mir.ka, Rilla Dziękuję za odwiedziny

I za wsparcie odnośnie zrezygnowania z pracy. Nie ukrywam, że dziwnie znów 'siedzieć' w domu, chcę do pracy, chcę do ludzi, ale chcę mieć normalną pracę, w której ludzie normalnie będą traktowani, fizycznej pracy się nie boję, nie jest mi obca, ale są pewne granice po prostu
Badanie oczu mam za sobą. Jakoś pół godziny trwało - no i cóż, pierwsze co usłyszałam po przebadaniu komputerowym i wywiadzie krótkim, to " Dzielna pani jest, że tak długo się męczyła i chodziła bez okularów". Później kolejne badania. Lewe oko w 'kiepskim stanie'. Dużo mi tłumaczyła Pani okulistka, na lewym szkle będzie cylinder - no cóż, pierwsze dwa trzy dni mogą być ciężkie jeżeli o noszenie okularów chodzi, bo obraz taki dziwny wydaje się, ale to mija. Po roku noszenia okularów - badanie i na lewym oku się skupimy, póki co te szkła,które będą dobrane -muszę nosić. Moje bóle głowy - są właśnie od tego mojego 'nie sprawnego' oka, bo wytężałam wzrok, napinało się wszystko - masakra. Zdecydowałam się jednak na szkła z antyrefleksem, a dodatkowo będą też z jakimś bajerem jeśli chodzi o spędzanie czasu przed komputerem, bo miałam do wyboru : 50 złotych rabatu lub ten 'bajer', to stwierdziłam, że chcę aby szkła były po prostu bardzo dobre. W przyszłym tygodniu odbieram okulary. Cenowo wyszło tak jak siostra mi mówiła - 350 złotych.