Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 14, 2013 14:47 Re: Broszka & Company

belkowa ścianka, a także wnęka w murze – wspaniałe! :-P
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon paź 14, 2013 14:52 Re: Broszka & Company

Nawet nie wiesz ile się musieliśmy nagadać i pilnować żeby panowie zostawili te wszystkie wnęki i wykusze (jest ich więcej) - oni wszystko chcieli zamurowywać i równać do kątów prostych :evil:
Nie potrafią zrozumieć że nam się podobają i chcemy żeby zostały :twisted:
Zresztą te belki też by najchętniej rozebrali :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon paź 14, 2013 14:54 Re: Broszka & Company

Ale tam będzie u Broszeczki ładnie po remoncie. Jak będą pokoiku dla gości z miau to też bym przyjechała do Was, oczywiście za opłata. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon paź 14, 2013 15:56 Re: Broszka & Company

Taaak - te belki, poza wnękami to moi estetyczni faworyci :mrgreen: :mrgreen: A poza tym, teraz te zdjęcia w kontekście poprzednich napawają nadzieją na zakończenie. Miłe. W jakiejś - niedalekiej - przyszłości :mrgreen:

Broszka, to jak to jest - kiedyś na zdjęciach Waszego domu, wydawało mi sie, że nikogo naokoło. Jest blisko droga, czy sąsiedzi tak, że sobie w okna zaglądacie??

A jakbym Cię adoptowała to też bym mogła na starość przyjechać? Z kotami?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto paź 15, 2013 8:43 Re: Broszka & Company

Morelciu, dom jest naprawdę duży - zmieszczą się i nasi staruszkowie i Ty z futerkami i jeszcze będzie miejsce dla gości :mrgreen:
Tylko pytanie czy uda się nam wyremontować resztę pomieszczeń do tego czasu :roll: Sądząc po kosztach tej łazienki czarno to widzę - nie wiem nawet czy na wiosnę w ogóle ruszymy z remontem dachu :|
No i ciekawe jak byś przeżyła u nas zimę bo np. skoki temperatury w domu byłyby dla Ciebie chyba zbyt ekstremalne? :wink:

Nasze gospodarstwo jest niby położone w samym środku wsi, ale do sąsiadów jest naprawdę daleko... Tylko jeden sąsiad jest obok - po drugiej stronie drogi. Latem od domów w oddali oddziela nas ściana zieleni - taki niewielki lasek. Alienor i Daga mogą potwierdzić że w ogóle nie czuje się że wieś jest gdzieś tam :) W zimie kiedy liści nie ma to widać kilka domów ale są w dolinie (a my na górce) - oddalone jakiś kilometr od nas. Wieś jest tak położona że wije się w dolinie wzdłuż rzeczki i drogi przez wiele kilometrów a domy są porozrzucane w oddaleniu od siebie, szczególnie te na wzgórzach.

Przywieźli wczoraj trociny i jestem rozczarowana bo coś okazały się bardzo lekkie te big-bagi :roll:
Wątpię żeby na pierwsze ścielenie do jednego boksu wystarczył taki jeden big-bag a liczyłam że jeden pójdzie na dwa boksy... No trudno, trzeba będzie w takim razie już zamówić transport palety paczkowanych trocin.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 15, 2013 9:24 Re: Broszka & Company

To ja będę na lato - zamiast na Florydę :mrgreen:
W Bieszczadach mieszkałam, 3st bywało w pokoju :twisted: Młodsza byłam ...

Wygooglowałam mapę z W...., ale tam jest tyle domów 8O i nie widać kto mieszka na wzgórzu :( . Ale fatycznie odległości między gospodarstwami są - fajnie w sumie, nie?

Czyli wychodzi, że trzeba teraz trzymać kciuki za trociny :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 15, 2013 13:31 Re: Broszka & Company

Za trociny nie trzeba kciuków :lol:
Przydałyby się bardziej za pierdylion innych spraw :wink:

morelowa pisze:To ja będę na lato - zamiast na Florydę :mrgreen:

Trzymam za słowo :mrgreen:
Choć ja bym wolała pojechać na tą Florydę jednak :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto paź 15, 2013 22:44 Re: Broszka & Company

To za pierdylion! :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro paź 16, 2013 7:57 Re: Broszka & Company

Ale moge za te trociny, mogę? Żeby konikom było wygodnie, a Tobie łatwo.. Łatwiej..
A inni sobie potrzymają za inne sprawy i tym sposobem wszystko się ułoży :ok:

Na Florydzie same stare dziady som. Stado emerytów :? nieeee..

