♥ Marcel i Tosia ♥ cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2015 22:10 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Haha charakterna dziewczynka ;) imię śliczne ;) biedna malutka nie wie pewnie co się dzieje. Ale w sumie ona nie taka malutka. Szerokie łapki :)
dużo miłości i cierpliwości i mała się przekona do Was :)
Tosiu, Marcelku ale macie niespodziankę ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw lip 23, 2015 22:12 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Może być wesoło ;) mały sykacz z niej,ale wiadomo,nowe miejsce,inne futrzaki,co się dziwić?.Tak się zastanawiam,czy jeżeli ona była na dworze,to czy nie będzie jej tutaj źle bez wychodzenia?.Czy zapomni o dworze i nie będzie płakała cały czas przy drzwiach?.

Sycząca Gaja

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw lip 23, 2015 22:21 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Na pewno zapomni o dworze tym bardziej skoro ma 3 miesiące ;)
Aniu nie mogę odpisać na pw bo jestem na tel i nie umiem tam kliknąć żeby odpisać :(
Tego jeszcze nie było żeby nowy kotek się tak buntowal a rezydenci tak miło witają ; )

klaudiafj

Post » Czw lip 23, 2015 22:24 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Ok :ok:

Tzn. Tosia też syczy,Marcel ostrożny,ale Gaja syczy naprawdę mocno na nasze koteły. Poza tym tak jak pisałam,Gaja nawet syczy jak bierzemy ją na ręce.Drze japkę rude,małe..ale i kochane :) <3
Obrazek

aannee99

Post » Czw lip 23, 2015 22:30 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hmm słodka jest :) może nie będzie lubiła być noszona. Nie wiadomo jak tam było. Może chodziła samopas a alergia to wymówka :(

klaudiafj

Post » Pt lip 24, 2015 4:19 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

baba słodka i charakterna ;) wiadomo, ruda :ryk:
pożałuje Waszych chłopów, są w miażdżącej mniejszości :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lip 24, 2015 6:51 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

O co, za wieści :) Gratulacje :) I Witamy Gajeczkę :)
Mała musi się przyzwyczaić do nowego. Będzie dobrze, przejdzie jej to syczenie :) Ale widać charakterek ma, w kaszę sobie nie da dmuchać :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt lip 24, 2015 8:34 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aniu, gratuluję dokocenia!
Teraz to na prawdę będziesz miała kolorowo w domu :wink:
Gaja to bardzo piękne kocie imię. Sami wymyślaliście czy kociczka już z nim przyszła do Was.
Po cichu myślałam, że nowy członek rodziny będzie psiakiem :oops:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lip 24, 2015 8:39 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Ciekawe jak po nocce. O charakternych rudych trzeba pogadać z mir.ką :D Ponoć coś jest na rzeczy. Ale to fajnie, słuchaj, nie można mieć samych przychlastów milusińskich :D :ryk:
Może właśnie dlatego jej nie chcieli, że nie jest taka jak się spodziewali... :roll: Ale nas to nie stresuje, bo my kochamy wszystkie koty i wiemy, że mają różne charaktery :ok: I to tylko urozmaica nam życie :ryk:

klaudiafj

Post » Pt lip 24, 2015 11:41 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Cześć Aniu :1luvu:
Dużo dzieje się u Was, super że mogłyście z Wiki zwiedzić Londyn fajne wakacje :D
I gratuluję dokocenia :201440 śliczna malutka :1luvu: czy to na pewno dziewczynka ?
I nie przejmuj się tym, że być może chciałaby wyjść.
Ona na razie sama nie wie co się dzieje, a o poprzednim króciutkim życiu szybko zapomni :ok:
Mój Karmelek przez pół roku był wychodzący i jak trafił do mnie nie było żadnych problemów :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt lip 24, 2015 13:32 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Heeej

Nocka była dość ciężka ;) Wieczorem próbowałam małą zachęcić do zabawy,udało się - walczyła z pluszową myszką jak lew!.Tunel z piłeczką też jest fajną zabawką dla niej.Trzeba było jej po prostu pokazać,że można się fajnie bawić. Wskoczyła do mnie na łóżko i spała na kocyku,super!. Tą noc spędziłam z futrzakami w salonie,żeby mieć oko na to co się dzieje.Gdy Marcel czy Tosia przechodzili obok narożnika,to czujna mała syczała na nich. Były momenty,że wstawała,szła na przedpokój i płakała głośno. Podejrzewam,że na dwór chciała wyjść,bo jak otwieramy któreś drzwi, to pędzi ile sił w łapkach.... Mam nadzieję,że zapomni o dworze i będzie z nami szczęśliwa :)

