No tak... Znam to...
A tak przy okazji - Zdrapka powinna dostać jakiś antybiotyk - w zależności od objawów.
Moderator: Estraven
Agn pisze:No tak... Znam to...
A tak przy okazji - Zdrapka powinna dostać jakiś antybiotyk - w zależności od objawów.
Agn pisze:Zakładam, że te wyniki, które dostałam na emila to faktyczne wyniki Pumy.
I - niestety - nie są lepsze...
Agn pisze:Czy Puma gorączkuje? I jak wysoko?
Jeszcze raz ponawiam pytanie o USG.
Agn pisze:Różnicować hemobartonellozę należy z białaczką zakaźną [pytanie o testy na FeLV] i białaczkę nowotworową. [W tym ostatnim przypadku musze jeszcze poszperać...]
Agn pisze:Dla hemobartonellozy charakterystyczna bywa anizocytoza [podwyższona wartość RDW] - Puma ma poniżej tej wartości... A to by wykluczało niedokrwistość z niedoboru żelaza. Niska wartość RDW może świadczyć o niedokrwistości z braku vit. B12 i/lub niedokrwistości aplastycznej [uszkodzenia szpiku].
CoToMa pisze:Agn pisze:Dla hemobartonellozy charakterystyczna bywa anizocytoza [podwyższona wartość RDW] - Puma ma poniżej tej wartości... A to by wykluczało niedokrwistość z niedoboru żelaza. Niska wartość RDW może świadczyć o niedokrwistości z braku vit. B12 i/lub niedokrwistości aplastycznej [uszkodzenia szpiku].
Jak można sprawdzić czy to nie jest jedna z tych niedokrwistości?
. Trzymam mocno
. Mam nadzieję, że to nie te paskudne choróbska, które nawet jak czytam są dla mnie zupełnie nie zrozumiałe. Mam powtarzające sie problemy z Milem i mój bardzo dobry wet nigdy nawet nie sugerował podobnych badań i nie analizował tego pod takim kątem, a Miluś miał podobne objawy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Meteorolog1 i 10 gości