Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 18, 2013 19:59 Re: Broszka & Company

Biedny Pippinek.
Mam nadzieję, że to nic groźnego i nie jest objawem niczego strasznego.
Jakimś lekiem smarowałaś te dziąsła?
Oby steryd i antybiotyk pomogły :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw kwi 18, 2013 20:07 Re: Broszka & Company

Broszko, ale chyba jest też jakieś plazmocytarne zapalenie młodocianych? Takie niepowiazane z białaczką? Więc mam nadzieję, że u Pippina to nic poważnego :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 19, 2013 6:49 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:Jakimś lekiem smarowałaś te dziąsła?

Zaczęliśmy od orozyme, próbowaliśmy jeszcze baikadentem i sacholem. Niestety żadne smarowidło nie pomogło a aplikowanie ich było bardzo trudne bo chłopak walczy jak o życie :roll: . A dziąsła wyglądają coraz gorzej - tragicznie wręcz :( O smrodku nawet nie wspomnę...
Teraz płuczemy tylko dwa razy dziennie wodą utlenioną i czekamy na efekty sterydu i antybiotyku.

Alienor pisze:Broszko, ale chyba jest też jakieś plazmocytarne zapalenie młodocianych? Takie niepowiazane z białaczką? Więc mam nadzieję, że u Pippina to nic poważnego :ok: :ok:

Oby to było zwykłe młodzieńcze zapalenie dziąseł przy wymianie zębów tylko u Pippina przebiega w jakiejś hardkorowej wersji... O mijającym młodzieńczym plazmocytarnym nie słyszałam - dopytam u weta. Plazmocytarne przerabiałam u Inki i to paskudztwo jest straszne - walczyliśmy kilkanaście lat z mega nadżerkami i popuchniętymi krwawiącymi dziąsłami i pomagał jedynie długodziałający steryd który trzeba było podawać cyklicznie a wiadomo jakie zagrożenia niesie ciągła sterydoterapia :? Najbardziej pomogło dopiero usunięcie wszystkich zębów i bardzo pluję sobie w brodę że nie wierzyłam że to pomoże i nie zrobiliśmy tego o kilka lat wcześniej :(

Natomiast o podłożu białaczkowym niewiele wiem - wet wczoraj mówił że jako jeden z objawów białaczki występują właśnie takie okropne dziąsła które nie poddają się leczeniu. W sumie nie znamy pochodzenia Pippina ale jak do nas przybył to na testy był za mały - wyglądał na zdrowego więc założyliśmy że jest zdrowy, ale kto wie co w nim siedzi? Przyznam że mocno się przestraszyłam podejrzeniem białaczki - zastrzelę się jeśli zaraził seniorki i Broszkę :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt kwi 19, 2013 7:48 Re: Broszka & Company !!! pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT s.

Pilnie potrzebny AEROKAT dla Barbarki :!:
Czy ktoś ma niepotrzebny i może pożyczyć/odstąpić/odsprzedać za rozsądną cenę?
viewtopic.php?p=9770270#p9770270
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt kwi 19, 2013 8:13 Re: Broszka & Company !!! pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT s.

Już powędrowałam na tamten wątek.
A teraz doczytam o co chodzi :mrgreen:

Broszka pisze:Zaczęliśmy od orozyme, próbowaliśmy jeszcze baikadentem i sacholem. Niestety żadne smarowidło nie pomogło a aplikowanie ich było bardzo trudne bo chłopak walczy jak o życie . A dziąsła wyglądają coraz gorzej - tragicznie wręcz O smrodku nawet nie wspomnę...

Nie dziwię sie, że walczy o życie :wink: . Jak kiedyś sobie posmarowałam dziąsło sacholem to myślałam, że zejdę :mrgreen:
kciuki za Pippinka :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt kwi 19, 2013 10:10 Re: Broszka & Company !!! pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT s.

Flip i Flap :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt kwi 19, 2013 10:29 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Ale ten Pippinek śmieszny :D A uszy!
Ładnie za oknem :D i fajne masz parapety. Ale to chyba już kiedyś pisałam .. :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 20, 2013 8:38 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

morelowa pisze:Ale ten Pippinek śmieszny :D A uszy!
Ładnie za oknem :D i fajne masz parapety. Ale to chyba już kiedyś pisałam .. :wink:

Pippin to kawał łobuza choć wygląda jak niewinny aniołeczek :twisted:
Dziś nad ranem zamordował rolkę papieru toaletowego rozwlekając po całym domu, przegryzł kabel od myszy i oczywiście przewrócił dzbanek z filtrem do wody wylewając zawartość bo wieczorem zapomniałam schować do szafki :?

Parapety są całkiem normalne, nic wymyślnego: najzwyklejsza deska barwiona lakierobejcą ;)

Wczoraj zauważyłam że znów pojawiły mi się w domu mrówki :evil:
Miałam nadzieję że po remoncie ich nie będzie i faktycznie w kuchni i jadalni gdzie wymienialiśmy podłogę ich nie ma, ale dla odmiany pojawiły się w salonie :?
Muszę koniecznie popryskać jak najszybciej zanim się zadomowią :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob kwi 20, 2013 8:43 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Broszka pisze:Pippin to kawał łobuza choć wygląda jak niewinny aniołeczek :twisted:

Wcale nie wygląda jak niewinny aniołeczek :twisted:
Łobuzerstwo widać na jego pyszczku!
Przynajmniej na zdjęciach :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob kwi 20, 2013 8:47 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Revontulet pisze:
Broszka pisze:Pippin to kawał łobuza choć wygląda jak niewinny aniołeczek :twisted:

Zawsze patrzy na mnie wzrokiem niewinnego aniołeczka jakby mówił: "ale to nie ja, naprawdę - SAMO się zrobiło" :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob kwi 20, 2013 8:57 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Revontulet pisze:

Zgadzam się że od razu widać co to za ziółko :roll: . A Ala stwierdziła, że skoro ona lubi takie rozrabiaki, to tym bardziej musi przyjechać :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob kwi 20, 2013 9:51 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Musicie mieć rację że na fotkach widać że to łobuziak :)

Alienor pisze:A Ala stwierdziła, że skoro ona lubi takie rozrabiaki, to tym bardziej musi przyjechać :ok:
Zapraszam serdecznie, koniecznie musicie nas odwiedzić :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob kwi 20, 2013 13:42 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Chciałam Wam pokazać kobyłkę staruszkę, chyba najstarszą na świecie klacz pełnej krwi - właśnie skończyła 33 lata :ok:
Dwadzieścia lat temu wykupiłam ją od handlarza tzn uratowałam przed transportem do rzeźni. Koleżanka pomagająca mi przy niej tak bardzo ją pokochała (i ze wzajemnością) że kupiła ją ode mnie i jest u niej do dzisiaj :love:
Obrazek

Przy niej moje seniorki to podlotki :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob kwi 20, 2013 13:47 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

:torte:
Miłość to magia. Daje życie... :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob kwi 20, 2013 14:05 Re: Broszka & Company * pilnie odkupię/pożyczę AEROKAT !!! s

Słów mi zabrakło... Koniś...
To chyba wielkie szczęście mieć takie możliwości...i niekoniecznie finansowe, ale i 'lokalowe', i towarzyskie.. :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]