Tosia z Marcelkiem....takie biedne się wydają teraz..Marcel robił podchody do małej,ale ona warczy,syczy i prycha. Wczoraj Marcel był przyjaźniej nastawiony do niej,dzisiaj robi to samo co ona,czyli prycha i warczy na nią.Tak samo zachowuje się Tosia. Za nami pierwsza nocka,musi być dobrze. Małe rude teraz wskoczyło na kanapę i zasnęło,czyli już wie,że wygodnie spać na łóżku! :ok:

Mała ( przyjmijmy póki co,że to ona ;) ) nawet jak bawi się pluszową myszką,to syczy i warczy.

Aniu wiem,że najczęściej rude są kocurki i wiesz co? Sprawdzałam pod ogonkiem co tam się kryje i wg. mnie,to jednak kocurek będzie,ale 100% pewności jednak nie mam :oops: zrobię później zdjęcie i może pomożecie w określeniu płci? Do weta się wybieramy oczywiście,ale nie wiem czy zdążymy przed naszym wyjazdem. Widzisz,Karmelek przez pół roku był kotkiem wychodzącym i jednak jak do Ciebie trafił,to nie było problemu,a tutaj ewidentnie jest,żal mi malutkiej,ale..damy radę,przecież tutaj będzie miała mnóstwo miłości,pyszne żarełko :ok:

Aia imię same wymyśliliśmy,bo w poprzednim domu mówili na nią 'Kicia" i podobne do "Kicia",ale...coś mi się zdaje,że będzie potrzeba zmiany imienia,bo to chyba chłopczyk jest ;)

Sihaja milo Cię widzieć na naszym wątku :1luvu:

mamaGiny jeżeli małe,rude okaże się być chłopcem,to będzie po równo :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 13:51 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aniu, mała niekoniecznie żałośnie miauczy, bo chce na dwór. Myślę, że raczej płacze, bo nie wie gdzie jest i chce "do domu", do miejsca/ludzi których znała. Jest na tyle duża, że mogła już zorientować się, co to drzwi, że tamtędy ją przynieśliście.
Też jestem ciekawa płci kociaka. Przednie łaputy rzeczywiście ma grubaśne, może wyrosnąć na duże kocisko.
Marzyłaś o rudej koteczce czy po prostu o rudym kolorze futra?

Aia

Post » Pt lip 24, 2015 14:04 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Kiedy przywiozłam do domu Tosię,to była mniejsza od tej malutkiej,była młodsza.Była jednak inna,nie płakała siedząc na przedpokoju,ale..wiem,że każdy zwierzak jest inny :)

Marzyłam o rudym kolorze futerka.Z tym,że bardziej 'nastawiałam' się na rudą kotkę,sama nie wiem dlaczego?.Przecież mam kocurka - jest świetny,jest kicia Tosia,wspaniała.Tak więc i kocurki i kotki są cudowne. Trzeba jednak upewnić się co za futerko mamy w domu,prawda?. Wydaje mi się,że kotek,no ale..mogę się mylić.Teraz słodko śpi na kanapie,później zrobię zdjęcie ;)

Aaaa,ona na zdjęciu wygląda na dużą,ale w rzeczywistości jest chudziutka,taka drobniutka,ciałko takie małe,leciutkie. No i wg. mnie nie ma ładnej sierści,ale będzie jadła dobre jedzonko,poprawi się :ok:

Muszę zrobić zamówienie w Zooplusie,chcę mokrą karmę dla malutkiej,ale nie wiem jaką..w poprzednim domu dostawała Whiskasa,Felixa,chciałabym coś dobrego dla jej brzuszka ;)
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 15:02 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Pt lip 24, 2015 15:06 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Słodkie dzieciątko :1luvu:
I jakie ma różowiuchne poduszeczki!
Moich braci kocur, kiedy się złościł, robił Mu się czerwony nochal :rudolf: ciekawe czy u Gai tez coś takiego zaobserwujesz :wink:

Aia

[poprzednia][następna]