Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 21, 2015 8:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

shira3 pisze:
mir.ka pisze:oto dzisiejsze całe 15 dkg kota :wink:
od wczoraj przybyło 2,5 dkg :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Matko jedyna....nie ogarniałam ostatnio forum a tu takie cudowne maleństwo? Biduś maluni :1luvu: Może mi się uda doczytać skąd się wziął......

i doczytałaś?
jaką małą biedę przynieśli do schroniska :placz: :placz: :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 21, 2015 8:26 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

charm pisze:jakie cudo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

(nie, proszę nie pakować i nie przygotowywać umowy adopcyjnej :mrgreen: )

jeszcze masz dwa miesięce czasu do namysłu, mozesz zmienić zdanie :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 8:29 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Gosiagosia pisze:Fuksik przepiękny, taki malutki slodki, Nigdy nie miałam takiego maluszka. Moje maluchy miały po 3 miesiące, bała bym się go dotknąć. Całuski dla maluszka, Czekamy na dalsze zdjęcia. :201461 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rudzia też miała 3 miesiace jak ja dostaliśmy, Tofik z Elenka były dorosłe, kilkuletnie
a te tymczaski to coraz młodsze mi się trafiają :(
też byłam spanikowana jak go zobaczyłam, ale musiałam się nim zaopiekować
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 8:32 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

isabell36 pisze:śliczniusi :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dzięki za drugiego linka - szwagier zgłupiał nie wie co kupić :mrgreen:

mały zmienia się z dnia na dzień, powoli zaczyna przypominać kota :)

wyśle Ci na pocztę co od nich dostałam,śliczna róża niebieska
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 9:01 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:Zamawiam zdjęcie ogonka i zdjęcie jak śpi :) Kochane maleństwo, takie maleńkie, ale pazurki już sterczą :D
:1luvu: :1luvu: :1luvu: Maluszku :) Ale przytyłeś przez noc :ok:

maluszek dzisiaj rano miał całe 17 dkg :D

zgodnie z życzeniem :)

zdjęcie ogonka....i nie tylko
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 9:03 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

i jak śpi, słodziak mały :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 9:23 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Fuksik....cudowny jesteś...dużo jedz,śpij i rośnij zdrowo!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto kwi 21, 2015 9:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Oglądaliśmy rodzinnie :) Zawołałam m, Kituś też chciał zobaczyć, ale się zirytował :D Dzidziunio słodki, ogonek taki sznureczek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Poświęciłaś mu sweter :mrgreen: Nie mogę przestać myśleć o tym, że on miał mamę :( To będzie pewnie bolało oddać go po tym jak on tylko Ciebie zna, będzie płakał :(
Najgorsze, że takie maluchy wyrzuca się na śmietnik, a na śmietniku nie raz znajdą je okrutne dzieci. A nawet jak nie to i tak trzeba zdążyć je znaleźć. Biedna też kocia mama, która traci dzieci - brzuszek pełen mleka, a jej skarbów nie ma. Ludzie są tak podli, jakby już kolejną granice podłości przekraczali :(

A maluszek ile już przytył odkąd jest u Ciebie? Kociaczki jak już są młodziutkie i ciekawe świata a przy tym zwinne, są chyba wszędzie w mieszkaniu w jednym momencie ;p Często się zastanawiam czy bym dała radę z takim szkrabem, jeszcze go nie mam a już się boję, że coś mogłoby mu się stać.

Na ogonku faktycznie jest jakiś pędzelek :)

Niebieską róże dostałaś od schroniska?

Znowu się wzruszyłam :cry: Ale ze mnie beksa :ryk:

A jakie mleczko on pije, jakieś specjalne? Jakbyś dała mi adres to wysłałabym Ci wkrótce jakiś prezent dla maluszka, coś smacznego i coś do zabawy :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto kwi 21, 2015 10:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Cześć Mireczko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ale szybko rośnie :mrgreen:
Jest kochany, słodki, cudowny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie wiem jak można takie małe cudo przynieść do schroniska... choć lepsze to niż wyrzucić choćby do śmietnika... bo i takie praktyki odchodzą, albo topienie itd :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto kwi 21, 2015 11:23 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Właśnie to bardzo dobra postawa, że przynieśli je do schroniska - tylko gdzie reszta i gdzie mama :(

klaudiafj

Post » Wto kwi 21, 2015 11:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:Właśnie to bardzo dobra postawa, że przynieśli je do schroniska - tylko gdzie reszta i gdzie mama :(

