PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 24, 2010 8:21 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Misek szukam nadal, jakby co.

Póki co koty nauczyły się znikać. Wszystkie, jak jeden maż i to w ciągu 3 sekund!

Wystarczy, że ja lub TŻ wyciągniemy dłoń w kierunku odkurzacza :ryk:
No bo sobie sprawiliśmy Dysona Animal Pro - drogi, ale wart. Chodzi jak burza i nawet nie jest zbyt głośny.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt wrz 24, 2010 9:14 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

:ryk:

Sztuczki magiczki.

Teraz zobaczyłam miski, jak one działają? To znaczy czy to jest pojedyncza miska?

Ja odchudzam Nyśka, mam dużo łatwiej bo sami jesteśmy na gospodarce i nie ma komu wyjadać no ale urozmaicenia zawsze w cenie. Na razie ma kulkę klątwę, czyli potworne urządzenie z którego przy turlaniu wysypują się kulki. A nie schowajcie tego w nocy :evil:

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt wrz 24, 2010 9:34 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Malati pisze:Na razie ma kulkę klątwę, czyli potworne urządzenie z którego przy turlaniu wysypują się kulki. A nie schowajcie tego w nocy :evil:

Moje tez to mają. I fizycznie i w d... :evil: Nie ruszają ich takie zabawy - żeby za jedzeniem biegać?!

Miska dla żarłoków jest jedna i ma takie wypustki w środku, tak, ze karma jest jakby w labiryncie i kot musi ją sobie łapka wygrzebać. Wtedy wolniej je.
U koleżanki działa :) Koty są zafascynowane.
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt wrz 24, 2010 9:35 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Ooo fantastyczne!

Jak znajdę to napiszę, jak znajdziesz to napisz!

U mnie kulka działa... Nysio sobie wydobywa karmę. A wiesz ile plastikowa kulka robi hałasu turlając się po drewnianej podłodze? :roll: Zwłaszcza w środku nocy można to w pełni docenić.

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto wrz 28, 2010 14:41 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

No to już mamy koniec września, a za chwilę i koniec roku...

Fundacja Kocie Życie wydała nowy kalendarz na 2011 rok.
Zapraszam na bazarek Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon paź 04, 2010 12:41 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Przedstawiam Państwu Gmorka i Lucyferka :)

Zajmuję się nimi podczas służbowego wyjazdu p.Magdy.
Gmorek jest pięknym czarnym kocurem, półrocznym, ale gabarytowo dużo większym. Podczas zapoznania był kotem wirtualnym, ale jedynie jakieś 10 minut. Pięknie mruczy i mizia się, mizia się, mizia się...

Obrazek

Lucyfer za to jest jak przecinek, i to bardzo szybki przecinek. Nie sposób zrobić mu ostre zdjęcie :evil: Kocurek ten jest byłym podopiecznym fundacji - pierwotnie miał na imię Strzałek.
Obrazek

A tu proszę Państwa, koci masażyści. Moją siostrę masuje duet Gmorek&Lucyfer.
Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon paź 04, 2010 12:41 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Siostrzeniec za kratami :P
Obrazek

Obrazek

I a la Garfield :P (5,7kg żywej wagi)
Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon paź 04, 2010 12:43 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

W sobotę poszliśmy z ferajna do weta na przegląd i szczepienia.

Na pierwszy ogień poszła PM. Waga 5,20 kg :oops: No i niestety zapalenie dziąseł, tak też dostała dwa kłuje w d... We czwartek powtórka. A poniżej zdjęcie, które zaprzecza :roll: jakoby ktoś tu był ciut za duży:
Obrazek

Druga była DP, czyli potwór :P Bo choć to kot domowy, to u weta zazwyczaj lądowała w klatce dla dzikusów :twisted:
No i zaskoczyła nas niesamowicie, bo była grzeczniutka jak trusia :peur: Mój TŻ powiedział, że się z nią umówił, że jak będzie odstawiała manianę, to koniec z leżeniem na brzuszku (kot na moim TŻecie). No bo Demolka wciąż siedzi przy boku mojego TŻeta lub u niego na brzuszku. Razem czytają nawet gazety:
Obrazek

JW oczywiście najmilej się zachowywał i miział z doktorem. Waga 4,90kg.
Niestety nowych zdjęć gamonia nie ma, bo jak aparat jest w użyciu, to on zazwyczaj śpi. I widać wy=tedy tylko wielką czarną plamę :P

Na końcu szczepiliśmy PK, który okazał się nie być takim wielkim chudzielcem jak myśleliśmy - 4,70 kg. On tylko taki długi jest i wygląda jak przecinek.
Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon paź 04, 2010 15:32 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Piękne, duże futerka :1luvu: :mrgreen: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto paź 05, 2010 19:28 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Noo ale te twoje koty się powiększyły 8O

Ale i tak śliczne siom :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt paź 22, 2010 9:19 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM --- zdjęcia :)

Niestety mało dobre wieści:

