Mój ukochany Jerzyk pobiegł do Anielki...['] Śpij kochanie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 29, 2009 12:22

Jest bardzo zle... Co prawda kreatynina spadla do 5.6, mocznik wzrosl do 201, ale najgorsza jest morfologia, jest juz anemia- hematokryt 22 (dolna granica normy to 30), hemoglobina 7.6 (dolna granica 9), erytrocyty 5,7. Ostatnio jesze morfologia byla w normie.
Placze jak idiotka i czekam na telefon od wetow, ktorzy teraz analizuja wszystkie wyniki mojego ukochanego Jerzyka i za pol godziny zadzwonia do mnie i powiedza co dalej robimy w tej sytuacji.
Ja sie nie zgadzam zeby cos zlego sie stalo Jerzykowi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! On musi zawalczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja musze zawalczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko jak... zeby juz byl ten telefon...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 29, 2009 12:25

Aska ja mam u dziewczyny Kosmatypl odlozona moj eprex. Napisze do niej jezeli zdecydujesz z Andrzejem ze ja podacie. Andrzej podawal juz epo Marchewie.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt maja 29, 2009 12:27

aga9955 pisze:Aska ja mam u dziewczyny Kosmatypl odlozona moj eprex. Napisze do niej jezeli zdecydujesz z Andrzejem ze ja podacie. Andrzej podawal juz epo Marchewie.

Dzieki Aga, zapytam Andrzeja!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt maja 29, 2009 12:37

Asia powiedz Oli zeby przejsc na kroplowki podskorne. Nie kroplowkujcie Jerzyka dozylnie bo dodatkowo rozwadnia sie krew i szybciej zgubi czerwone.

Teraz tylko kroplowki poskorne.
Obrazek

aga9955

Post » Pt maja 29, 2009 12:44

Asia nie płakusiaj!

Dzwoń do naszej pani wet! Już, teraz, natychmiast. Albo lepiej zbierz wszystkie wyniki i napisz maila do niej.

Qua też miał anemiowaty stan, teraz to na pewno miał/ma anemie. W pupę zastrzyk z żelaza, epo i będzie dobrze.
Tylko Epo to jest to chyba starszej generacji i różnie koty na to reagują :(

A ta hemoglobina to może być z niedożywienia (Jerzyk dużo jadł ostatnio?) u Quarka walczymy z hemoglobina, która była za niska. Pani wet powiedziała, że to najpewniej przez niedożywienie. Wiesz, że u mnie to takie luźne teorie poza pierwszą radą nie bierz ich za mocno do serca.

Jerzyku mocne kciuki za Ciebie i pamiętaj nie z takimi rzeczami się żyje!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt maja 29, 2009 12:50

Jerzyku........ja cię proszę.......zaciskam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt maja 29, 2009 13:38

Rozmawialam z wetem. Powiedzial, ze podanie Jerzykowi epo moze cos zmienic tylko na chwile, bo nie ma szansy, ze jego nerki zaskocza i ze w tej sytuacji nie ma to sensu. Sa szanse, ze Jerzyk bedzie jeszcze zyl jako malo aktywny kot, ale jednak - pomimo takich wynikow. Musi dostac leki na apetyt, jesli nie zaskoczy z jedzeniem to wrocimy do kroplowek.
Jutro mam zadzwonic, bedziemy reagowac na biezaca sytuacje. Postanowilismy, ze Jerzyk nie bedzie dializowany, bo to jest klucie brzuszka itp., a ja nie pozwole zeby moj Płomyczek cierpial!
Musze do jutra wiele rzeczy przemyslec... Priorytetem jest dla mnie dobro Jerzyczka. I mam nadzieje, ze jeszcze wiele dobra mu zostalo!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 29, 2009 14:30

Asiu nerki Jerza nie zaskocza. PNN to choroba postepujaca. Eprex i zelazo podaje sie zeby podniesc poziom czerwonych krwinek. Na jaki czas ..tego nikt nie wie. Ale zawsze to zwiekszy komfort jego zycia. Poprawi wyniki krwi.
Dializy dootrzewnowej nie bralabym na Twoim miejscu pod uwage bo to bardzo niebezpieczne i niesie za soba ryzyko powiklan.

