♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 09, 2014 10:26 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No pewnie, że wiem! Ja za dzieciaka miałam oprawki typu "Harry Potter", takie wiesz, okrągłe, bo rodziców nie było stać na insze :roll: A potem miałam już takie jak chciałam, z żyłkami, w sensie niepełne oprawki. A teraz noszę soczewki a okulary tylko po domu :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt maja 09, 2014 10:29 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Wiem, wiem - ja też miałam 'nie fajne' i czasem nawet płakałam, że musiałam je nosić ;) Dlatego teraz jeżeli okaże się, że muszę nosić okulary, to wybiorę sobie takie, w których będę się sobie podobała i czuła się świetnie :) Przymierzyłam wczoraj 6 oprawek, z czego dwie idealne dla mnie są, Pani je odłożyła w razie czego :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pt maja 09, 2014 10:33 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No i git :) A drogie?

Spilett

Post » Pt maja 09, 2014 10:34 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

I to jest problem, byłam wczoraj tak zakręcona, dziwnie się czułam i w ogóle, no i nawet nie zapytałam o cenę ;) Nieźle co?. Dzisiaj się dowiem :ryk:
Obrazek

aannee99

Post » Pt maja 09, 2014 10:36 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No to nieźle, faktycznie :D Ja z wizyt u optyka pamiętam te koszmarne ceny, za same oprawki 150 zł najmniej, plus szkła, plus robocizna, masakra :D

Spilett

Post » Pt maja 09, 2014 10:38 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

No właśnie .. jak się zorientowałam, że nie zapytałam o cenę, to już mi się nie chciało wracać - tym bardziej, że dzisiaj tam będę, ale nie ukrywam - sama z siebie miałam niezły ubaw, że o ceny nie pytałam :oops: Człowiek czasem taki zakręcony jest, takie głupoty robi, że ciężko w to uwierzyć później, prawda?. Moja siostra u Nich okulary sobie co jakiś czas kupuje, teraz w wakacje jak była u nas, to dwie pary wzięła i zapłaciła 550 złotych, ale Ona wzięła sobie szkła z antyrefleksem ( ja chcę najzwyklejsze ), no i oprawki metalowe, jakieś eleganckie. Te co mi się podobają, to są plastikowe i mam nadzieję, że nie będzie ceny z kosmosu, a jak będzie, to nie wezmę, po prostu :)
Obrazek

aannee99

Post » Pt maja 09, 2014 10:42 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

vision ma zwykle drogie oprawki, ale można znaleźc jakąś okazję ;-)
zapytaj o promocję, zwykle mają coś do zaoferowania
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt maja 09, 2014 10:46 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

To myślę, że nie zapłacisz dużo :) Ja miałam od zawsze problem, bo na jednym ślepiu mam astygmatyzm, a to podwyższa mocno koszt szkła (soczewki z resztą też), ale kiedyś mam nadzieję się wyleczyć operacyjnie, o ile uzbieram 4 tysiaki :ryk: W co wątpię :ryk:

Spilett

Post » Pt maja 09, 2014 10:47 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

witajcie :1luvu:
ja też tam kupuję okulary, co prawda nie muszę w nich chodzić, potrzebuję tylko do komputera i do czytania
badania raczej dobrze robią, bo sprzęt mają, ale to jeszcze zależy od tego jakiego mają okulistę w danym salonie, ja miałam tam badane i zawsze było dobrze
wybór oprawek mają duży i ceny różne, ale potrafią tak dobrać, ze się dobrze wygląda
jeśli dużo siedzisz przy komputerze, to anty refleksy są dobre

z pracą to dobrze zrobiłaś bo zdrowie psychiczne lepsze, stres odbija się na Tobie i na rodzinie
będę trzymać za nową pracę :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 09, 2014 12:41 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Hej hej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marcelek jak zawsze zachwyca :1luvu:
Im starszy tym piękniejszy :)

Aniu dobrze zrobiłaś, że zrezygnowałaś z "toksycznej" pracy. Złe warunki, problemy z wypłatą itd itd mogą człowieka wykończyć.
Praca ma dawać poczucie stabilności i bezpieczeństwa a nie niszczyć człowieka psychicznie.
Na pewno coś lepszego znajdziesz :ok:

Co do okularków to ja zaczęłam nosić jak miałam 4 latka :)
Wybierałam sobie zawsze wielkie czerwono - różowe oprawki (jak to dziecko) i byłam pośmiewiskiem w podstawówce...
Jednak dzięki temu, teraz mam okularki tylko do czytania :D
Czasem w vision są fajne promocje np. 2 pary oprawek w cenie jednej itd. Warto popytać :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Pt maja 09, 2014 16:15 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

mir.ka, Rilla Dziękuję za odwiedziny :) I za wsparcie odnośnie zrezygnowania z pracy. Nie ukrywam, że dziwnie znów 'siedzieć' w domu, chcę do pracy, chcę do ludzi, ale chcę mieć normalną pracę, w której ludzie normalnie będą traktowani, fizycznej pracy się nie boję, nie jest mi obca, ale są pewne granice po prostu :)

Badanie oczu mam za sobą. Jakoś pół godziny trwało - no i cóż, pierwsze co usłyszałam po przebadaniu komputerowym i wywiadzie krótkim, to " Dzielna pani jest, że tak długo się męczyła i chodziła bez okularów". Później kolejne badania. Lewe oko w 'kiepskim stanie'. Dużo mi tłumaczyła Pani okulistka, na lewym szkle będzie cylinder - no cóż, pierwsze dwa trzy dni mogą być ciężkie jeżeli o noszenie okularów chodzi, bo obraz taki dziwny wydaje się, ale to mija. Po roku noszenia okularów - badanie i na lewym oku się skupimy, póki co te szkła,które będą dobrane -muszę nosić. Moje bóle głowy - są właśnie od tego mojego 'nie sprawnego' oka, bo wytężałam wzrok, napinało się wszystko - masakra. Zdecydowałam się jednak na szkła z antyrefleksem, a dodatkowo będą też z jakimś bajerem jeśli chodzi o spędzanie czasu przed komputerem, bo miałam do wyboru : 50 złotych rabatu lub ten 'bajer', to stwierdziłam, że chcę aby szkła były po prostu bardzo dobre. W przyszłym tygodniu odbieram okulary. Cenowo wyszło tak jak siostra mi mówiła - 350 złotych.
Obrazek

aannee99

Post » Pt maja 09, 2014 17:37 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

czyli nie tak bardzo dużo,
a oprawki wybrałaś takie jak ci się podobały?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 09, 2014 18:17 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Tak, wczoraj już je przymierzałam, odłożone były dwie pary - granatowe i czarne ( takie same ), w czarnych jednak znacznie lepiej się czułam i na nie się zdecydowałam :)
Obrazek

aannee99

Post » Sob maja 10, 2014 20:27 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

O, cieszę się że wyszło korzystnie :) I dobrze, że poszłaś zbadać paczałki, bo byś się męczyła z bólami głowy! Fajnie :1luvu:

Spilett

Post » Nie maja 11, 2014 13:45 Re: ♡ ♡ ♡ ♡ Marcelek ♡ ♡ ♡ ♡

Nie mogę się doczekać odbioru okularów, serio :) Wtorek/środa będą do odbioru, dostanę smsa z potwierdzeniem, że okulary już na mnie czekają.
Marcelek jak co niedzielę - sporo leniuchuje, on ma takie leniwe niedziele, dużo śpi i tuli się do mnie :D Uwielbia wylegiwać się na biurku Wiki,
bo jest przy oknie, słoneczko wpada i jest mega cieplutko mu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]