gamisiu jesteś cuuudna i jedyna :ok:
Mizianki dla Misia-Fenrisia i Gamisi 8)

No w BIS-ie to ona już wszytskich chciała zjećś - konkurencję też :roll:
Ale Ci sędziowie fife w ogóle jacyś tacy płochliwi :lol: - kotek zasyczy i już się boją :twisted: za parę miesięcy przetestujemy czy sędziowie w TICA dadzą się wystraszyć Dzidzi 8)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie lis 20, 2011 18:31 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Fenriś z całą pewnością nie jest normalnym kotem 8O no bo czy normalny kot wchodzi na terytorium innych kotów jak na swoje własne i jeszcze ma wąty, ze mu się coś pod nogami pałęta :roll:
Ponieważ mojej wetce padł ostatnio samochód i nie mogła dotrzeć do gabinetu, wybraliśmy się z Fenrisiem do niej z wizytą domową - pani dr mieszka w domu pod W-wą i oczywiście posiada koty w liczbie 3 :mrgreen:
Fenriś po przyjeździe - jak to on w nowym miejscu urządził awanturę, żeby go natychmiast wypuścić z transportera :twisted: , dostał zielone światło od pani wet, że może chodzić, bo nigdzie gdzie nie trzeba nie wlezie i poszedł :wink: - warto wiedzieć, że F wypada z transportera w nowym miejscu jak koń wyścigowy z boksu, albo te tam charty :lol:
No więc Fenriś swoim zwyczajowym truchtem z uniesioną kitą ruszył na zwiedzanie (teren bądź co bądź oznaczonego przez inne koty) - szczególnie spodobały u się schody 8) tymczasem koty pani dr nieświadome niczego spały sobie na parapecie.
I spały tak sobie, aż sybryjka zechciała przekąsić coś w kuchni, przybiegła w podskokach i aż ją w ziemię wryło jak zobaczyła F przy swoich miskach i schowała się pod stół. Fenriś na początku jej nie zauważył, ale w końcu zajrzał i tam i się zaczęło - jeśli ktoś pamięta moje opisy silnika diesla w wykonaniu Fenrisia kiedy odkrył w domu Gaminę, to wyglądało to teraz mniej więcej podbnie :roll:
F uznał, że to już jest jego teren nieważne, ze na wejściu pachniał innymi kotami, i co to znaczy, ze mu się tu jakiś inne zwierza plączą - wytępić trzeba, a przynajmniej osaczyć i nie dać się ruszyć. Koniec końców musieliśmy zamknąć koteczkę w pokoju, bo ten skończony wariat absolutnie nie zamierzał jej odpuścić - nawet spod stołu nie dał jej wyjść :roll:
Wariata mam nie kota normalnie :ryk:

ewkaa

Post » Nie lis 20, 2011 18:37 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Kot o wysokim poziomie poczucia własnego terytorium. :lol: Dobrze, że wetka nie ma np. amstafów. 8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro lis 23, 2011 15:36 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Nimniejszym informuję, że drugi mutant jest tak samo zwariowany jak pierwszy :roll:
Gamina właśnie chciała mi zjeść pizze 8O najchętniej tę część z środka z serem i soesm pomidorowym :twisted: , ale zadowoliła się też suchą skórką, którą jej dałam na odczepnego :lol: i zjadła - prawie całą skórkę z jednego kawałka 8O

ewkaa

Post » Sob lis 26, 2011 12:36 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

UWAGA UWAGA
Najświeższe doniesienia z Kowna
Fenris zdobył certyfikat i nominację :D
Gamina zdobyła certyfikat, w pieknym stylu zakonczenie IP z BIV-em i również nominację :D
Ostatnio edytowano Sob lis 26, 2011 12:41 przez zosiajuly, łącznie edytowano 2 razy

zosiajuly

Od: Pon sie 16, 2010 10:56

Post » Sob lis 26, 2011 12:40 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Gamina - nominacja do BIS :) Brawo! :1luvu:
Obrazek

MariaD

Post » Sob lis 26, 2011 12:55 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Brawo :ok: Gratulacje :!: :1luvu:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Sob lis 26, 2011 14:44 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

I prosimy z kciuki, bo i Fenris i Gamina mają konkurencję w BIS-ach m.in prześladujące nas fińskie curke :wink:

ewkaa

Post » Sob lis 26, 2011 14:49 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

ewkaa pisze:I prosimy z kciuki, bo i Fenris i Gamina mają konkurencję w BIS-ach m.in prześladujące nas fińskie curke :wink:
Trzymam kciukasy z calych sil-przy okazji odkrylam w stronce Desny,ze MariaD nie zamiescila osiagow Desny -upomne sie w jej imieniu o zamieszczenie osiagow :)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob lis 26, 2011 19:59 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Fenris ma BOS-a, Gaminę pokonała w BIS kotka american curl. :)
Obrazek