Uwazam ze powinnas wszystko (tak jak pisze Malati) skonultowac z wetka z ktora sie kontaktujecie.
Obrazek

aga9955

Post » Pt maja 29, 2009 14:38

nie częst piszę ale czytam

też uważam że dobrze byłoby skonsultować z innym wetem Jerzyka
niech spojrzy na niego inny wet innym okiem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt maja 29, 2009 16:35

Nie wiem co napisać-tak mi smutno-Jerzynku -proszę,błagam-walcz!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt maja 29, 2009 17:12

Jerzyku nie poddawaj się! Musisz walczyć, bo tyle już przeszedłeś...

margo22

Od: Pt wrz 08, 2006 16:37

Post » Pt maja 29, 2009 18:27

Kochane, wlasnie wrocilam z lecznicy, dgzie dlugo rozmawialam z wetem. To jest wspanialy wet i ja mu ufam! Napisze tez oczywiscie do wetki z Konstancina, ktora juz Jerzyka konsultowala. Jezeli Ona bedzie miala jakis pomysl, wiem ze nasz wet wezmie go pod uwage- to jest wspanialy czlowiek i nie czul sie obrazony czy cos, gdy pojawialy sie sugestie warszawskiej Pani weterynarz (zazwyczaj sie z nimi absolutnie zgadzal!), bardzo go za to cenie, bo wiecie jak bywa. Mysle, ze oboje wierzymy w Jerzyka- teraz prawie wszystko zalezy od jego organizmu. A w sile jego organizmu wierze bardzo, juz wiele razy Jerzyk wywinal sie z objec smierci! Oczywiscie jego zycie bedzie znacznie krotsze niz bym chciala (a jak bardzo, potwornie bym chciala same wiecie na podstawie wlasnych doswiadczen), ale oby jeszcze szczesliwie potrwalo jakis piekny czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jerzyna wlasnie lezy mi na kolanach i przepieknie mruczy:)))) Jedna reka pisze, a druga go miziam i przytulam. Teraz jest szczesliwy, widze jak potwornie potrzebuje spokoju. I zrobie wszystko zeby mu go zapewnic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na pewno sie nie poddamy, ale tez na pewno nie zrobie nic, co spowodowaloby cierpienie mojego Ukochania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dializy wykluczam nie tyle ze wzgledu na ewentualnosc infekcji (co oczywiscie tez jest wazne), co na niepotrzebne cierpienia mojego Rudzielca, ktore tak naprawde niczego by nie zmienily (co innego gdyby to byla sytuacja, w ktorej nerki moglyby jeszcze zaskoczyc). Mam nadzieje, ze i z takimi wynikami z pomoca lekow i kroplowkowania co jakis czas moj Urwis jeszcze bedzie sie wygrzewal w letnim sloncu, potem w jesiennym, potem na kaloryferze... Najwazniejsze zeby bylo mu dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochane, dziekujemy, ze jestescie z nami:)))
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt maja 29, 2009 18:33

Malati pisze:W pupę zastrzyk z żelaza, epo i będzie dobrze.
Tylko Epo to jest to chyba starszej generacji i różnie koty na to reagują :(

Wygląda na to, że po zastosowaniu leku Aranesp, który zawiera darbepoetinę alfa, prawdopodobieństwo wystąpienia przeciwciał jest dużo mniejsze niż przy leku Eprex (epotetyna alfa).

Asiu, kreatynina jest produktem ubocznym mięśni i dlatego przy coraz mniejszej ich masie (chudnięcie) poziom kreatyniny może się obniżyć mimo pogorszenia funkcji nerek.

Cały czas myślę o Jerzyku.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pt maja 29, 2009 19:33

Asiu cały czas o Was myślimy i trzymamy wielkie kciuki, musi być dobrze.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt maja 29, 2009 19:47

A to specjalnie dla Kochanych Cioteczek - Jerzyna wygrzewa sie na sloneczku (kilka dni temu).
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]