Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 07, 2025 1:21 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Ojej, ile zyczeń, jakie piękne zdjęcia, wszystko dla mnie... Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Własciwie już wczoraj było lepiej, ale dziś miałam dawno umówionych gości i nie mogłam zajrzeć na miau.
Oczywiście - łakomstwo! Kupiłam wafelki "chałwowe", bardzo smaczne, ale z warstwą czekolady - i dorobiłam się migreny "poczekoladowej", chociaż wydawało mi się, że ta czekoladowa warstwa jest niewielka...
A przy okazji opowiem Wam, że w czwartek próbowano mnie oszukać "telefonicznie". Najpierw zadzwoniła jakas pani - powiedziała, że z poczty, że jest dla mnie przesyłka z banku i czy będę w domu, bo kurier dostarczy. Potwierdziłam, bedę. Chciała potwierdzenia adresu - wymieniła ulicę i chciała, żebym podała nr - podałam, ale zapytałam, po co jej to, skoro ma adres na kopercie? Mruknęła, że ma obowiązek potwierdzić. Już mi się to nie podobało.
Za jakis czas kolejny tel. - wszystko na stacjonarny. Zgłasza się... Policja. I oczywiście wiedzą, ze dzwonili do mnie z poczty, że wyłudzają dane, że ktoś w banku chciał wziąć kredyt itd., stara śpiewka. I proszą o podanie numeru komórki, to zadzwonią na komurkę, bo ten telefon moze być podsłuchiwany - i powiedzą mi co roboć...
No to bardzo uprzejmie powiedziałam, żeby pan był uprzejmy zadzwonić na ten sam stacjonarny numer za pół godziny, a ja sobie w tym czasie zadzwonię do banku i dowiem się, o co chodzi. Pan jeszcze próbował cos powiedzieć, ze to przecież bank próbuuje mnie oszukać, ale powiedziałam ze to bez sensu i czekam na telefon za pół godziny, a teraz dzwonię do banku...
Potem się trochę wystraszyłam, bo uswiadomiłam sobie, że podczas rozmowy z "poczta" potwierdziłam swój adres. Na szczęście dzwonili tylko Świadkowie Jehowy i sąsiadka, której się zlew zatkał. Uff....
Oni te stacjonarne telefony biorą z książki telefonicznej, tam jest nazwisko, imię i ulica, bez nr domu i mieszkania.
A potem już dostałam migreny i zapomniałam o sprawie.
Jednak strasznie dużo tego oszustwa - przecież niedawno dzwonili do mamy Katarzynki! Trzeba uważać!
Zaraz kończę przeglądać miau - krótko mnie nie było, a tyle do doczytania!
Dobranoc wszystkim :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon kwi 07, 2025 2:57 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Jak to dobrze Jolu, ze juz wyzdrowialas! Milo Cie miec z powrotem.
Okropna przygoda z tymi telefonami. Az brak slow, zeby sie oszusci za policje podawali! Bardzo przytomnie zareagowalas. Trzeba sie bardzo ostroznie obchodzic ze swoimi danymi :ok:
Zaraz bede robic takie zdrowe batony na jutro. Ciekawe jakie wyjda? Moze i Tobie by posmakowaly zamiast wafelkow?
Batony zbożowe
100 g płatków owsianych
100 g masła orzechowego
100 g suszonych owoców
łyżka miodu
60 ml (około 5-6 łyżek) mleka kokosowego
Suszone owoce kroimy, dodajemy reszte skladnikow, upychamy w jakiejs foremce i wkladamy do lodowki na co najmniej 1 godz.
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pon kwi 07, 2025 4:06 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Fajne, ale ja bym wybrała bez suszonych owoców - zamiast nich dałabym orzechy. :D Na pewno będą smaczne!
Miłego dnia1
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon kwi 07, 2025 10:01 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Ciociu Jolciu, to ja Śpuki! Dobzie juś ci dobzie i jeśteś. Nie wiem jak moźna ciekolade wogle jeść to niedoble a duzie to jedzą a moja duzia to wogle ją ciumka i macia w kapucino mówi zie to jeśt pycha i sie ziajada. Jak juś to jeć mało ziebyś była i sie ciocie Cialinku i Kitku i inne na folum nie maltfiły.