Szanowni Państwo !!!
Z przykrością informujemy, że 19 października 2010 roku na wrocławskim osiedlu Żerniki w dzielnicy Fabryczna, w prywatnym ogródku, została postrzelona z wiatrówki domowa kotka. Bardzo prosimy o czujność, gdyż sprawca tego haniebnego czynu może stwarzać zagrożenie dla ludzi (szczególnie dzieci) oraz zwierząt. Gdyby ktoś z Państwa potrafił wskazać sprawcę tego czynu lub dysponuje informacjami na ten temat PROSIMY O KONTAKT !!!
Jednocześnie przypominamy, że zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt (Dz.U. 1997 nr 111 poz. 724) strzelanie do zwierząt domowych dla rozrywki lub w celu zabicia jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności (art. 6 i art. 35 w/w Ustawy).
Za pomoc w znalezieniu sprawcy serdecznie dziękujemy !!!
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw paź 28, 2010 9:37 Re: WRO Żerniki - ktoś strzela do kotów PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM

No to zaszczepiliśmy wreszcie PM :)
Niestety problem z zębami będzie już miała na wieki wieków... Zresztą jak patrze do jej książeczki na wsteczne wpisy, to tam same zęby (zapalenie dziąseł, usuwanie i tak w kółko).
Biedna Mack była bardzo zestresowana. Wetka mówiła, ze jeszcze trochę a serce jej wyskoczy.

Za to DP zrobiła się bardzo milusia koteczką, co prawda głównie dla mojego TŻ-ta, ale jednak.
I, co najważniejsze, dała sobie obciąć pazury. Ot, tak na lajcie, bez uszkadzania mojego ciała 8O

Dla reszty kociarni dni mijają leniwie, z pełna miską i leżakowaniem na drapaku :D
Obrazek

marcjannakape

Post » Nie paź 31, 2010 14:27 Re: WRO Żerniki - ktoś strzela do kotów PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM

A ponieważ mamy już listopad i święta za przysłowiowym pasem,
to czas pomyśleć o kartkach z życzeniami dla bliskich.
Zapraszamy po zakup kocich kartek świątecznych
Obrazek

marcjannakape

Post » Nie paź 31, 2010 17:00 Re: WRO Żerniki - ktoś strzela do kotów PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM

Leniwa niedziela…

Fał śpi na drapaku Obrazek
Dopóki nie usłyszy migawki. Wtedy zaczyna … pozować Obrazek

PK w całej swej … rozciągłości Obrazek

PM turalająca się po wyrku (u boku mojego TŻeta) Obrazek

DP za to wybrała sobie pozycję nad głową Tżeta (zazwyczaj wylizuje mu wtedy „tonzurtę” he, he) Obrazek

JW również usadowił tyłek na oparciu kanapy. Z tym, że wybrał towarzystwo Gizel:Obrazek
Obrazek
No i co się dziwisz? Kota z hipopotamką nie widziałas? Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon lis 15, 2010 12:59 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM

Niewdzięczne, wstrętne bestie :evil: :evil: :evil:

Oczywiście mowa o moich kotach.
Nastałam się przy garach gotując pierś z kurczaka z marchewką, pietruszką i ryżem. Potem miksowałam i studziłam. Pod nos podstawiłam.
Owszem na dźwięk misek przybiegły ochoczo, ale ... powąchały i sobie poszły!

No to zagroziłam im, że nic więcej nie dostaną!
Stoją niezdecydowane, PK wącha podejrzliwie, a Fał wyciąga kawałki pazurem i podrzuca do góry :evil:

A przecie Pańcia chce tylko ich dobra...

Jednak zjadły, wszystkie prócz DP. Moje gadanie, ze nic innego nie ma do niej nie dochodzi. A w ostatnim czasie to ona, po Fał, najwięcej rzygała :(
Bo mam problem z kotami: nie jedzą (nawet Mack żarłok obchodzi miski z dala). Jedynie Fał podjada, po czym wszystko wyrzyguje w postaci półpłynnej :( Reszta rzyga samą śliną lub czymś takim.
Są odrobaczone i odkłaczone. Innych objawów brak wskazujących np. na jakiegoś wirusa. Kupy standardowe, choć teraz w ilości minimalnej.
Humory takie jak zwykle, czyli ganiają się, tyłek w oczy wsadzają jak się film ogląda...

I nie wiem w czym jest problem, bo w jednym czasie:
1/ zmieniłam filtr w bricie (koty do fontanny dostają już raz przefiltrowaną wodę)
2/ zmieniłam filtr w fontannie
3/ odkamieniłam fontannę
4/ otworzyłam nową paczkę karmę

Na razie odstawiam karmę, czyszczę i płuczę fontannę, wywaliłam filtry i dałam nowe.
Do jedzonka zmiksowany wyżej wspomniany kurczak.
Zobaczymy co będzie dalej.
Obrazek

marcjannakape

[poprzednia][następna]