Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 05, 2020 20:26 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

milva b pisze:Tak :)

Możliwe, ale aż dziwne, żeby taki reksik sobie luzem biegał...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro lut 05, 2020 20:29 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Bastet pisze:

A Lukierka futerko jest bardzo, bardzo mięciutkie. Jak futerko króliczka. Często do niego mówię: "Mój króliczku" :)
Lipton nie ma takiego...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro lut 05, 2020 20:30 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Bastet pisze:

Mnie nic nie zdziwi ;)
W centrum Wrocławia koleżanka znalazła dwa razy wałęsające się luzem devony, nie zagubione, po prostu wychodzące. Jeden z nich nie był kastrowany.
W Warszawie kilka razy na grupie Zaginione/Znalezione widziałam ogłoszenia że zaginął komuś devon, syjam, orient, kornisz czy rusek wychodzący. Wychodzą mainecoony, norwegi i inne rasy. Hodowcy po prostu w d*pie mają komu sprzedają i kompletnie im zwisa, że kot będzie miał życie intensywne acz krótkie.
W Poznaniu na Zaginionych/Znalezionych kilka razy też szukano rasowców co to zazwyczaj same trzymają się niezabezpieczonego ogródka a to pacz pani niespodzianka, nagle kot znik, bo wezwał nik ;)
Ludzie mają zryty beret, a hodowcy patrzą tylko by sprzedać. I tyle.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Śro lut 05, 2020 20:42 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

A które rasy mają takie mięciuteńkie futerko?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro lut 05, 2020 20:52 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

milva b pisze:
Bastet pisze:Kurczę, może ja też powinnam rodowód jakiś... Tego. Kolor już wiem jak nazwać :mrgreen:

Taki rodowód pół - rasowy. Hodowla "U Dziadka Z Meliny". A co. Niech przyszli właściciele wiedzą co mają... :smokin:

Ja bym dała im przydomek po mamie tymczasowej Temple of Bastet*PL
A kolor to fachowo Lipton: HCS (housecat shorthair) n (noir - czyli czarny) 03 (czyli bikolor) i Lukier: HCS n 21 (pręgowany) 03 :)

:ryk:
genialne
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lut 05, 2020 21:09 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Wklejam całkiem ładnie widoczny przykład klasycznego pręgowania - Ofelia za młodu. W tej chwili wzór jest mniej widoczny, końcówki sierści ma jakby posrebrzone i chyba to trochę zaciera wzór.
Na wystawie była określona jako kot półdługowłosy bez podszerstka - może trochę przesadzone, ale faktycznie podszerstek ma taki inny, futerko mniej gęste i jakby leciutko przedłużone.
Obrazek
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lut 05, 2020 21:34 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

MB&Ofelia pisze:Wklejam całkiem ładnie widoczny przykład klasycznego pręgowania - Ofelia za młodu. W tej chwili wzór jest mniej widoczny, końcówki sierści ma jakby posrebrzone i chyba to trochę zaciera wzór.
Na wystawie była określona jako kot półdługowłosy bez podszerstka - może trochę przesadzone, ale faktycznie podszerstek ma taki inny, futerko mniej gęste i jakby leciutko przedłużone.
Obrazek

Ale piękna malutka Ofelia! Pręgowanie klasyczne ma prześliczne! :1luvu: A pokażesz ją teraz też w takim ułożeniu?

U kotków z wiekiem faktycznie się z czasem zaciera wzór. Tak samo było z Leosiem. Miał wyraźne pręgi rudo-białe na nóżkach, a teraz zatarły się i ściemniały...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro lut 05, 2020 21:35 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Dobrej nocki...

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro lut 05, 2020 21:54 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Naści. Na tej focie akurat wzór wyszedł całkiem wyraźnie, na żywo jest bardziej rozmyty.
Obrazek
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 05, 2020 22:01 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Z tym dodatkiem od rasowca to dziwna sprawa. Pierwszy nasz wet, który uratował życie Nalinie, stwierdził że ona ma w sobie coś od devon rexa.
Fakt faktem, że twarz ma ciutek inną od zwykłego dachowca. Zwłaszcza oczy ma bardzo szeroko rozstawione.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro lut 05, 2020 22:39 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

MB&Ofelia pisze:Naści. Na tej focie akurat wzór wyszedł całkiem wyraźnie, na żywo jest bardziej rozmyty.
Obrazek

Pręgi fajne, ale ja i tak patrzę na śliczne pysio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lut 05, 2020 22:40 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Bastet pisze:Dobrej nocki...

Obrazek

Dobranoc cudzie kochany... :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 06, 2020 0:23 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Bastet pisze:
Bastet pisze:

A Lukierka futerko jest bardzo, bardzo mięciutkie. Jak futerko króliczka. Często do niego mówię: "Mój króliczku" :)
Lipton nie ma takiego...

Moją Pigułkę [*] często nazywałam Królinią

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lut 06, 2020 8:32 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

LiLu są idealni. Normanie piąty element :D

kasia.winna

Od: Pon paź 05, 2015 14:22

Post » Czw lut 06, 2020 11:18 Re: Temple of Bastet*PL ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy ko

Wystające kocie ozorki są słodkie. Aż się ma ochotę cmoknąć w ozorka :oops:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]