Dobra, niedobra. W schronisku trochę trudno zadbać w 100% o takiego malca. Ciężka praca z odchowaniem oseska, na szczęście Fuksika jest Mieczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Właśnie Miruś co z mamą i z innymi kociętami ?
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto kwi 21, 2015 11:47 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Miraclle pisze:
klaudiafj pisze:Właśnie to bardzo dobra postawa, że przynieśli je do schroniska - tylko gdzie reszta i gdzie mama :(

Dobra, niedobra. W schronisku trochę trudno zadbać w 100% o takiego malca. Ciężka praca z odchowaniem oseska, na szczęście Fuksika jest Mieczka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Właśnie Miruś co z mamą i z innymi kociętami ?

nic nie wiem, nie powiedzieli mi, ale często tak jest ,że ktoś przynosi małe i zostawia pod schroniskiem, nawet nie wiadomo kto
częściej to są już takie odkarmione ok miesiąca, ale nawet takie to za małe na oddzielenie od matki
nie pojmuje jak mozna to robić, ale sterylizacja to straszna krzywda dla kotki wg niektórych, ale jak urodzi i zabierze sie jej małe to nie jest krzywda :cry:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 11:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

aannee99 pisze:Fuksik....cudowny jesteś...dużo jedz,śpij i rośnij zdrowo!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

je 8 razy na dobę :mrgreen:
aż Tofik czuje się pokrzywdzony, bo on tylko 3 razy dostaje :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 11:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

klaudiafj pisze:Oglądaliśmy rodzinnie :) Zawołałam m, Kituś też chciał zobaczyć, ale się zirytował :D Dzidziunio słodki, ogonek taki sznureczek :1luvu: :1luvu: :1luvu: Poświęciłaś mu sweter :mrgreen: Nie mogę przestać myśleć o tym, że on miał mamę :( To będzie pewnie bolało oddać go po tym jak on tylko Ciebie zna, będzie płakał :(
Najgorsze, że takie maluchy wyrzuca się na śmietnik, a na śmietniku nie raz znajdą je okrutne dzieci. A nawet jak nie to i tak trzeba zdążyć je znaleźć. Biedna też kocia mama, która traci dzieci - brzuszek pełen mleka, a jej skarbów nie ma. Ludzie są tak podli, jakby już kolejną granice podłości przekraczali :(

A maluszek ile już przytył odkąd jest u Ciebie? Kociaczki jak już są młodziutkie i ciekawe świata a przy tym zwinne, są chyba wszędzie w mieszkaniu w jednym momencie ;p Często się zastanawiam czy bym dała radę z takim szkrabem, jeszcze go nie mam a już się boję, że coś mogłoby mu się stać.

Na ogonku faktycznie jest jakiś pędzelek :)

Niebieską róże dostałaś od schroniska?

Znowu się wzruszyłam :cry: Ale ze mnie beksa :ryk:

A jakie mleczko on pije, jakieś specjalne? Jakbyś dała mi adres to wysłałabym Ci wkrótce jakiś prezent dla maluszka, coś smacznego i coś do zabawy :)

mały dostaje specjalne mleko zastępcze w proszku, dla takich maluszków
jak będzie miał 4 tydzień to zacznę mu podawać już mokre dla maluszków http://www.zooplus.pl/shop/koty/produkt ... iat/173722
i suche, na początek moczone
mały w niedzielę po południu ważył 125 g a dzisiaj 170, ładnie przybiera i zaczyna craz bardzie przypominać kota, dzisiaj przy karmieniu zauważyłam ,że ma juz wąsiki :D
Obrazek

mir.ka

Post » Wto kwi 21, 2015 12:00 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

Jejciu, a to nie miał wąsików? :)
Do schronu decyzja zawsze dobra - lepsze to niż wyrzucenie na śmietnik :( A schron już pokieruje malce do takich Mireczek <3 :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]