Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 27, 2009 19:28 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Moje też dziś cały dzień na balkonie były :D Ale wieczorem to muszę już je zganiać, bo już chłodno :? No to może faktycznie jak Niunieńka pokaże Gaguni gdzie jej miejsce, ta w końcu się uspokoi :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Nie wrz 27, 2009 21:37 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

nanetka pisze:...No to może faktycznie jak Niunieńka pokaże Gaguni gdzie jej miejsce, ta w końcu się uspokoi :D

No mam taką nadzieję :? . Nie będzie mi przecież lała, gdzie popadnie przez całe życie :twisted:.
Moje maleńkie też już w domku :D. Grzecznie śpią jak 2 śliczne niewiniątka :roll: , a jeszcze chwilkę temu tak się lały, że aż pióra leciały! 8O :lol: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Pon wrz 28, 2009 6:21 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Dzień dobry! :)
Widzę, że atrakcji u Was nie brakuje :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 29, 2009 19:29 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Dobry wieczór! Nie było mnie wczoraj, bo jakoś zasnęłam wcześniej :oops: U nas dziś już paskudna pogoda była :? Padało, wiało, pochmurno było... Widać, że idzie już jesień... :(

nanetka

Post » Śro wrz 30, 2009 11:35 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Witamy :D.
Rzeczywiście wczoraj w Krakowie było paskudnie zimno, że moje dziewczynki nawet na balkon nie bardzo miały ochotę :roll: . Przeprowadziły się do salonu, gdzie najpierw stoczyły walkę o fotel, a potem ślicznie obie się na nim położyły i tak przespały cały wieczór :1luvu: . Gagunia położyła główeńkę na grzbieciku Niunienki i tak przytulone do siebie ślicznie sobie spały :D.
Cudne to było! :1luvu: .

Dziś też wychodzą na balkon tylko na moment i zaraz wracają do domu - pewnie im w doopeńki zimno :D. Mamy przynajmniej szczęście, że u nas w bloku od wczoraj włączyli ogrzewanie! :ok: :dance: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro wrz 30, 2009 11:55 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Cześć Kochane :)
U nas też chłodno, dobrze że chociaż w pracy się grzeję.

Erin

Post » Śro wrz 30, 2009 12:13 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Witaj Izuś :D.
Jak ja jeszcze chodziłam do pracy, to zawsze miałam zimno :twisted: . Siedziałam obstawiona grzejnikami, a i tak telepałam się z zimna :twisted: .
Dobrze, że Ty przynajmniej w pracy masz ciepełko :ok: :D. A w domku to już MPiki powinny załatwić sprawę :D.
Kotki są takie cieplutkie! :1luvu:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro wrz 30, 2009 12:40 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ulla, ja też jestem zmarźluch. Kiedyś siedziałam po mniej słonecznej stronie i też marzłam. Teraz mamy lepiej, bo siedzę po przeciwnej stronie budynku i na dodatek mamy klimę, więc możemy się dogrzewać. A kotki są bardzo ciepłe, tylko ja się martwię, że marzną :(

Życzę temu dziadu nie tyle grzyba na ścianie, co tego, żeby w przyszłym życiu był myszą :twisted: :wink:
Ostatnio edytowano Czw paź 01, 2009 11:15 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Erin

Post » Śro wrz 30, 2009 12:55 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Erin pisze:Życzę temu dziadu nie tyle grzyba na ścianie, co tego, żeby w przyszłym życiu był myszą :twisted: :wink:
:lol: :lol: :lol:
Ale się ubawiłam! :ryk: .
Świetne! :ok: :lol: .

Od dzisiaj też wszystkim wrogom będę życzyć, żeby w przyszłym życiu byli myszami! :ryk: :piwa: .

PS - nie martw się o MPiki :( . Przytulą się do siebie i nie powinny zmarznąć maleństwa kochane :( .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro wrz 30, 2009 20:12 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Witajcie dziewczyny! :D Jak Wam tak zimno dziewczyny (ja też jestem zmarzluchem :P) to przesyłam przepis na grzane piwo, które obiecałam :D Na pół litra piwa potrzebne są ze 3-4 żółtka, 9-12 łyżeczek cukru (ale można oczywiście więcej, według uznania). Piwo wlewamy do garnka, stawiamy na średnim ogniu i podgrzewamy. W tym czasie należy rozbełtać żółtka i do tych żółtek wlać trochę tego podgrzewającego się piwa. To wlewamy powoli do garnka z piwem ciągle mieszając. Dodajemy cukier i dalej mieszamy. Piwo podgrzewamy tak długo, aż będzie gorące, ale NIE MOŻE się zagotować. Smacznego! :piwa:

nanetka

Post » Śro wrz 30, 2009 21:07 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Nanetko! Jesteś WIELKA! :ok: :1luvu: :D.
Dzięki wielkie za przepis! :piwa: :D. Wydaje się prosty, więc mam nadzieję, że sobie poradzę i niczego nie hmmm...popsuję :lol: .
Pędzę czym prędzej do kuchni eksperymentować i wypiję za Wasze zdrówko! :piwa: :D .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Czw paź 01, 2009 11:20 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ulla pisze:Od dzisiaj też wszystkim wrogom będę życzyć, żeby w przyszłym życiu byli myszami! :ryk: :piwa: .

Ja też się ubawiłam :ryk:

Nanetko, dziekuję za przepis :love:

I powiem Wam coś: zaczęli grzać! :D

Erin

Post » Czw paź 01, 2009 11:33 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Erin pisze:I powiem Wam coś: zaczęli grzać! :D

:ok: :D .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt paź 02, 2009 15:09 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

I jak tam przepis? :D Ktoś testował? :P U nas tez już w domciu grzeją! :dance:

nanetka

Post » Sob paź 03, 2009 18:57 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Oj chyba żadna Cioteczka nie próbowała przepisu na grzane piwo :? Albo przeholowały :lol: :piwa:

nanetka

[poprzednia][następna]