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Pon kwi 07, 2025 13:50 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Jolu, bardzo się cieszę że lepiej się czujesz :1luvu: :1luvu:
Z tymi oszustami to trzeba bardzo uważać, wymyślają coraz to inne sposoby - dobrze że zachowałaś czujność. Tutaj to była taka "klasyka gatunku" - kredyt. Że też takie trudne to jest wszystko do namierzenia i tyłu ludzi udaje się bezkarnie oszukać. :|
pibon, aż mi narobiłaś smaka na takie batoniki, może sobie zrobię :ok:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pon kwi 07, 2025 16:03 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Kochana Jolu, uffff całe szczęście że na telefonach się skończyło, też bym się zdenerwowała :strach: :strach: :strach:
Zdrowia Jolu I Kotki :1luvu:
Pozdrowienia z pracowitego Gdańska.... :? :? :(
b.duze zmęczenie:(

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon kwi 07, 2025 21:36 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Spooxterium pisze:Ciociu Jolciu, to ja Śpuki! Dobzie juś ci dobzie i jeśteś. Nie wiem jak moźna ciekolade wogle jeść to niedoble a duzie to jedzą a moja duzia to wogle ją ciumka i macia w kapucino mówi zie to jeśt pycha i sie ziajada. Jak juś to jeć mało ziebyś była i sie ciocie Cialinku i Kitku i inne na folum nie maltfiły.

Spokusiu, my bedziemy pilnować Dużą, żeby tej czekolady nie jadła, bo tez cierpimy, jak ją głowa boli i lezy, zamiast się nami zajmować i karmić tym, co lubimy. Poza tym zajmuje nam wtedy łózko cały dzień, nie można się wygodnie wywczasować. :twisted:
Noski-noski przesyłam
Calineczka

Będę uwazać, Spokusiu, obiecuję!
Duza
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon kwi 07, 2025 21:41 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Silverblue pisze:Jolu, bardzo się cieszę że lepiej się czujesz :1luvu: :1luvu:
Z tymi oszustami to trzeba bardzo uważać, wymyślają coraz to inne sposoby - dobrze że zachowałaś czujność. Tutaj to była taka "klasyka gatunku" - kredyt. Że też takie trudne to jest wszystko do namierzenia i tyłu ludzi udaje się bezkarnie oszukać. :|

Tak, Soniu, masz rację, trzeba bardzo uważac! Nie powinnam była potwierdzać adresu. Wprawdzie ci oszuści działają głównie przez telefon, ale mogli próbować innej metody, jak już wiedzieli, gdzie mieszkam.
Pozdrawiam wieczornie :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon kwi 07, 2025 21:43 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Kochana Jolu, uffff całe szczęście że na telefonach się skończyło, też bym się zdenerwowała :strach: :strach: :strach:
Zdrowia Jolu I Kotki :1luvu:
Pozdrowienia z pracowitego Gdańska.... :? :? :(
b.duze zmęczenie:(

Aneczko, dbaj o siebie, nie przepracowuj się! To trudny czas, oby sił Ci starczyło na wszystko, co sobie zaplanowałaś! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon kwi 07, 2025 23:30 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

jolabuk5 pisze:

Tak, Soniu, masz rację, trzeba bardzo uważac! Nie powinnam była potwierdzać adresu. Wprawdzie ci oszuści działają głównie przez telefon, ale mogli próbować innej metody, jak już wiedzieli, gdzie mieszkam.

Najważniejsze że nie dałaś się naciągnąć :ok: Moja mama kiedyś wpuściła domokrążców którzy wcisnęli jej jakieś lecznicze koce i poduszkę. Owszem, fajne, ale cena nieporównywalna do sklepowych. Oczywiście jeszcze wzięła je na kredyt od razu w ich banku z wielkimi odsetkami. Potem poszła do swojego banku żeby wziąć pieniądze na ratę i pani aż się za głowę złapała. Doradziła mamie żeby wzięła kredyt w swoim banku, im od razu zapłaciła całość żeby nie płacić tych lichwiarskich odsetek. Ale mi się aż włos zjeżył na głowie że mama w ogóle ich wpuściła do mieszkania :strach:
Ona sama potem nie mogła sobie darować że tak się dała wyrolować.

