Szylkretki Są piękne.Prosimy o zamknięcie wątku:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 07, 2008 13:55

ziemowit pisze:
kalair pisze:
zosia&ziemowit pisze:
kalair pisze:

kalair pisze:Ale chyba nie próbowałaś?! :strach: :strach: :strach: Pupila...
Osobiście nie :lol:

Dałaś Ziemowitowi!!?? 8O 8O :strach:

Nie wiem, co powiedzieć... :twisted:
ja też nie wiem, co mam mówić 8O
od dziś zaczynam sprawdzać, co jem :P

To chyba lepiej sam gotuj..Będzie bezpieczniej... :twisted: :twisted:

Zła karma powoduje różne dolegliwości, różnych części ciała..Po co się narażać.. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon sty 07, 2008 13:59

kalair pisze:
trawa11 pisze:
kalair pisze:
trawa11 pisze:
kalair pisze:
trawa11 pisze:Dzień doberek :wink:
Obrazek

Dzieńdoberek Trawko! A kiciuś co tak niecierpliwie łapkami przebiera? Za wcześnie wstał? :mrgreen:

Proszę takiego kiciusia!-
Obrazek

alez bardzo chetnie Ci go oddam :wink: To Malgoska :twisted:

Proszę, proszę! A myślałam, że Maniuś! E...to Małgosię na razie sobie zostaw...Musisz przeżyć rujkę!! :twisted: :twisted: :twisted:

jak moglaś pomysleć,ze to Maniuś :roll: :roll: :roll: ,przecie ma dwie lapy z przodu :twisted:
a rujka? moz eda sie ją ominąc :roll: :roll:

Oj, no umknęła mi ta łapka...I co? To najlepszy dowód, że się w ogóle ten brak w oczy nie rzuca! :mrgreen: :mrgreen:

Co do rujki...Tez mialam taka nadzieję..I zdechła.. :twisted:

ja tam w tym względzie nie mam zupełnie zielonego pojęcia :( Ale czy mozna ciachac przed rujką :roll: :roll:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon sty 07, 2008 14:02

kalair pisze:
kalair pisze:
zosia&ziemowit pisze:
kalair pisze:

Zła karma powoduje różne dolegliwości, różnych części ciała..Po co się narażać.. :lol: :lol:
toż gotuję... ale kawa... kanapeczka czasami... wszystko teraz trza brać pod lupę :roll:
Ostatnio edytowano Pon sty 07, 2008 14:04 przez ziemowit, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Pon sty 07, 2008 14:03

trawa11 pisze:
kalair pisze:
trawa11 pisze:
kalair pisze:
trawa11 pisze:
kalair pisze:
trawa11 pisze:Dzień doberek :wink:
Obrazek

Dzieńdoberek Trawko! A kiciuś co tak niecierpliwie łapkami przebiera? Za wcześnie wstał? :mrgreen:

Proszę takiego kiciusia!-
Obrazek

alez bardzo chetnie Ci go oddam :wink: To Malgoska :twisted:

Proszę, proszę! A myślałam, że Maniuś! E...to Małgosię na razie sobie zostaw...Musisz przeżyć rujkę!! :twisted: :twisted: :twisted:

jak moglaś pomysleć,ze to Maniuś :roll: :roll: :roll: ,przecie ma dwie lapy z przodu :twisted:
a rujka? moz eda sie ją ominąc :roll: :roll:

Oj, no umknęła mi ta łapka...I co? To najlepszy dowód, że się w ogóle ten brak w oczy nie rzuca! :mrgreen: :mrgreen:

Co do rujki...Tez mialam taka nadzieję..I zdechła.. :twisted:

ja tam w tym względzie nie mam zupełnie zielonego pojęcia :( Ale czy mozna ciachac przed rujką :roll: :roll:

Z tego, co wiem, wielu ciacha...Ale mój wet akurat robi to po pierwszej ruji. No niech mu będzie... :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 07, 2008 14:06

ziemowit pisze:
kalair pisze:
kalair pisze:
zosia&ziemowit pisze:
kalair pisze:

toż gotuję... ale kawa... kanapeczka czasami... wszystko teraz trza brać pod lupę :roll:

Bierz, bierz! Ale że Zosia..do tego zdolna..I jeszcze z jej słów wynika, że Ci SMAKOWAłO! 8O 8O
No, a a z kawą to chyba przesadziłeś...E..No chyba, że ją jadasz, nie pijesz! łyżeczka kawy, łyk wody, zagryźć cukrem! Jak ktoś słodzi rzecz jasna :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 07, 2008 14:07

trawa11 pisze: Ale czy mozna ciachac przed rujką :roll: :roll:
są różne szkoły - h'amerykańska mówi, że mozna niby wcześniej, jednakowoż cywilizowana Europa ciacha po osiągnieciu dojrzałosci płciowej, czego rujka jest wyraźnym sygnałem 8)
pewnie mozna by tą dojrzałość, ten moment ustalić nawet i przed rujką, ale... co - robić badania na poziom hormonów co tydzień, czy jak? :roll:
ObrazekWszystkie prawa do używania, kopiowania, przechowywania oraz rozpowszechniania zdjęć są obwarowane zastrzeżeniami dotyczącymi praw autorskich.

ziemowit

Od: Wto wrz 07, 2004 19:06

Post » Pon sty 07, 2008 14:27

ziemowit pisze:
są różne szkoły - h'amerykańska mówi, że mozna niby wcześniej, jednakowoż cywilizowana Europa ciacha po osiągnieciu dojrzałosci płciowej, czego rujka jest wyraźnym sygnałem 8)
pewnie mozna by tą dojrzałość, ten moment ustalić nawet i przed rujką, ale... co - robić badania na poziom hormonów co tydzień, czy jak? :roll:

Szczerze mówiąc, nie wiem, jakie są konkretne argumenty. Mój wet powiedział, ze podjął by się kastracji przed rują-pytałam Go o to, ale kot musi ważyć co najmniej 2,5 kg. I tyle. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 07, 2008 14:31

kalair pisze:
ziemowit pisze:

Szczerze mówiąc, nie wiem, jakie są konkretne argumenty. Mój wet powiedział, ze podjął by się kastracji przed rują-pytałam Go o to, ale kot musi ważyć co najmniej 2,5 kg. I tyle. :roll:

ja tam bym spokojnie poczekała ,ale obwiam sie tylko tego ,ze mamy jeszcze Bazylka ,a on tez chyba jeszcze za młody.Miedzy nimi jest podobnotylko pół miesiąca róznicy,chociaz mnie sie wydaje ,ze więcej.
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon sty 07, 2008 14:37

kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
Rachelinka pisze:
kalair pisze:
Rachelinka pisze:Dziendobry :mrgreen:

Kalair jakie masz zdolne kotki..ciekawe czy beda placic rachunki. albo chociaz sie dorzucac :D

Hej hej Rachelinko!
A Ty ciągle w domku jeszcze?

Hmmm...no może być ciekawie, jak przyjdzie rachunek-a żyrandol ma 5 żaróweczek... :twisted:

A dla Ciebie jeden z tych zdolnych kotków-
Obrazek

Ciekawe czy ten twoj piekny, zdolny kotecek wyplacalny bedzie po tych 5 zaroweczkach. Dzieki za dedykacje.

Potrąci mu się z diety :twisted:

A jak! Przejadzie na wiskacza...albo kitiketa :mrgreen: :mrgreen: Albo na całość pójdziemy, i jakiegoś pupila damy! :twisted: Jak oszczędzać, to na całego!

