Tu:
SKUBANIEC
1 miękka margaryna,
2 szkl mąki,
1 niepełna szkl cukru,
1 łyżeczka proszku,
ekstrakt waniliowy lub cukier
3 jajka
1 kisiel
1 łyżka kakao (niekoniecznie)
Wsypać mąkę, cukier, zrobić dołek - dodać żółtka jajek (biełka do miseczki osobnej), proszek, wanilię, margarynę. Posiekać nożem i zagnieść ciasto. Blaszkę przesmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
2/3 ciasta poskubać na kawałki wielkości dużej fasoli na dno blachy. Na to położyć dowolne owoce - mogą być mrożone. Białka jaj ubić z 1/2 szkl cukru i 1/2 kisielu i wyłożyć na owoce. Do reszty ciasta można dodać kakao, zagnieść i poskubać na wierzch. Piec w ok 220 st C przez 40 minut. I voila!!! Gotowe

Przepis jest na małą blaszkę.
Ostatnio edytowano Nie paź 25, 2009 14:50 przez
shira3, łącznie edytowano 1 raz