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 16, 2013 10:14 Re: Broszka & Company

Wiecie co? Strasznie mnie wkurzają zakupy przez internet - a raczej niektórzy sprzedawcy :evil:
Kupiliśmy wannę od producenta - miała zostać wysłana za ok dwa tygodnie.
Prosiłam o poinformowanie mnie o fakcie wysłania żebym mogła śledzić przesyłkę przez net i przygotować się do jej odbioru. Oraz o to żeby kurier przyjechał samochodem małym, wielkości busa bo wielkie ciężarówki nie dojadą na moje podwórko.
I co? Nie minął jeszcze nawet tydzień i dziś znienacka dzwoni do mnie kurier że jest z wanną na rogatkach mojej wsi - samochodem wielkości tira :strach: Nosz krew mnie zalała :evil:
Dobrze że panowie z ekipy remontowej zgodzili się przenieść wannę te 100m od asfaltu bo musiałabym odmówić przyjęcia przesyłki :?
Do tego nie ma przy niej dołączonego żadnego dokumentu zakupu a miała być faktura :|
Jest tylko nie podbita karta gwarancyjna na której pisze że jest ważna wyłącznie z paragonem lub fakturą... :?
Co za beznadziejny sprzedający :evil:

To szarpanie się ze sprzedawcami i kurierami już mi mocno obrzydło szczerze mówiąc :roll: :|

Morelowa - trzymaj kciuki ale może za seniorki kopytne lepiej a nie za trociny :wink:
Wczoraj wysprzątałam boks jednej z nich i wyścieliłam wiórami... Kobyłka przyzwyczajona do słomy bardzo się zdziwiła i ofuczała co to za nowe wynalazki i miałam problem żeby ją w ogóle zaparkować w boksie. Niestety przez całą noc się nie położyła w ogóle na tych trocinach a ponieważ ma schorowane kopyta to dzisiaj ledwo wyciągnęłam ją z boksu taka jest kulawa i zesztywniała :(
A taki sajgon zrobiła w sensie kręciła się po boksie i wymieszała kupska i siku z wiórami że załamałam ręce bo wygląda tak jakbym musiała dzisiaj wysprzątać i wywieźć chyba wszystko do zera bo raczej nie uda mi się tego powybierać :strach: A miałam dzisiaj zrobić boks drugiej seniorki i już sama nie wiem :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro paź 16, 2013 13:03 Re: Broszka & Company

Już chciałam powiedzieć, że moje kciuki i będe se trzymała za co będę chciała... ale doczytałam 8O Może być za konisie :ok:

Tak sobie myślę, że teraz podczas tego remontu wyczerpią Ci się wszystkie możliwe trudności, bo to tak jakby na wszystkich możliwych frontach.
Więc potem będziesz już tylko odpoczywała ..hmm.. pomiędzy karmieniem zwierząt, doglądaniem, sprzątaniem, leczeniem i co tam jeszcze.. :roll:
Coś testuje Twoją cierpliwość..
Nigdy nie miałam trudności z zakupami internetowymi , ani moja rodzina. Ja nawet z zooplus i krakvetem sie dogaduję :mrgreen:

Odebrałaś tę wannę bez gwarancji i faktury? Może doślą?

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 16, 2013 14:13 Re: Broszka & Company

Odpocznę to sobie chyba dopiero w grobie :roll:
Zawsze coś się znajdzie do roboty żeby człowiek się nie zanudził przypadkiem :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 17, 2013 8:45 Re: Broszka & Company

Wczoraj lało a dzisiaj jest ładnie słonecznie choć dość zimno...
brrr... Przeziębiłam się przez te przeciągi w domu, mam gorączkę i mnie trzęsie :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw paź 17, 2013 9:09 Re: Broszka & Company

zdrowia życzymy, i ssij jakąś echinacee czy inny "wspomagacz" bierz. Przy tej pogodzie, panach fachowcach wietrzących chałupę - jak się nie przeziębić...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw paź 17, 2013 9:36 Re: Broszka & Company

Też powrotu do zdrowia życzę. :roll:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

[poprzednia][następna]