Felicita,Sevenek&Bohun.W DT Fox i Adaś, Marlon w DS. Fox (*)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 12, 2017 13:28 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

potrzymam za wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sty 12, 2017 15:00 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:Bardzo dziękujemy, kciuki potrzebne, bo mają moc! Panieneczka dzisiaj odrobinkę zjadła, umyła się (!!! w Azylu się nie myła!) i zaczęła nieśmiało zwiedzać pokój. Musiałam ją zostawić i biec do pracy, ale liczę na to, że będzie dobrze.

Niestety Sevenek i Fela mocno zasmarkani. Oczywiście koty są odizolowane. Mam nadzieję, że szybko im przejdzie.

przeziębiły się biedactwa przez te mrozy? :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 12, 2017 22:19 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok:
:ok: :ok:
:ok:
:ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw sty 12, 2017 22:31 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

ja tez trzymam za sliczna kociczke :ok: i za smarkańce też jak najbardziej :201461

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Nie sty 15, 2017 15:20 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

co u kociaków? :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sty 15, 2017 22:16 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Fajniutka :201461 To na pewno tylko tymczas? :mrgreen:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pon sty 16, 2017 17:16 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

My też zaciskamy mocno paluszki za kichających i za tymczasową Dziewuszkę :ok:
Te ciągłe zmiany pogody żle na Koty działają.
Mam nadzieję FEluniu że Ty już czujesz się dobrze po tej grypie
Ściskam Was mocno ,a wiejskie bidy Dziękują za bozitkę :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto sty 17, 2017 11:52 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Oj, ciężko u nas. Sevenek i Fela wciąż zakichane, na razie nie ma wielkiej poprawy. Leczymy, tulimy i kochamy.
Z Ducati przeżywamy ciężkie chwile. Miała straszne problemy z wypróżnianiem się, skończyło się w sobotę lewatywą, bo laktuloza, olej parafinowy i masaże nie pomogły. Zabieg był dla Ducati ogromnym stresem. Ale dziś pojawiła się normalna kupa i ucieszyliśmy się ogromnie (he he, ale to brzmi)! Niestety panieneczka ma ogólnie problem z załatwianiem się do kuwety. Próbujemy ją do niej zachęcić, jesteśmy w trakcie diagnostyki, czy wszystko jest ok. Myślę, że wszystko powoduje wielki stres. Wciąż jest przerażona. Troszkę lepiej jest z jedzeniem, potrafi już zjeść trochę sama, bez zachęcania. Bardzo lubi mleko. Dawaliśmy jej takie bez laktozy albo kocie, ale rozważamy podanie zwykłego, żeby sprawa kupkowa ruszyła.

Obrazek[/url]
Maciek przez ostatnie dni siedzi wieczorem i śpi w pokoju z Ducati, a ja z resztą. Odwrotnie się nie da, bo kiedy ja zamykam się z Ducati, to mam płaczący duet Fela - Seven pod drzwiami. Zazwyczaj wieczorami Maciek układa się z Bohunem na brzuchu i go mizia. Przez te kilka dni tego nie robił. Przedwczoraj znów miał miejsce ten wieczorny rytuał- Maciek położył sobie Bohuna na brzuchu i zaczął go miziać. I wyobraźcie sobie Bohun po raz pierwszy zaczął głośno mruczeć - a nigdy nie mruczał!!! Myśleliśmy, że nie potrafi. Bardzo się wzruszyłam - jak bardzo musiał tęsknić, jak bardzo musi kochać Maćka ten nasz charakterny ukraiński ślepaczek!

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Wto sty 17, 2017 12:22 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sty 17, 2017 13:13 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

FElunia pisze:Oj, ciężko u nas. Sevenek i Fela wciąż zakichane, na razie nie ma wielkiej poprawy. Leczymy, tulimy i kochamy.
Z Ducati przeżywamy ciężkie chwile. Miała straszne problemy z wypróżnianiem się, skończyło się w sobotę lewatywą, bo laktuloza, olej parafinowy i masaże nie pomogły. Zabieg był dla Ducati ogromnym stresem. Ale dziś pojawiła się normalna kupa i ucieszyliśmy się ogromnie (he he, ale to brzmi)! Niestety panieneczka ma ogólnie problem z załatwianiem się do kuwety. Próbujemy ją do niej zachęcić, jesteśmy w trakcie diagnostyki, czy wszystko jest ok. Myślę, że wszystko powoduje wielki stres. Wciąż jest przerażona. Troszkę lepiej jest z jedzeniem, potrafi już zjeść trochę sama, bez zachęcania. Bardzo lubi mleko. Dawaliśmy jej takie bez laktozy albo kocie, ale rozważamy podanie zwykłego, żeby sprawa kupkowa ruszyła.

Obrazek[/url]
Maciek przez ostatnie dni siedzi wieczorem i śpi w pokoju z Ducati, a ja z resztą. Odwrotnie się nie da, bo kiedy ja zamykam się z Ducati, to mam płaczący duet Fela - Seven pod drzwiami. Zazwyczaj wieczorami Maciek układa się z Bohunem na brzuchu i go mizia. Przez te kilka dni tego nie robił. Przedwczoraj znów miał miejsce ten wieczorny rytuał- Maciek położył sobie Bohuna na brzuchu i zaczął go miziać. I wyobraźcie sobie Bohun po raz pierwszy zaczął głośno mruczeć - a nigdy nie mruczał!!! Myśleliśmy, że nie potrafi. Bardzo się wzruszyłam - jak bardzo musiał tęsknić, jak bardzo musi kochać Maćka ten nasz charakterny ukraiński ślepaczek!

Elu zwykłe mleko niekoniecznie musi wywołać jakieś sensacje, ja daje kotom bardzo tłuste krowie i nie mają zadnych problemów, nawet jak mam maluszki to też dostają. Choć teraz z tej czwórki to Elenka i Daidy pija systematycznie, Tofik i Rudzia tylko od czasu do czasu spróbują mleka, wola wodę.

Bohunek jak już się rozmruczał to powinno mu to pozostać :D :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 17, 2017 20:41 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Źle się ten rok zaczął :placz:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw sty 19, 2017 12:39 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Za zdrówko wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob sty 21, 2017 13:37 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

hej! jak sie sprawy kocie maja?? :201461

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Sob sty 21, 2017 21:28 Re: F&S-szarobure koty dwa i Bohunek

Z Felą i Sevenkiem znacznie lepiej.
Z Ducati jest ciężko. Trwa diagnostyka, rokowania są niepewne. Kotka nie je samodzielnie, karmimy ją strzykawką. Na pewno ma nadciśnienie, co prawdopodobnie uszkodziło oczy. Serce powiększone, prawdopodobnie ma HCM. Niedobrze z płucami. Czekamy na konsultację kardiologiczną i rentgen klatki piersiowej.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

[poprzednia][następna]