Piękne kolory Haniu

U mnie na wsi był mróz (i śnieg

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cameraria ohridella! zgrabiana i wytłukiwana przez wytrwałych leśniczych miejmy nadzieję.
O, super, zrob koniecznie!Monostra pisze:Cesarzowa bawi się myszą tak, jak przystało na władczynię - dostojnie.
Piękne kolory Haniu, tylko strasznie płasko
.
U mnie na wsi był mróz (i śnieg) , więc też jest szansa na kolory
. Białe paskudztwo jeszcze zejdzie, więc postaram sie zrobic fotki.
Monostra pisze:Cesarzowa bawi się myszą tak, jak przystało na władczynię - dostojnie.
Piękne kolory Haniu, tylko strasznie płasko
.
U mnie na wsi był mróz (i śnieg) , więc też jest szansa na kolory
. Białe paskudztwo jeszcze zejdzie, więc postaram sie zrobic fotki.
pogwizd pisze:Cameraria ohridella! zgrabiana i wytłukiwana przez wytrwałych leśniczych miejmy nadzieję.
Ładne zdjęcia, szkoda, że tylko miniaturki. Z okolic Sopotu są? Tam jest parę ładnych stawów a nawet jezior w okolicy.
Birfanka pisze:Jaka piekna jesien, dziekuje Haniu!![]()
ciachu-ciach
Hańka pisze:Płasko?Płasko to jest na Żuławach. Szwajcaria Kaszubska nie nazywa się tak bez powodu
casica pisze:Biedna ta Fifinkano ale w końcu okazała się sprytniejsza - jak to dziewczynka
![]()
Jednakowoż zmroziła mnie przymusowa reklama
To czekam i nie trace nadzieiHańka pisze: Na ucho ci powiem, że z kolorami latoś krucho nawet tam. Owszem, kilka (!) drzew, konkretnie dębów, miało zarąbiste barwy (taki rrrrudy - jak - ogień - pomarańcz) ale reszta jakaś beżowomyszata się robi. Sądzę, że po ostatnich przymrozkach jest cień szansy na kolorki, będę czujna. I z kartą
Monostra pisze:Hańka pisze:Płasko?Płasko to jest na Żuławach. Szwajcaria Kaszubska nie nazywa się tak bez powodu
Z wiki![]()
"Szwajcaria Kaszubska (kaszb. Kaszëbskô Szwajcariô) – potoczna nazwa centralnej, najwyżej położonej[1] części Pojezierza Kaszubskiego[2][3][4]. Na jej obszarze wznosi się najwyższe wzniesienie Niżu Polskiego – Wieżyca (329 m n.p.m.)."
![]()
I stąd:
http://www.ruszajwpolske.pl/artykul/kas ... index.html
"Dlaczego Szwajcaria Kaszubska? Skojarzenie z alpejskim krajem powoduje niezliczona ilość polodowcowych jezior oraz wbrew pozorom otaczające je wysokie wzniesienia."
Jeszcze weselej![]()
Mamy po prostu inne definicje "płaskości"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, zuza i 17 gości