Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 8:20 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Jakoś szybko to poszło. Aż mi trochę smutno. A kocurki nie tęsknią?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sty 13, 2011 8:55 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Mi to będzie brak pięknych zdjęć uroczej Szelmy :(
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw sty 13, 2011 10:35 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Rzeczywiście, wydaje się, że to szybko poszło. Była u nas 3,5 tygodnia, a minęło jak tydzień ;) Szelma pojechała do pierwszej osoby, która zadzwoniła - domek cierpliwie czekał na nią ponad dwa tygodnie i był gotowy czekać dalej. Myślę, że będzie tam miała bardzo dobrze :) Na razie odważyła się wyjść z łazienki i zwiedzać, ale na widok człowieka czmychnęła pod łóżko. No cóż... troszkę to musi potrwać, ale pewnie pójdzie szybciej, niż się wydaje :)

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Czw sty 13, 2011 10:56 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

sunshine pisze:Jakoś szybko to poszło. Aż mi trochę smutno. A kocurki nie tęsknią?

A wiesz, że nie? Mają w końcu Mię - od czasu do czasu, bo głównym mieszkaniem Mii jest łazienka. Widać ogromne postępy; dzięki naszym łazienkowym bliskim kontaktom Mia nie ucieka aż tak spotykając człowieka "na zewnątrz". Poza tym łasi się, barankuje, zaczepia - robi się coraz fajniejsza.

Weihaiwej

Post » Czw sty 13, 2011 11:00 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Nie miałam wtedy doświadczenia a teraz żałuje że nie zrobiłam tak z Frejką na poczatku, moze nie byłaby teraz taka strachliwa. Ale łazienkę mam tak małą że nie da się tam zwierzaka przetrzymywać
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw sty 13, 2011 11:03 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:Nie miałam wtedy doświadczenia a teraz żałuje że nie zrobiłam tak z Frejką na poczatku, moze nie byłaby teraz taka strachliwa. Ale łazienkę mam tak małą że nie da się tam zwierzaka przetrzymywać

My sobie żartujemy, że zamkniemy teraz Bisou ;)
A poważnie, on też był zamknięty, ale o wiele za krótko. Widzę po Szelmie, że to naprawdę działa. Jej długa izolacja była spowodowana stanem zdrowia, ale przynajmniej jak już wyszła na salony ;), to nas nie bała się w ogóle.

Weihaiwej

Post » Czw sty 13, 2011 11:10 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

To może zamknę się z Frejką w jednym pomieszczeniu w czasie nauki do egzaminów-potrwa to długo :twisted: a Konanowi kupię kaganiec niedługo, nie dość że ujawniło mu się ADHD to chyba czasem mysli że jest psem. Powarkuje na zabawki, chodzi z nosem przy podłodze i cos węszy niczym pies mysliwski.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw sty 13, 2011 11:16 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Kocham Konanka!!! Przypomina naszego Hansa. Hans też jest nadpobudliwy, też warczy na zabawki, też głośno węszy(to ostatnie to wynik nie do końca drożnego nosa po kk).
Pomysł z izolacją dobry. Ale czy w wypadku Frejki nie za późno?
Weihaiwej, cieszę sie, że tak pięknie oswajacie dzikuski. Szacunek wielki :!:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sty 13, 2011 11:24 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Mogę Ci go pożyczyć na trochę :twisted: już wołam na niego Ty zbirze :twisted: a rano dochodzi do perfekcji w przyspieszaniu pobudki, ma już swoje sposoby na wkurzenie. Piórka na wędce nie cierpi, więc jak go nim zaczepiam jak wczoraj, to łapie mocno w zęby i sie ze mna siłuje i warczy strasznie. Generalnie próbuje je rozerwać na strzępy, ciekawe skąd ta niechęć. Miotła też jest jego wrogiem. Jak próbuję zamieść a ostatnio to udręka :roll: to wsiada na nią, gryzie ją, zaczepia, biegnie na nią, rzuca się, masakra, a potem do mnie sięłasi. O co mu chodzi? :roll: zauwazyłam też kolejny łobuzerski sposób na zaczepkę. Przechodzi niby niewinnie obok Frejki i jak już jest przed nią to jej tylnią łapką daje z kopa, a to w głowę a to gdzieś indziej. No chuligan! 8O
Z tą Frejką to tak półżartem, trzeba by to zrobić na początku. Zresztą ona sie już nie boi nas, po prostu jest ostrożna i nie lubi gwałtownych ruchów albo dotykania jak nie ma ochoty.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw sty 13, 2011 11:34 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Konanek to łobuziak. ale jak o tym opowiadasz i sobie to wyobraże, no słodziak musi przy tym byc niemożliwy :):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw sty 13, 2011 13:22 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

sliver_87 pisze:Konanek to łobuziak. ale jak o tym opowiadasz i sobie to wyobraże, no słodziak musi przy tym byc niemożliwy :):)

Dokładnie :D Uwielbiam takich łobuzów :1luvu: Shalom, prosimy o jakies nowe zdjęcia Konanka :D

Weihaiwej

Post » Czw sty 13, 2011 19:56 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

No własnie, jest przy tym przesłodki, dlatego cieżko się wściekać :twisted: no i jeszcze to że gada z człowiekiem i na wszystko ma odpowiedź jest rozbrajajace :lol: :lol: Zrobię jakieś nowe foty jak tylko presja magisterki minie.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Nie sty 16, 2011 23:10 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

A co tu taka cisza?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 17, 2011 8:08 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Dzień dobry, niechcący znalazłam Wasz wątek :)
Jak się miewa Iru - przestała kichać?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon sty 17, 2011 8:35 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

cisza jakaś no...
jak koteczki? Ciachunio i Całusek? Iru wyleczyła łapkę??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]