Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 06, 2008 17:19

Nawet mój Teo jest zafascynowany Bigosem. xD Siedział przed chwilą przed monitorem i podziwiał. ;) Wlazła na wysoką półkę nad komputerem i jakby nigdy ni... się myje. Chyba pomyślał: 'Jacy przystojni, muszę się umyć, żeby mnie Duża po obejrzeniu zdjęć nie wywaliła z domu'. :D :P
No rezydenci przystojni, po prostu cud miód. ^^ Bigoś leniwiec niezły widać. ;] A Gulaszek już jaki wesoły, ślicznie się bawi.
A toaleta... Jestem zachwycona! :) A tak dokładniej to na jakiej zasadzie działa? :) B. estetycznie wygląda i co najważniejsze - funkcjonalna. Świetna, naprawdę gratulację za pomysł! Zazdraszczam... :twisted: :lol:
Obrazek

POMÓŻ!
Obrazek

Paula:)

Od: Śro lip 30, 2008 9:43

Post » Nie paź 12, 2008 18:51

Świetna kocia toaleta, fantastyczna....

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie paź 12, 2008 19:50

Wygląda na to, że Gulaszek już dobrze radzi sobie z oswajaniem nowego miejsca :lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon paź 13, 2008 7:49

Chyba mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że Bigos z Gulaszem czują się już w domu jak u siebie :D . Gulaszowi mija paranoiczny lęk przed TZ, już nie ucieka na sam jego widok i pozwala mu się czasami pogłaskać (a czasami nawet sam podchodzi, żeby TZ go pogłaskał - ale wciąż jeszcze kiedy TZ siedzi :P ). Tak poza tym, to o powrocie Gulasza do formy świadczy też to, że znów przejawia oznaki wyraźnego znudzenia :twisted: . Łazikuje po całym domu, pomiaukując, drapiąc okna, zaczepiając Bigosa, przeszkadzając mi w czytniu forum :twisted: , i w ogóle jest nieznośny :P . Gulasz jest dużo bardziej aktywnym kotem niż Bigos, potrzebuje więcej ruchu, zabawy, polowania. Śpi stosunkowo mało, w odróżnieniu od Bigosa. Tak sobie myślę, że przydałby się Gulaszowi jakiś kolejny tymczasik, jako towarzystwo do zabawy :twisted: , ale TZ nie chce o tym słyszeć :roll: :( .
Z dużym trudem znaleźliśmy dom dla Groszka, z przygodami zresztą (pierwszy domek nie wypalił, oddał kota po tygodniu; z drugiego Groszek uciekł na dwór, ale na szczęście się znalazł wieczorem...), więc TZ obawia się, że kolejny maluch może w ogóle nie znaleźć domu i zostać u nas :roll: . Ja tam nie miałabym nic przeciwko, i on dobrze o tym wie :twisted: , ale to nie ja sprzątam kuwety :P (przynajmniej przez czas ciąży).
Uciekam teraz do pracy, a wieczorem zamieszczę jeszcze kilka fotek Bigosa i Gulasza w domu :) . Miłego początku tygodnia wszystkim życzę! :)
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Pon paź 13, 2008 8:06

Jak się urodzi ten groszek, co w tobie rośnie, to i towarzystwo przybędzie...nie żebym odciągała cię od tymczasów, ale rozsądek twojego męża do mnie przemawia :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto paź 14, 2008 20:03

Ech, toteż nie buntuję się za bardzo, tak tylko pozwalam sobie trochę pomarudzić :P :wink: .

A dziś kilka obiecanych kocich fotek :) . Najpierw kwitnąca kocia miłość, na plastikowym krzesełku stojącym obok mojego komputerowego stanowiska:
Obrazek
Krzesełko staje się niezwykle atrakcyjnym dla kotów miejscem, kiedy siadam do komputera - moi chłopcy po prostu muszą być blisko mnie :lol: .