MariaD

Post » Sob lis 26, 2011 20:15 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

MariaD pisze:Fenris ma BOS-a, Gaminę pokonała w BIS kotka american curl. :)

Która, chwilę potem jednogłośnie wygrała też BIS-a w Ferisiem :roll: na curlach się nie znam, ale to 6,5 letnie kotka pohodowlana z Supreme Chamiponem, dopiero zaczynająca w kastratach więc chyba jednak ładna jest :D - wiadomo fińszczyna :wink:

Za chwilę filmiki i zdjęcia 8)

a taki przycisk do papieru dostał dziś Fenrisio :kotek:

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4447_n.jpg

ewkaa

Post » Sob lis 26, 2011 20:48 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

ewkaa pisze:a taki przycisk do papieru dostał dziś Fenrisio :kotek:

Chcesz, dołożę 2 Desny też z Kowna, nigdzie mi się w szafce nie mieszczą. 8)
Obrazek

MariaD

Post » Sob lis 26, 2011 22:07 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

MariaD pisze:
ewkaa pisze:a taki przycisk do papieru dostał dziś Fenrisio :kotek:

Chcesz, dołożę 2 Desny też z Kowna, nigdzie mi się w szafce nie mieszczą. 8)

Takie jak ma Desna też mamy dwa z zeszłego roku :mrgreen:
o takie
Obrazek

Ale ten tegoroczny to jest prawdziwy przycisk do papieru :lol: - spód to jest zupełnie porządny, cięzki kamulec :o

No to lecimy 8) Podróż minęła kotkom nieźle - Fenirś się wyjątkowo nie obślinił i grzecznie siedział w transporterku, czego oczywiscie nie mozna powiedzieć o Gamisi, która darłą się i zachowywała jak zwykle :roll:

W mieszkaniu, miała bardzo dużo do powiedzenia, a F do zwiedzania :mrgreen: trzeba jednak powiedzieć, że obecność Gaminy działa na Fenrisia bardzo demoralizuąco :lol: - popisuje się przed nią - rok temu nie przysżły by mu do głowy takie rzeczy :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Niestety demoralizacja działa w dwie strony :roll: , bo Gamisia naśladuje brata :|

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie muszę chyba mówić, co mama sądzi o ich zachowaniu - zwłaszcza w konteksie jej nowej kuchni :ryk:

Po eksploracji kotki przekąsiły co nieco

Obrazek

Obrazek

A następnie poszły spać :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na wystawie oba kotki miały bardzo dobry humor - zwłaszcza Gamina, bo, ze Fenris udaje gwiazdę u sędziego i rzadko syczy to już się przyzwyczaiłam, ale Gamina była dzisiaj wyjątkowo łaskawa :mrgreen:

Fenriś w ocenie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gamisia trafiła dziś do sędizego, który lubi duże koty :mrgreen: już kiedyś u niego była i bardzo mu się podobała - niestety wtedy była w kiepskim humorze i bardzo na niego syczała - dzisiaj byłą jak anioł :D ale sędzia 3 razy sprawdzał czy to na pewno kotka, nawet twierdził, ze widział kiedyś szlkreta kocura :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W końcu ochrzcił ją "shemale" :roll: ale BIV-a wygrała 8) pokonując centkowaną koteczkę i ślicznego kremowego Coralika Izy :)

Obrazek

Fotek z BIS-u nie ma :oops: było ciemno, a ja nie mogłam się skupić :lol:
Ale są filmiki :wink:
BIS Gamisi (proszę zwrócić uwagę jaka była grzeczna :1luvu: ) :arrow: http://youtu.be/AZg16oc5ohU
I BIS i porównanie z kotką kastratką curl Fenrisia :arrow: http://youtu.be/9bA-UmZOcyY

Aktualnie kotki tak odsypiają :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale jak znam życie noc spędzą i tym razem w łóżku pod kołdrą :ryk:

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Post » Sob lis 26, 2011 22:23 Re: Szara Myszka, 2-letni Księciunio i roczna Dzidzia;D

Dzielne koty :1luvu: Czy mi sie wydaje ,czy ciut sie uginasz poid ciezarem Gamisi 8)

Czyli jednak jajek szukaja u niej ;) :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]