Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 07, 2013 10:45 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ech, kupy rzeczy przez tą pogodę nie można zrobić :roll:
Mój brat wykańcza swoją chalupę, żeby wreszcie przestać wynajmować i za cholerę nie mogą ruszyć z uszczelnianiem podlogi tarasu.
A w sumie potrzeba na wszystkie prace okolo miesiąca względnej pogody. Jak tak dalej pójdzie, to hgw czy na boże narodzenie zdąży, a mieliśmy święta spędzać u niego :evil: :evil:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt cze 07, 2013 12:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

W ogóle trzeba słońca ,żeby cokolwiek urosło na polach chyba. I podeschło tym co pozalewało. A tu faktycznie - nawet jak ciepło to i tak wilgotno, burzowo...
Całe życie w sumie się tak nie nagadałam o pogodzie :roll: - kolejne wada obecnej :mrgreen:
A tak by się nadała trochę? http://www.twojapogoda.pl/polska/dolnos ... w/16dniowa
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt cze 07, 2013 14:08 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas od południa świeci słońce i nagle zrobiło się bardzo gorąco i duszno - tak więc z jednej skrajności w drugą :roll: Ale widzę na radarze burzowym że już w okolicy szaleją burze :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt cze 07, 2013 17:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Bylo trochę slońca od poludnia - nawet się cieplo zrobilo i parno.
Ale już się chmurzy :roll:

felin

Post » Pt cze 07, 2013 17:58 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ta cała sprawa ze zwyrodnialcem...
Ona ma drugi aspekt - poważny i dramatyczny. JAK oddawać zwierzęta do adopcji :?:
Napisałam niedawno , że NIGDY nie wiemy, nie znamy prawdy.. Teraz jakby bardziej jej nie znamy.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 07, 2013 20:51 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas też rano było wilgotno i chłodno a potem nagle temperatura poszybowała w górę. Nie mam wątpliwości że dłużej niż 1 dzień to nie wytrzyma :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 07, 2013 21:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas już po lecie :roll: Po ulewie też :evil:
I chmury jak cholera :evil:

felin

Post » Sob cze 08, 2013 6:40 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zaglądam rano, a tu........ dalej o pogodzie :mrgreen:
U nas nie padało. Teraz wylazła mgła. Muszę zajrzeć na wrocławską pogodę.
Trochę mnie wystraszyly informacje natomiast, że we weekend we Wro na dworcu - Największy Kulinarny Piknik Europy 8O :?: Będzie tłok??

Obrazek

morelowa

Post » Sob cze 08, 2013 6:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A u nas sloneczko :mrgreen:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob cze 08, 2013 7:07 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dorota pisze:A u nas sloneczko :mrgreen:

Coś się Wam też od życia należy.. :wink:
Przedziera się przez tę mgłę..

Nowy rozkład jazdy... Likwidują kilkanaście pociągów... też na długich trasach.. Jak ja ten kraj lubię Obrazek

Moje kotki znowu zostają same :(

Obrazek

morelowa

Post » Sob cze 08, 2013 7:33 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nie smutaj, nic im nie będzie - na pewno prześpią prawie cały czas :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob cze 08, 2013 13:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Kurde, ladnie bylo - do 13 :evil: Potem lunęlo; utknęliśmy z Felixem pod jakimś balkonem, bo oboje nie lubimy plywać w kalużach :mrgreen:
I chyba już po sloneczku na dziś.

felin

Post » Nie cze 09, 2013 7:40 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nareszcie nie ma upalu! Pada! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon cze 10, 2013 9:40 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ty nie wiesz co mówisz , Dorota :twisted:

Wróciłam wczoraj wieczorem przed samą burzą, ale była byle jaka. Natomiast dziś od rana - ściana deszczu. Znowu mamy jezioro na podwórzu, gliniasto-błotniste :twisted: Na balkon przetykać rynnę, też wychodziłam...
A tak już było dobrze - w sensie temperatur i słońca..3 dni..

Koty się zachowały przyzwoicie - nic poza większą ilością rozsypanego żwiru, się nie zmieniło w mieszkanku. Żadnych też fochów i obrażań. Takie koty :D

Felin, ja byłam w sobotę [i niedzielę ] we Wro i na żaden deszcz - choć na jego zapowiedzi tak- się nie natknęłam :roll: :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 10, 2013 10:19 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zapowiedzi nie widzialam, ale kolo 20.00 walnęlo potężnie - ściana wody doslownie i piękna burza.
Kolo mnie prąd poszedl się pieprzyć na kilka godzin. Latarnie uliczne takoż.

felin

[poprzednia][następna]