Bigos tak sobie upodobał spanie na nowym fotelu, że w krótkim czasie totalnie go zasierścił :? . Dlatego kupiliśmy gąbkowe legowisko, które można szybko zdjąć w razie wizyty gości - fotel pozostaje czysty i gość może spokojnie na nim usiąść :) . Legowisko zostało bez problemu zaakceptowane:
Obrazek

Bigos uwielbia też wylegiwać się przed drzwiami tarasowymi, spoglądając na ogród z miną pana na włościach :lol: :
Obrazek

A na koniec dwie portretówki:
Obrazek - Gulaszek
Obrazek - Bigos czyścioch :P
Obrazek

Domino76

Post » Wto paź 14, 2008 21:37

Dobrze że Gulaszek sie zaklimatyzował :D

A może by tak zamiast tymczasa sprawić mu stałego kumpla np jakiegoś Leczo czy innego smakowitka :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto paź 14, 2008 22:07

Domino76 pisze:A Gulasz mnie coraz bardziej zdumiewa, nic już nie rozumiem, jeśli chodzi o tego kota 8O :roll: . Od wczoraj po naszym terenie szaleją ogrodnicy, wyrównują teren, sadzą tuje, przygotowują ziemię pod trawnik. Trzech chłopa i kilka maszyn (w tym jeden nieduży traktorek) potrafi narobić niezłego hałasu, sądziłam, że Gulasz schowa się w jednej z kryjówek i nosa z niej nie wyściubi do zmroku. A tymczasem mój obłędny kot za nic ma hałasy i bliskość obcych ludzi za oknem, siedzi na parapecie i obserwuje ich pracę 8O .

No i bądź tu człowieku mądry i zrozum kota :roll: .

U nas była taka akcja, że niestety musiałam się wprowadzić do niewykończonego mieszkania, bo TŻ miał poważny wypadek, leżał w szpitalu i tak wyszło. Wykańczanie było potem, m.in. kładzenie kafelków w kuchni. Otóż wymyśliliśmy sobie, a właściwie TŻ wymyślił, bo ja byłam gotowa odpuścić, że kafelki mają być położone równo z niewykafelkowną ścianą. W tym celu Pan musiał przyjść i skuć tynk, tam gdzie miały być kładzione kafelki. Kto przyszedł się przyglądać Panu, który skuwał młotem tynk i klął na czym świat stoi? Rózia 8O
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 19, 2008 19:01

Dziś na początek zaprezentuję dwa zdjęcia salonu, powoli nabiera ostatecznej formy (jeszcze tylko firanek brakuje) :) . Żeby nie było, w końcu wątek koci, zatem kotów na zdjęciach salonowych nie zabrakło :lol: :
Obrazek Obrazek

A jako danie główne - kwitnąca miłość między Bigoskiem a Gulaszem:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Domino76

Post » Nie paź 19, 2008 19:09

Czy Bigoś ciamka Gulaszowe uszko?

:1luvu:

Salon cudny: jasny, ciepły, przestrzenny i zakocony :wink: :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie paź 19, 2008 19:26

Bigosek z czułością myje Gulaszową szyjkę i karczek, uszka zresztą też, ale ich nie ciamka, bo w sumie to on zastępował Gulaszowi mamę, co mu do dziś trochę zostało (to Gulaś przychodzi do Bigoska się przytulać) :lol: . Jedynym prawdziwym, niezmordowanym ciumkaczem był u nas Groszek - ale teraz już ciumka swoich dużych w nowym domku (i suczkę Mambę pewnie też :lol: ).

EwKo, cieszę się, że nasz salon Ci się podoba, mi jeszcze brakuje w nim wyraźnie firanek, ale to tylko kwestia czasu :wink: .
Obrazek

Domino76

Post » Nie paź 19, 2008 19:37

:1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie paź 19, 2008 20:34

Piękny ten Wasz salon 8)
a jego mieszkańcy znacznie przyczyniają sie do wyglądu ogółu :D

czarna.wdowa

Post » Nie paź 19, 2008 20:37

Skoro tak się zdjęcia podobają :wink: , to jeszcze jedna portretówka na dobranoc, czyli Bigosek i ja (albo inaczej "ciężarówka z kotem" :twisted: :lol: ):
Obrazek
A tu sam Bigosek z bliska, wyciągnięty w błogiej pozycji:
Obrazek

Bo u nas jest taki porządek przytulania: Gulaszek przytula się do Bigoska, Bigosek przytula się do mnie, a ja się przytulam do TZ :lol: .
Obrazek

Domino76

Post » Nie paź 19, 2008 21:22

Ciężarówka z kotem do góry kołami :lol:

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]