Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 21, 2014 10:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Ja tam o życie walcze kazdego dnia na jawie.

Pomysł z Łodzią kupiony. Namów ich tylko do przeprowadzki.......gotowa jestem dziś ich zacząć pakowac. SŁOWO. Dziecko Młodsze doślę jak tylko skończy 18 lat.....DZIZAS. Serio. Mam potrzebę wyjechania na wyspę. ( warunek konieczny - MA być BEZLUDNA )
Mogę zabrać koty - ale nie wszystkie. Personę moge, Melanie mogę. Świry zostają! Mogą jechać do Łodzi.

Poza tym:
Upiekłam chleb. Nie mogę mówic, nie mogę przełykac. Ale: nie mam kataru, gorączki, nic poza tym gardłem mi nie dolega. I mam chyba lekki nadmiar wrażeń z powodu bezmiaru czasu przede mną.....

A co do cytryny - taka zwykła wyciskana być nie moze? Musi byc z buteleczki ( nawet chętniej, bo wygodniej - wcale nie muszę być naturalna. W gardle mam naturalność, wystarczy mi )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 21, 2014 10:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Neigh pisze:Dziewczęta - bardzo proszę o info, czy w kwestii rozliczeń - wszystko jasne i darczyńcy czują się usatysfakcjonowani. Gdyby coś było do wyjaśnienia, dodania - to chętnie to zrobię.

Nie zgłaszam absolutnie żadnych pretensji :)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto sty 21, 2014 13:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

A ja znalazłam takie coś. Lekturę szkoleniowo przeczytać w ukryciu przed persami... Potem oczywiście spalić, by się bestie nie dorwały.
królik dags pisze:
Szalony Kot pisze:Alix coś kombinuje, koty gromadzi :>

:lol: Bawi mnie to tym bardziej, że niedawno odświeżyłam sobie "Tailchaser's song" Tada Williamsa. Nie wiem, czy ktoś tutaj to czytał, ale tam zły pra-kot, Grizraz Hearteater, hodował i mobilizował własną rasę kotobestii, żeby opanować świat itd. itp. :lol:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sty 21, 2014 17:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Maksio Kura. HURRRA!!

Seras - 30 zł
kfiatek 1983 25 zł
Nemezis - 25 zł
Lilua - 10 zł
Bolkowa - 50 zł
Ewelina ( brak nicka ) z Gdańska - 25 zł
Gertaaa - 40 zł
korbacz9 - 50 zł
madziulam2 30 zł
Floxanna - 50 zł
marta-jolka 40 zł
Wirginia ( nadwyżka z bazarku ) - 40 zł

Razem ( o ile umiem liczyć......): 415 zł

Uzupełniam wpisy o wpłatach :

Kotkins - 100
Hikiko 50
Ab. 30
Egwusia - 50

415 + 230 = 645 zł

+ Błękitny Irys - 30
fenek_k - 15

645 + 45 = 690

Tradycyjnie wielkie MIAU - niech żyje nierząd!

i teraz 48 + 476 = 524 - wydano

Czyli 690 - 524 = 166 zł

Czyli do zagospodarowania zostało 166. Zdefrauduję i wyjadę na Hawaje. A powazniej......jesteście niesamowiet dziewczyny. Serio mówię. Zobaczcie ile można razem......
Ostatnio edytowano Śro sty 22, 2014 7:58 przez Neigh, łącznie edytowano 2 razy

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sty 21, 2014 17:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

I nie chwaliłam się w czwartek wieczorem Czarny Charakter znów przyjezdza......Tym razem do poniedziałku. Dalszych zaplanowanych wizyt brak.
28. 01 kontrola.

Zdaniem Ani oczy wyglądają dużo lepiej. Nie wiedziała, ze ma takie wielkie........obejrzę samodzielnie i opowiem wrażenia

Obrazek

Neigh

Post » Wto sty 21, 2014 18:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

W razie gdybyś jeszcze potrzebowała, to mów. W tym tygodniu MB Pieniężnej :wink:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Wto sty 21, 2014 19:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Neigh ja nie wiem czy doszlo
Doszlo?

Juz doczytalam :)
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Wto sty 21, 2014 19:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

:surprise: :ryk: :surprise:
Neigh pisze:.....Ewa z Chojnic .....

Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto sty 21, 2014 20:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Jeśli coś zostanie to ja mam propozycję.
Mianowicie - dajmy wyjątkowo PSU.
Temu biedakowi, którego Zosik z Najszczęśliwszą kupiły od pijaka za 5 zł i po pobycie w schronie pojechał do płatnego DT w celach resocjalizacyjnych.
Pies zwie się Bandi, a wygląda TAK: viewtopic.php?f=46&t=151021&start=810
Zosik (Duża samego Wasi!) jest osobą szczególną, ona ma naprawdę serce we właściwym miejscu, pomaga komu może.
A psiak jak najbardziej rokuje na fajnego stwora, jest coraz stabilniejszy psychicznie.

