Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beasia pisze:A na co jest dobry olejek dziurawcowy?
Iweta pisze:O "dziurawcowym" oleju na forum było już chyba wszystko powiedzianeale dla przypomnienia podam kilka własciwosci tego cudownego leku
Taki olej nie tylko działa na oparzenia słoneczne, dermatozy, liszaje i przewlekłe egzemy jest tez doskonały w leczeniu m. in. trudno gojących się: ran, ropni, odparzeń i oparzeń. ale także „odpędza” depresję, która podczas mglistej, deszczowej pogody i w porze ubogiej w słońce występuje znacznie częściej niż w słoneczne dni. Sprawia to takie wrażenie jakby dziurawiec był nośnikiem i pośrednikiem światła słonecznego. W stanach depresyjnych warto zatem nacierać skórę olejem dziurawcowym, albo po prostu, dla poprawy nastroju, dodać kilka kropli oleju do normalnego balsamu po kąpieli. Za pomocą gorących okładów z oleju dziurawca można leczyć stwardnienie mięśni, rwę kulszową i lumbago, zapalenie nerwów i zesztywnienie szyi, odczuwane podczas rannego wstawania. W tym celu ogrzewa się kilka łyżek stołowych oleju dziurawcowego w małym garnuszku (nie gotować!), nasącza płaski kawałek waty i przykłada na bolące miejsce (sprawdzić wcześniej czy nie za gorące!). Watę przykrywa się małym ręcznikiem i owija chore miejsce ogrzaną chustą a na kark i barki naciąga ściśle przylegający podkoszulek, świetny na zmiany trądzikowe (moja córka twierdzi, ze nie ma nic lepszego)
olafen pisze:Ja jestem po 6 operacjach i każda następna mi nie straszna dlatego bym się zdecydowała na tą , jeśli ta poprawiłaby mi się jakość życia.
Jeśli mama jest lekarzem. to na pewno zrobią wszystko aby zabieg się udał.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, Tygrysiątko i 27 gości