Bardzo dziękuję, Kropka. Nawet nie wiedziałam, że jakoś teraz jest Aleksandry (imieniny mam w grudniu - Starsi "umyślili"

).
Nie odzywałam się, bo kończyłam pracę. Ugrzęzłam totalnie. Jak w więzieniu. Ale skończyłam i oddałam. I dostałam właśnie z powrotem (szef życzliwie zgodził się przejrzeć). I... jest dobrze! Miałam poprawki z przypisów, a oprócz tego rozsypała mi się bibliografia, więc siedziałam 3 dni klecąc to wszystko na nowo.

I właśnie skończyłam. Pozostało mi tylko jeszcze napisać streszczenie po rosyjsku, dorobić spis treści, stronę tytułową i ... idzie do recenzenta wydawniczego.
Umieram.
Koty żyją.
Kupiłam ziemię i jutro może zacznę siew trawy na balkon (co przy żarłoczności Glusia i poziomie wścibstwa obojga Państwa, jest sprawą dość skomplikowaną*)
* - trawę sieję najpierw w małych doniczkach, które stawiam poza zasięgiem łap i wścibskich spojrzeń pokemonów. Kiedy wyrośnie - robię "cięcie" wiosenne" - nożyczkami, i dopiero kiedy jest już w miarę mocna - sadzę w wielkich donicach. Gdybym tego nie zrobiła, lwia część nasionek zostałaby bezczelnie wyżarta lub rozwleczona po wszystkim co się da.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']