Kreska i Jeżyk - mały update... zdjęcia str. 91.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 12, 2007 15:23

Kreska...
wiesz, bo mi sie podobasz... tak powazna jestes... mila, ladna... nie to co to moje kolorowe w domu... rozwrzeszczane szkaradztwo jakies :?
moze poszlabys ze mna na tunczyka w sosie wlasnym?? znam swietne miejsce

LUL

ty kurcze Jeż ale ty przystojniak jestes :)
szkoda ze ja trafilam do domu z takim paskudem jak Lulek :)
moge sie do Ciebie przeprowadzic???
przepiekny mlody bog :)

Lacia
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon mar 12, 2007 15:37

Urocze towarzystwo...kochamy wiosnę, prawda?

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon mar 12, 2007 16:46

Śliczne futrzaki! :D
Te wzorki Kreski, i oczy Jeża... :love: :love:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 12, 2007 17:19

Agatko, wracając do karmy...otóż ta karma: http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=3874 oraz jej wersje light i super light są u nas na "wsi" dostępne na wagę w oszałamiająco niskiej cenie 12 zł/kg!!!!

Poszłam po "troszku" jakiejś z odkłaczaczem, bo przy całej sympatii do Acany...tej funkcji to ona nie ma...no i Pani mi proponuje Platinum...kupiłam od razu cały kg...tej pełnotłustej :oops: bo ona ma najwięcej odkłaczacza i teraz na wiosnę się odkłaczamy...a przy okazji sprawdzania cen w krakvecie zauważyłam, że jest Nutram Urinary dla kobitek inna, dla facetów inna...całkowita nowość...może tym byś przekonała Kresię?

izaA

Post » Pon mar 12, 2007 17:34

dziękujemy za zachwyty :oops:

Łacia, Lulek, wpadajcie.. wy już dawno jesteście zaproszeni! A ty Lulku, to już chyba zapomniałeś,że się do nas przeprowadzasz.. :wink: my chętnie się z wami pobawimy, bo tak we dwoje ciągle to nudno.. a pańcia nie chce nowego przyjaciela nam załatwić :wink: Więc wpadajcie kiedy chcecie, na tuńczyka tez możemy wyskoczyć
K i J, czyli Kij

IzaA, ta karma ma ciekawy skład.. a mogłabyś jeszcze ew. podać po angielsku, jeśli jest na opakowaniu i takowe posiadasz???
I jeśli wiesz, ile % tłuszczu jest w lighcie.. bo za mało to dla JEża też nie dobrze.. ma od takich 9% karm problemy z brzuszkiem..

a wybór karmy urinary muszę skonsultować z lekarzem..

Izo, powiedz mi jeszcze proszę, może być na PW, gdzie kupujesz Rescue Remedy?? Zupełnie nie wiem, gdzie się po to wybrać, a w sumie potrzebuję jeszcze dla kota Kreskowego...
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pon mar 12, 2007 21:32

Żadna tajemnica...RR koncentrat można dostać w aptece na Ursynowie na Puszczyka, koncentrat kosztuje coś ponad 50 zł...ja robię rozcieńczenia w domu, działają, a wychodzi dużo taniej...Kupiłam ze względu na nas a nie ze względu na koty...my to pijamy "rodzinnie" 8) Jeśli chcesz podam Ci przepis na rozcieńczenie, jak już zdecydujesz się na zakup, możemy się też umówić, że Kresia dostanie prezent od Ciotki zza Wisły :wink:

Co do karmy...mam tylko taki z ulotki - karma kupowana na wagę wór został w sklepie :wink: Wygląda na to, że Jeża zadowoliłaby ta typowo odchudzająca Adult Cat Healthy Weight ona ma 45% białka i 13% tłuszczu, a kaloryczność 3555kcal/kg i służy do dochudzania właśnie...
to jest strona importera: http://www.animal.com.pl/platinum.html

Zaczęłam szperać, producentem jest Diamond Pet Foods ze Stanów, ale na ich stronie nie ma tej karmy, są w całkiem innych opakowaniach...wygląda na to, że na ich rynek czegoś takiego nie robią...czyli możemy bazować tylko na informacji importera...jeśli bardzo cię zainteresował ten temat, podejdę do sklepiku i spiszę podany oryginalny skład, OK?

izaA

Post » Śro mar 14, 2007 17:30

Przecudne foteczki :1luvu: Nie mogę się napatrzeć :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw mar 15, 2007 10:00

dziękujemy mokkuni :oops:
mam nadzieję, że Tżet niedługo do nas wpadnie za dnia i zrobi jeszcze ładniejsze..

a u nas, jak to u nas... Jeż znowu ma odrobinę czegoś świeżbopodobnego w uszach.. znowu zapodałam oridermyl... mam nadzieje, że pomoże.. jesli nie, wybierzemy się do kochanej pani doktor.. jej, nie było nas tam chyba 4 miesiące 8O jak na Jeża możliwości to zaskakująco długoo :)

A Kreska wygrała właśnie dzisiaj wojnę o Benka.. niestety w jej kuwecie musiał wrócić ten żwirek, mimo że CBeco+ sprawdza się świetnie.. niestety Kresia potrafiła cały dzień wstrzymywać w sobie wszystko, niż normalnie się załatwić.. jak tyko nasypałam jej dziś Benka, radośnie zrobiła siuuu i kupkę.. od razu... :roll:
Tak upartego kota jak ona to jeszcze nie widziałam.. kota, który tak mocno przyzwyczaja się do wszystkiego... :roll:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Czw mar 15, 2007 17:11

ojojo...
ja mam CBE+ juz od dluzszego czasu... i ciesze sie ze koty go zaakceptowaly :)

ale Kresiak widze uparty jak osiolek nie prymierzajac :(

no nic, pozdrawiamy upartokota...

