Biznes i Serwis. Kochany Tuptus juz za TM :( cudu nie bylo:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 19, 2006 22:12

redaf pisze:Będę w twym śnie nad myślą twoją czuwać.
Patrzę...Widzę... Ona nadchodzi.
Postać dwóch kotów złączonych ma.
A kiedy nadejdzie...
Nadejdzie też kres waszego, Ludzie panowania.
I wszystkie lodówki nasze będą...
Jam pierwszy z tych, co nadchodzą.
Koć.

Ja przez Was zejdę na serce ze śmiechu! :evil:
Gosiu a te podkładki to jeszcze aktualne są?

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt maja 19, 2006 22:15

goska_bs pisze:Panno KOC bijemy przed Wacpanna poklony :D
Unizone Dwukotowe slugi ;)

No i dobrze.
W takim razie chyba was uwzględnię w Nowym Porządku.
Pasiaste i buraste się załapią.
Ty, Biznes będziesz u nas marszałkiem sejmu.
To spokojna fucha i długotrwała.
Wypadasz, jeśli w czasie transmisji telewizyjnej zaczniesz się za bardzo interesować laską marszałkowską.
Możesz ją drapać, Młody - ale dopiero kiedy czerwone światełka zgasną na wszystkich kamerach.
Serwis, czy nie chciałbyś zostać szefem mojego gabinetu politycznego?
Od dawna cię obserwuję.
Masz kwalifikacje - niepozorny, bo szaro-pasiaty gość, który kiedy trzeba potrafi pokazać pazury.
No, Młodzież Wszechkocia bierzecie tę władzę ze mną?
A teraz sobie pójdę i jeszcze nieco powieszczę, żeby grunt przygotować.
Koć
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Sob maja 20, 2006 6:36

Zosiu pewnie ze aktualne :) - Zamawianie podkladek pod kubek - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1675434#1675434

KOC PANI i WLADCZYNI nasza :lol:
dzieki ze w laskawosci swojej uwzglednilas nas we wladzach Nowego Porzadku ;)
Rozpoczynamy wlasnie prace w grupie roboczej B&S nad pisaniem przepisow regulujacych zycie Dwunoznych w Nowym Porzadku. Oczywiscie kazda z tych zasad bedzie musiala przed wejsciem w zycie zyskac Twoja aprobate o Pani ;)
KOTY Wszystkich Dwunoznych Laczcie sie :!: :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob maja 20, 2006 10:22

Wlasnie dzwonilam do lecznicy po wyniki badan siooo Dwukota
I nie jest dobrze :cry:
mam tylko czesc wynikow bo dr Ewa byla zajeta
pH moczu Serwisa - 6,5
pH moczu Biznesa - 7,0 + fosforany podobno nieliczne ale sa :cry:
Jestem zaskoczona i zalamana
Wlasciwie nic nie wskazywalo ze Kociambrom cos dolega (albo to mnie sie tak wydawalo bo ja sie nie znam :oops: ) sikaja tylko do kuwety duuuuzo i regularnie, humorki świetne. jedyne co zmienilo sie ostatnio to to ze Serwis zrobil sie bardziej miziasaty.
Mam dola :( i lekture watkow siuuskowych
Obrazek

goska_bs

Post » Sob maja 20, 2006 11:27

Gosiu, spokojnie, to nie sa tragiczne wyniki... Moze wystarczy tylko Uro-pet przez jakis czas. Kiedy idziesz na wetki?
Czy dwukot pije chetnie?
Z takich uwag, to zwroc uwage na to ile fosforu i magnezu zawiera dana sucha karma, w ktoryms watku porownywalysmy sklad. Najmniej ma Hill's i Biomil Homecat. Wiem tez, ze miesko i ryby zawieraja duzo fosforu, a to przyczynia sie do powstawania krysztalow.
Trzymam mocno kciuki za chlopakow - wszystko bedzie dobrze, zobaczysz :D