Taa...to była PORZĄDNY nierząd co się zowie! :mrgreen:

Bo w ogóle to WSZYSTKIE jesteście persami...nie, nie to chciałam napisać.
Poważnie napiszę.
Bardzo Wam Wszystkim Moje Drogie Dziękuję.
Kłaniam się czapką do kolan.
Po raz kolejny dowiodłyście ,że my tak sobie, po cichu potrafimy.
Bez wzajemnego pouczania, w miłej atmosferze zebrałyśmy grosz do grosza , kota przebadano , zabiegi wykonano, sprawę "sprawozdano" należycie i WSZYSCY są zadowoleni.
Jak zobaczyłam Wasze nicki do mi się tak jakoś zrobiło...no, fajnie być wśród przyjaciół.
Dooobra.

Odebrałam wyniki Felka, Fio i Mela.
Fio ma doskonałe wyniki poza minimalnie przekroczonym białkiem w surowicy. Ona brała Orungal...pozostałe wyniki ma idealne.
Felek- ideał.
Ku memu olbrzymiemu zaskoczeniu wyniki Mala są złe.
Ma znaczenie przekroczone parametry wątrobowe!
Zachodzimy w głowę co jest tego przyczyną: je wyłącznie Animndę Gran Carno, choć ostatnio dostawał na jeden posiłek Orijena dla psów.
Teraz ma puszki Rocco- to przyzwoite psie jedzenia , ok 70% czystego mięsa.
Dostaje surowe żołądki z sercami kurzymi- tak 200g co kilka dni.
Oprócz tego olej łososiowy na sierść.
Acha...no i MK podejrzał jak Babcia daje mu czasem resztki. Babcię zaaresztowano, przesłuchano i puszczono . Zatrzymano jej paszport i musi się zgłaszać na komendzie policji codziennie o 19 i się spowiadać.
MK jest jej kuratorem.
NIE WIEM dlaczego wyniki są jakie są.
Jutro robimy zęby i powtórzymy badanie, rozszerzone o amylazę trzustkową.
Mel troszkę przytył, ale nie aż tak...

Prosimy o kciuki dla niego i Felka jutro- obaj idę "na zęby"..

Mel wygląda kwitnąco, ma sierść jak lustro, jest nieziemsko łakomy a kupy przecudne, wprost do zakochania.
Ma ktoś jakąś ideę????

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 21, 2014 21:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Na psach się nie znam, na kotach zresztą też :cry:
Mogę tylko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za ząbki potrzymać.

Czy ktoś wie coś o tych zębach kocich?
Kotkins proszę jak będziesz pamiętała to zapytaj tego od zębów, czy jak 4 miesięcznemu kotu wypadną kiełki, a nie ma jeszcze stałych, to czy to jest źle?
Pytałam dzisiaj weta, ale on nie potrafi mi nic powiedzieć, zajrzał jej do pyszczka i powiedział, że jak do 6 miesiąca nie wyrosną to mogą już nie wyrosnąć. Koszalin to specyficzne miasto, dobrze, że weci tu praktykują jacy by nie byli. Specjalisty od kotów nie ma, a ten mój to jedyny, który wie co to barf i popiera taką metodę karmienia, ale on bardziej od psów jest.
Kurcze może strzelę jej rentgena u mojego dentysty i sprawdzę czy zalążki ma?
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto sty 21, 2014 21:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Neigh pisze:Dziewczęta - bardzo proszę o info, czy w kwestii rozliczeń - wszystko jasne i darczyńcy czują się usatysfakcjonowani. Gdyby coś było do wyjaśnienia, dodania - to chętnie to zrobię.

Kotkins dasz radę wkleić zdjęcia Maurycjusza z gruczołami? Poglądowo chociażby......

Ja także potwierdzam, że rozliczenia są dla mnie bardziej niż jasne ;)
I jeśli chodzi o mnie, to zgadzam się z Kotkinsem, żeby możemy pozostałą kwotą wesprzeć Bandiego. Oczywiście jeśli większość podejmie inną decyzję to zgadzam się w całości.

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Wto sty 21, 2014 21:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Ja zgadzam się na wszystko :twisted:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto sty 21, 2014 21:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Kciuki za Mela i Felka :) :ok:

A co do pozostałej kwoty ze zbiórki (przyznaję się do uczestnictwa -> Ewelina) to ja wierzę, że na cokolwiek zostanie przeznaczona to będzie to dobry cel :). Pomysł żeby przekazać to na Bandiego jest bardzo dobry. Fajna psinka z niego, oby znalazł fajnych ludzi ;).
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Wto sty 21, 2014 21:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Pewnie trudno powiedzieć. A dlaczego mała jako kilkumiesięczny kociak miała złe wyniki wątrobowe, trzustkowe i nerkowe? Na szczęście jej przeszło po lekach.
Albo popija cichaczem...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Wto sty 21, 2014 21:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- persowie puszyści :)

Zaglądam Ci ja na kotkinsowo, a tam psia propaganda.

W sobotę Bandi jedzie osobiście z opiekunką na PA (chcą sprawdzić, jak Bandi zareaguje na rezydentkę i ona na niego).
Kaskę na paliwo muszę wysłać i trzeba Bandisia zabrać do weta, bo opiekunka mówiła, że ostatnio pokasływał.
Dziękuję kotkinsu i Wam dziewczyny.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

[poprzednia][następna]