Anna2016, mam nadzieję że chociaż w święta sobie odpoczniesz i znajdziesz czas na małe przyjemności i relaks :)

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Wto kwi 08, 2025 2:01 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

jolabuk5 pisze:Fajne, ale ja bym wybrała bez suszonych owoców - zamiast nich dałabym orzechy. :D Na pewno będą smaczne!

Masz racje z tymi orzechami! Zrobilam ze sliwkami suszoznymi i rodzynkami, zjadlam dzis w pracy do kawy ale tych orzechow wlasnie brakuje do smaku! Zwlaszcza wloskie by pasowaly, ale akurat nie mialam w domu zadnych.
Fredziu, Fredziulku
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Wto kwi 08, 2025 2:20 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

pibon pisze:
jolabuk5 pisze:Fajne, ale ja bym wybrała bez suszonych owoców - zamiast nich dałabym orzechy. :D Na pewno będą smaczne!

Masz racje z tymi orzechami! Zrobilam ze sliwkami suszoznymi i rodzynkami, zjadlam dzis w pracy do kawy ale tych orzechow wlasnie brakuje do smaku! Zwlaszcza wloskie by pasowaly, ale akurat nie mialam w domu zadnych.

Bardzo lubię włoskie orzechy, tylko muszę obierać ze skórki, bo zaraz mi się gdzieś przykleja w jelitach i szkodzi - nawet taka błonka pod skórką. Ale są pyszne! Laskowe i fistaszki zresztą też, ale włoskie lubię najbardziej :ok:
Następne zrób z orzechami. :D :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto kwi 08, 2025 2:27 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Silverblue pisze:
jolabuk5 pisze:

Najważniejsze że nie dałaś się naciągnąć :ok: Moja mama kiedyś wpuściła domokrążców którzy wcisnęli jej jakieś lecznicze koce i poduszkę. Owszem, fajne, ale cena nieporównywalna do sklepowych. Oczywiście jeszcze wzięła je na kredyt od razu w ich banku z wielkimi odsetkami. Potem poszła do swojego banku żeby wziąć pieniądze na ratę i pani aż się za głowę złapała. Doradziła mamie żeby wzięła kredyt w swoim banku, im od razu zapłaciła całość żeby nie płacić tych lichwiarskich odsetek. Ale mi się aż włos zjeżył na głowie że mama w ogóle ich wpuściła do mieszkania :strach:
Ona sama potem nie mogła sobie darować że tak się dała wyrolować.

Anna2016, mam nadzieję że chociaż w święta sobie odpoczniesz i znajdziesz czas na małe przyjemności i relaks :)

Ja też kiedyś wpuściłam! Powiedzieli, że w sprawie pradu, bo nie odpowiedziałam na jakieś-tam pismo w sprawie opłat - i dałam się nabrać. Oczywiście, nie byli z elektrowni, tylko oferowali umowę na dostawę "ranszego" prądu. Od razu się połapałam, że to albo przekręt, albo w najlepszym razie niezbyt korzystna oferta i powiedziałam, żeby mi ogertę przysłali, to przeczytam, posprawdzam i dam odpowiedź. Na szczęście poszli sobie, bo bałam się, że jeszcze mogą coś ukraść albo dać w głowę. Ale poszli, bardzo się dziwiąc, że nie chcę takiej korzystnej oferty :D
Dobrze, ze Twojej Mamie udało się wybrnąć z tego kredytu! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto kwi 08, 2025 18:25 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Dziękuję Jolu, jeszcze tylko półtora roku (na tyle jest umowa) :lol: :ok:
Zdrowia dla Was :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :kotek: :kotek:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Wto kwi 08, 2025 20:41 Re: Moje koty: Calineczka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Dziękuję Jolu, jeszcze tylko półtora roku (na tyle jest umowa) :lol: :ok:
Zdrowia dla Was :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :kotek: :kotek:

Ojej, to długo, ale może jakoś dasz radę, Aneczko... Oby tylko zdrowie dopisywało! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]