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Sob maja 20, 2006 12:03

Piegusku dzieki za informacje :)
Chlopaki od jakiegos czasu jedza Hillsa dla Kociat (wczesniej bylo RC)- zawartosc fosforu 0,95%; z puszek dostaja Animonde Kitten Carny (nie podaja zawartosci fosforu - w kazdym razie ja nie doczytalam); 2x3 w tygodniu byla przemrozona wolowina albo gotowany kurczak (z tym koniec a Lobuzy uwielbiaja wolowine); raz na 2-3 tygodnie rybka (tez koniec); zwykle 2x w tygodniu mleczko dla kotow Klara (tez nie pisze ile ma fosforu);ludzkiego zarcia praktycznie nie dostaja - czasem okruszek szyneczki czy zoltego sera (ale minimalnie i bardzo zadko).
Pija chetnie i na moj gust sporo (Serwis uwielbia pic wode prosto z kranu to czesto jak jestem w domu odrecam mu) ale moze trzeba je dopajac strzykawka :?:
Sikaja bez zarzutu naprawde spore ilosci i nie zauwazylam zeby mialy z tym problemy - wszystko przepisowo laduje w kuwecie i nie ma oznak ze cos ich przy tym boli albo ze maja problemy.

Z szybkich zalecen dr Ewy mamy przejsc na karme RC urinary - oczywiscie przejscie bardzo lagodne (bo chlopaki mialy po RC swego czasu problemy)
Po odjajczeniu (planowane na ten tydzien) bedziemy ewentulanie mieszac RC urinary z jakas karma dla kastratow.

Prosze o rady co wykluczyc z diety Dwukota a co do niej dolozyc :?:
No i kciuki przedewszystkim za mnie :oops: bo chlopaki maja wyniki w nosie i po szalenstwach z myszka i miziankach smacznie spia :twisted:
Obrazek

goska_bs

Post » Sob maja 20, 2006 12:13

No wlasnie, karmy dla kociakow maja wiecej fosforu i magnezu, Hill's dla doroslych:
Fosfor 0,69%, Magnez 0,07%

Wiele osob na forum poleca zdecydowanie bardziej Hill'sa s/d - na poczatek, zeby rozbic krysztaly a pozniej c/d - zeby zapobiegac powstawaniu. Jest ponoc lepszy nic RC Urinary... ale tez musisz zobaczyc co kotuchy beda jadly... bo Hill's moze im nie podejsc... Kawa je chetnie.

Sa tez puszki Hill'sa, saszetki z mokrym jedzonkiem RC Urinary, jest Animonda dla struwitowcow i chyba Trovet ma puszki z mokrym.
Narazie wykluczylabym wszystkie dodatki, zostala tylko na karmie leczniczej... ale ja jestem poczatkujaca jesli chodzi i SUK, sa tu dziewczyny, ktore wiedza o wiele wiecej.
Moze zmien temat - wpisz cos o krysztalach, to wiecej osob zajrzy i poradzi...

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Sob maja 20, 2006 12:28

Goska - po pierwsze napij się melisy.
I zajrzyj do nynusiowego wątku.
Obrazek

redaf

Post » Sob maja 20, 2006 13:00

goska_bs pisze: jedyne co zmienilo sie ostatnio to to ze Serwis zrobil sie bardziej miziasty.Mam dola

I bardzo dobrze, że masz doła!
Należy Ci się!
Jak mogłaś, ty wyrodna kocia matko przeoczyć tak wyraźny objaw obecności kryształów w moczu, jak wzrost miziastości!
I w dodatku to przerażająco regularne pzryjmowanie pokarmów jednym końcem kotów i wydalanie drugim, właściwym.
Przecież to oczywiste, że te ich biegi po ścianach i suficie to były ostatnie drgawki!
Natychmiast każ ich zagipsować i podłączyć do kroplówek. Koniecznie w kaftanikach i kołnierzach.
A sobie zrób transfuzję z melisy.
Obrazek

redaf

Post » Sob maja 20, 2006 13:23

redaf pisze:Należy Ci się!
Jak mogłaś, ty wyrodna kocia matko przeoczyć tak wyraźny objaw obecności kryształów w moczu, jak wzrost miziastości!