Lul znowu nasiooral... :( znowu :(
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Śro mar 21, 2007 21:42

Jeż był dziś na gigancie...

Z mojej strony wyglądało to tak:
wróciła do domu mama, przyszedł uczeń, wypiłyśmy herbatkę, zaczęłyśmy lekcję. Nagle dzwonek do drzwi, za drzwiami stoi sąsiadka.. i trzyma na rękach JEŻA 8O 8O
moje myśli: "Co Jeż robi po TAMTEJ stronie drzwi? Są na świecie dwa Jeże?? Gdzie jest mój Jeż??? 8O 8O "

Potem przyszla świadomość, że kot nawiał.

Fakty wyglądają tak:
18:27 - wraca do domu mama, przypuszczalnie Jeż uciekł gdy zamykała drzwi
18:30 - przychodzi uczennica, pyta "A gdzie Jeżyk?" , nikt nie zwrócił na to pytanie uwagi. Uczennica jest naszą znajomą, więc jeszcze pijemy herbatkę, gadamy
19:00 - zaczynamy lekcję
19:10 - dzwonek do drzwi, Jeż zostaje przyniesiony do domu przez sąsiadkę.

Rekonstrukcja zdarzeń, których nie widziałam wygląda tak:
Jeż musiał zwiedzić niezły kawałek bloku. Mieszkamy na 10 piętrze. Jeż na siódmym piętrze próbował wejść z kimś do domu. Ten ktoś stwierdził, że to kot sąsiadów z 7 piętra. Zaniósł go tam. Rzeczeni sąsiedzi jednak znaleźli własnego kota na kanapie.. Na szczęście mama tej rodziny z synem :1luvu: :1luvu: :1luvu: rozpoczęli poszukiwania. Chodzili z Jeżykiem od domu do domu, szukając właściciela.. Nie wiem, ile to trwało.. Na każdym piętrze jest 6 mieszkań :strach:
Po 19 Jeż był u siebie.. zdezorientowany.. trochę wystraszony...
ale był..

Jak sobie pomyślę, co mogło się stać... wolę nie myśleć..
Jak sobie pomyślę, jak Jeż się czul, kiedy wybiegł a potem nie mógł trafić z powrotem, wolę nie myśleć..

Z drugiej strony jak sobie wyobrażę minę sąsiadki, której kot ładuje się do domu 8) Kochany, asertywny Jeż..

Ta przygoda pokazuje, jak łatwo "zgubić" kota... Myśmy się w ogóle nie zorientowały, że kota nie ma... Gdyby nie sąsiedzi :1luvu: :1luvu:

Musimy uważać.. jeszcze bardziej..i was też o to proszę... uważajcie na kotulce, jak wchodzicie do mieszkań...
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro mar 21, 2007 22:19

Nieźle się naszukali i ta determinacja...chyba dlatego, że sami mają kota 8) Mam tylko nadzieję, że taka przygoda nauczy Jeża trzymania się po właściwej stronie drzwi...

izaA

Post » Śro mar 21, 2007 22:27

izaA pisze:Nieźle się naszukali i ta determinacja...chyba dlatego, że sami mają kota 8) Mam tylko nadzieję, że taka przygoda nauczy Jeża trzymania się po właściwej stronie drzwi...

A gdzie tam.. Uczennica wychodziła i Jeża znowu musiałam przytrzymywać, bo on chciał wyjść jako pierwszy :roll:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Śro mar 21, 2007 22:34

:strach:
Jak dobrze, że wysoko w bloku mieszkacie. Strach pomyśleć, coby było gdyby udało mu się z klatki wyjść. Uffff, ufffff.

Brawa dla sąsiadów. :ok:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Śro mar 21, 2007 23:03

przepiękne te woje kociaczki, a Kreskę to bym zjadła. :oops:

edytka602

Od: Czw mar 15, 2007 19:23

Post » Śro mar 21, 2007 23:30

O rany :strach:

Ja podobnie miałam z Cyrylem, jak był mały. To było świeżo po przeprowadzce, w trakcie remontu. Przyszedł elektryk, zostawił otwarte drzwi, a ja nie zauważyłam, że kot nie był zamknięty w pokoju. Po jakimś czasie dzwoni sąsiadka z parteru (ja mieszkam na pierwszym piętrze) - otwieram i widzę, że trzyma mojego kota. Okazało się, że jak zamierzała wyjść, to rudy wpakował się jej do mieszkania.

Ta sąsiadka była wtedy jedyną osobą, która Cyryla znała, bo kilka dni wcześniej spotkała mnie, jak niosłam kociaka do mojej mamy w odwiedziny. Gdyby to był ktoś inny z sąsiadów, gdyby on się wymknął na zewnątrz... :strach:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia][następna]