Dama, łachudra, słodziak i...piękne panny jutro!! cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 14, 2009 11:00

dora750 pisze:No ja przecież to cały pTynio! I wygląda na zadowolonego. Te paluszki u stópki rozczapierzone :twisted: :oops: :oops: :oops:

Dora! On chyba jest zadowolony ze swojego nowgo QTH. Dziś po krótkiej wymianie zdań nad miską z nowymi chrupkami (profilum zapodałam) z Futro, to ona ustąpiła. dwa syknięcia i "poczarowanie" wystarczyły. On się rządzić zaczyna.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Sob mar 14, 2009 11:01

kalair pisze:
kinga w. pisze:
Dorota pisze:
kinga w. pisze:Piguły : ja = 0:4! :twisted:

Gratulacje! :D

A dziękuję! Normalnie wystarczy wrzucić w dziób i już. Zaczęłam się zastanawiać czy nie wystarczy mu po prostu podać żeby sam sobie zjadł. :lol:

Zazdraszczam..Ostatnie podanie Irisce tabletki skończyło się rozległymi szramami i podartą koszulką u JJ. :twisted: :lol: :lol:

też sie obawiałam że może walczyć...
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 11:04

kinga w. pisze:Dora! On chyba jest zadowolony ze swojego nowgo QTH. Dziś po krótkiej wymianie zdań nad miską z nowymi chrupkami (profilum zapodałam) z Futro, to ona ustąpiła. dwa syknięcia i "poczarowanie" wystarczyły. On się rządzić zaczyna.

No to pięknie. Mam nadzieję, że obejdzie się już bez QRM w menażerii. Prześlij mu ósemeczki ode mnie :P
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Sob mar 14, 2009 11:07

kinga w. pisze:
kalair pisze:
kinga w. pisze:
Dorota pisze:
kinga w. pisze:Piguły : ja = 0:4! :twisted:

Gratulacje! :D

A dziękuję! Normalnie wystarczy wrzucić w dziób i już. Zaczęłam się zastanawiać czy nie wystarczy mu po prostu podać żeby sam sobie zjadł. :lol:

Zazdraszczam..Ostatnie podanie Irisce tabletki skończyło się rozległymi szramami i podartą koszulką u JJ. :twisted: :lol: :lol:

też sie obawiałam że może walczyć...

Dodam,że Iriska BYŁA ZAWINIĘTA W RĘCZNIK! :twisted: :lol: :lol:
A reszta jak z podawaniem leków? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 14, 2009 11:08

dora750 pisze:
kinga w. pisze:Dora! On chyba jest zadowolony ze swojego nowgo QTH. Dziś po krótkiej wymianie zdań nad miską z nowymi chrupkami (profilum zapodałam) z Futro, to ona ustąpiła. dwa syknięcia i "poczarowanie" wystarczyły. On się rządzić zaczyna.

No to pięknie. Mam nadzieję, że obejdzie się już bez QRM w menażerii. Prześlij mu ósemeczki ode mnie :P

Też tak myślę. W zasadzie nie było QRM. Czytałam opisy - horrory, a tu... sielanka. Wisi znów na drapaku - on na szczycie, Kłaczek piętro niżej. Pełny luz...
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 11:19

Rzeczywiście: S.I.E.L.A.N.K.A Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Sob mar 14, 2009 11:23

"Dodam,że Iriska BYŁA ZAWINIĘTA W RĘCZNIK! Twisted Evil Laughing Laughing
A reszta jak z podawaniem leków? Wink"
Ło mamuniu... Reszta nie przećwiczona. Póki co tylko Kłaq wymagał leczenia. Tysiek zdrów, Futro po porodzie brała zastrzyki. Pigułów my nie dawali. I może lepiej żeby tak zostało...
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 11:27

kinga w. pisze:"Dodam,że Iriska BYŁA ZAWINIĘTA W RĘCZNIK! Twisted Evil Laughing Laughing
Ło mamuniu... Reszta nie przećwiczona. Póki co tylko Kłaq wymagał leczenia. Tysiek zdrów, Futro po porodzie brała zastrzyki. Pigułów nie my dawali. I może lepiej żeby tak zostało...