Ciach
:rotfl: :lol: :rotfl: :lol:
Ola
Obrazek Obrazek

Olik, autorka bloga http://matkasanepid.blox.pl/html

ola25

Od: Pon lis 21, 2005 15:57

Post » Sob maja 20, 2006 15:07

:lol: :lol: :ryk: :ryk:
Wacpanno KOC :D
w kaftanik to nie twoje Dwukotowe slugi powinny zostac zakute ale ja ich wyrodna rozhisteryzowana matka ;) (czytaj w kaftanik taki bez rekawkow + zamkniecie w pokoju bez klamek;) )
oprocz transfuzji z melisy, ktora powinna zostac swego czasu zakupiona i wykonana przydalaby sie transfuzja jesli nie odrobiny rozumku to przynajmniej kilku kropel oleju zeby te nieliczne trybiki jakie sa w mojej glowie jako tako funkcjonowaly :D

Redaf jak zawsze potrafisz ustawic do pionu :) :lol:
Obrazek

goska_bs

Post » Sob maja 20, 2006 18:55

redaf pisze:
goska_bs pisze: jedyne co zmienilo sie ostatnio to to ze Serwis zrobil sie bardziej miziasty.Mam dola

Należy Ci się!
I w dodatku to przerażająco regularne pzryjmowanie pokarmów jednym końcem kotów i wydalanie drugim, właściwym.
Przecież to oczywiste, że te ich biegi po ścianach i suficie to były ostatnie drgawki!
Natychmiast każ ich zagipsować i podłączyć do kroplówek. Koniecznie w kaftanikach i kołnierzach.

:smiech3:
redaf = cudowny środek na doły :smiech3:

Gosiu, trzymam za odkrysztalenie :ok:
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Sob maja 20, 2006 19:07

goska_bs kciuki za Twoje futra, oj widzę, że kłopoty chodzą nie tylko parami ale całymi stadami :(

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Sob maja 20, 2006 22:12

redaf pisze:

Należy Ci się!

Taka transfuzja powinna pomóc. :lol:
Gośka Ty się nie wydurniaj dwukot sobie z tym poradzi raz, dwa.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Nie maja 21, 2006 7:16

Czesc Ciocie i Wujkowie :D
Ta nasza Duza to czasami jaka duza taka goopia i panikara :oops:
Nie rozumie ze skoro nie ma w mieszkaniu zadnych porcelan i krysztalow to chociaz przez chwilke chcielismy zeby miala chociaz namiastke szlachetniejszego szkla ;)
Ale skoro jej sie nei podobaja nasze krysztaly :twisted: to .. szybko sie ich pozbedziemy ;)
A nad Duza zaczelismy dzis kolejne prace edukacyjne 8)
Co prawda pospalismy dluzej bo do 7:20 - ale w koncu niedziela a do tego konczymy dzis pol roku to moglismy
Jak tylko duza sie zwlokla z wyra dalismy "koncert" przy kuwecie - ten dwunozny goopol oczywiscie zaczal panikowac :oops: a nam tylko chodzilo o to zeby wyczyscila szybko :twisted: bo nocny urobek byl duuuuzy i nie bylo wystarczajacego w naszym odczuciu miejsca na kopanie :P
po sniadanku (oczywiscie naszym nie duzej) wlezlismy do lozka ktorego duza nie zdazyla poscielic i dalismy drugi koncert - niech sie uczy ze nalezy Futerka lezace na niej solidnie wymiziac a pozniej posluzyc jako miejsce porannej toalety
Teraz po spelnieniu swoich kocich obowiazkow laskawie 8) pozwolilismy duzej na zrobienie sobie kawy
Polroczny Dwukot 8)
Obrazek

goska_bs

[poprzednia][następna]