Latem koniki polne :wink:

..i motylki, i pajączki domowe, i muszki..No problem! Wyżywią się! Jeszcze zostanie ! :mrgreen: :mrgreen:

Ususzy sie na zime :mrgreen:

Bardzo dobra koncepcja! Zaczynam zbieranie! Teraz też się coś trafia..Można do zamrażarki, zagotować w słoiku. Dżem z pajączków na ten przykład mógłby być..Czyli deserek dla szylkreci.. :D

O jak mi sie podoba ta strategia,,,chyba przemysle czy by nie uzyc jako sankcje jak Boni bedzie nieznosny :twisted: :twisted: :twisted:

Rachelinka

Od: Czw wrz 13, 2007 22:21

Post » Pon sty 07, 2008 14:41

trawa11 pisze:
kalair pisze:
ziemowit pisze:

ja tam bym spokojnie poczekała ,ale obwiam sie tylko tego ,ze mamy jeszcze Bazylka ,a on tez chyba jeszcze za młody.Miedzy nimi jest podobnotylko pół miesiąca róznicy,chociaz mnie sie wydaje ,ze więcej.

To chyba powinnaś oboje przed. Wyglądają na dorodne, dobrze rozwinięte kociaki. Tu , na forum większośc ciacha szybko.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 07, 2008 14:43

Rachelinka pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
Rachelinka pisze:
kalair pisze:
Rachelinka pisze:Dziendobry :mrgreen:

Kalair jakie masz zdolne kotki..ciekawe czy beda placic rachunki. albo chociaz sie dorzucac :D

Hej hej Rachelinko!
A Ty ciągle w domku jeszcze?

Hmmm...no może być ciekawie, jak przyjdzie rachunek-a żyrandol ma 5 żaróweczek... :twisted:

A dla Ciebie jeden z tych zdolnych kotków-
Obrazek

Ciekawe czy ten twoj piekny, zdolny kotecek wyplacalny bedzie po tych 5 zaroweczkach. Dzieki za dedykacje.

Potrąci mu się z diety :twisted:

A jak! Przejadzie na wiskacza...albo kitiketa :mrgreen: :mrgreen: Albo na całość pójdziemy, i jakiegoś pupila damy! :twisted: Jak oszczędzać, to na całego!

Latem koniki polne :wink:

..i motylki, i pajączki domowe, i muszki..No problem! Wyżywią się! Jeszcze zostanie ! :mrgreen: :mrgreen:

Ususzy sie na zime :mrgreen:

Bardzo dobra koncepcja! Zaczynam zbieranie! Teraz też się coś trafia..Można do zamrażarki, zagotować w słoiku. Dżem z pajączków na ten przykład mógłby być..Czyli deserek dla szylkreci.. :D

O jak mi sie podoba ta strategia,,,chyba przemysle czy by nie uzyc jako sankcje jak Boni bedzie nieznosny :twisted: :twisted: :twisted:

Bardzo dobra! A co sobie koty nie myślą! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 07, 2008 14:46

Tuśki, Tuśki,

bedziemy mieć codziennie świeże, tłuściutkie muchy
z prywatnej hodowli!

Mru zafrapowany
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon sty 07, 2008 14:51

Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,

z prywatnej hodowli!

Mru zafrapowany

Mru! Zakładasz!? I będziesz nam dostarczał?! Ekstra!
Iris i Lafi
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon sty 07, 2008 15:00

kalair pisze:
Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,

z prywatnej hodowli!

Mru zafrapowany

Iris i Lafi

A czy ja tez sie moge podlaczyc
skoro duza wymyslila ze bedzie mnie glodzic?

Boni zafrapowany.

Rachelinka

Od: Czw wrz 13, 2007 22:21

Post » Pon sty 07, 2008 15:14

Rachelinka pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
Tuśki, Tuśki,

z prywatnej hodowli!

Mru zafrapowany

Iris i Lafi

A czy ja tez sie moge podlaczyc
skoro duza wymyslila ze bedzie mnie glodzic?

Boni zafrapowany.

Pewnie tak, bo Mru ma dobre serduszko! Już się nie możemy pierwszej partii tych tłuściutkich muszek doczekać! Boni, Ty pewnie też! :D
Iris i Lafi
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]