Lepiej! :lol: Ale wiesz, choćby na robaczki cóś.. Już nie chodzi o chorowanie. :wink:

Kinga, ja widzę,że już nie możesz usiedzieć na doopce! :lol: :lol: Czekasz na panny z euforią!
No, jestem ciekawa, jak z Jedzonkiem, Mogły być faktycznie fatalnie karmione, i trzeba będzie czasu.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 14, 2009 11:34

kalair pisze:
kinga w. pisze:"Dodam,że Iriska BYŁA ZAWINIĘTA W RĘCZNIK! Twisted Evil Laughing Laughing
Ło mamuniu... Reszta nie przećwiczona. Póki co tylko Kłaq wymagał leczenia. Tysiek zdrów, Futro po porodzie brała zastrzyki. Pigułów nie my dawali. I może lepiej żeby tak zostało...

Lepiej! :lol: Ale wiesz, choćby na robaczki cóś.. Już nie chodzi o chorowanie. :wink:

Kinga, ja widzę,że już nie możesz usiedzieć na doopce! :lol: :lol: Czekasz na panny z euforią!
No, jestem ciekawa, jak z Jedzonkiem, Mogły być faktycznie fatalnie karmione, i trzeba będzie czasu.

Fiona pisze że nie chca typowo kociego żarełka... Myślę że mogły być karmione "ludzkim". często ludzie którzy kochaja swoich pupili karmią ich tym co uważają za najlepsze - szyneczką, ciastkami... Nieświadomość, ale z miłością. Znałam starszą panią która swego bardzo starszego kundelka prowadzała co dzień do lecznicy na zastrzyki z witaminek bo miał "taką anemię że już poza czekoladką nic nie jadł". Uwierz, ona go naprawdę kochała. A Kajtus kochał smak czekolady.
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 11:38

kinga w. pisze:
kalair pisze:

Fiona pisze że nie chca typowo kociego żarełka... Myślę że mogły być karmione "ludzkim". często ludzie którzy kochaja swoich pupili karmią ich tym co uważają za najlepsze - szyneczką, ciastkami... Nieświadomość, ale z miłością. Znałam starszą panią która swego bardzo starszego kundelka prowadzała co dzień do lecznicy na zastrzyki z witaminek bo miał "taką anemię że już poza czekoladką nic nie jadł". Uwierz, ona go naprawdę kochała. A Kajtus kochał smak czekolady.

Oj wierzę wierzę niestety... :roll: Ale nawet jeśli były tak karmione, to jakoś się to wyeliminuje. Powoli. :wink: Chociaż czytałam, że Ruda coś tam je.. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 14, 2009 11:51

Się zobaczy. Wczoraj kupiłam moim idiotom Profilum... Drogawe draństwo, ale... Ło, matko! Wywąchały torebkę, no to im dałam. Chyba więcej nie kupię - Futro zaczyna nabierać doopska, a żarły ile było! Kurcze, jak im podeszło! Co Ty kupujesz z kociej karmy?
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 11:55

kinga w. pisze:Się zobaczy. Wczoraj kupiłam moim idiotom Profilum... Drogawe draństwo, ale... Ło, matko! Wywąchały torebkę, no to im dałam. Chyba więcej nie kupię - Futro zaczyna nabierać doopska, a żarły ile było! Kurcze, jak im podeszło! Co Ty kupujesz z kociej karmy?

Moje jedzą Acanę. :wink: Lafi light.
Z mokrego albo animonda, albo miamorek.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 14, 2009 12:04

Trafiłam na cos takiego...
dość tanie, ale co warte?
http://www.allegro.pl/item571454562_kot ... 20_kg.html
Obrazek

kinga w.

Post » Sob mar 14, 2009 12:26

kinga w. pisze:Trafiłam na cos takiego...
dość tanie, ale co warte?
http://www.allegro.pl/item571454562_kot ... 20_kg.html

Producent znany,ale karma wcale nie musi być równie dobrej jakości. Musisz sprawdzić zawartość mięska.
Po za tym...4,5 za kg? :? :?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 14, 2009 12:41

To jest 20kg!! cholernie tanie jakieś... Co to wychodzi? 4,5 zeta za kg? Jak tanie z marketu.
A! Wyczytałam że białe, niebieskookie koty często są głuche - genetyka.
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]