Kot-najlepszy przyjaciel.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 06, 2013 20:46 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Sihaja pisze:Zabawka super, dziewczyny fajnie się bawią, chociaż muszą na zmianę :)

Nie. Mogą razem ale jak jest coś nowego to Zuzia woli najpierw popatrzeć czy oby to bezpieczne. Jak Pola się pobawi i nic jej nie będzie to będzie znaczyło że zabawka bezpieczna i można się nią bawić :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob kwi 06, 2013 20:50 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

MalgWroclaw pisze:Dziewuszki wiodą beztroskie życie, które powinny mieć wszystkie koty. Fajnie się ogląda takie zdjęcia.

Nie mogę pomóc wszystkim ale staram się aby choć te dwie miały wszystko co kotu do szczęścia potrzebne - ciepły kąt,pełne miseczki i tyle miłości ile zechcą przyjąć. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 20:55 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewo, to nie był wyrzut do Ciebie. To wyraz tęsknoty za rajem, gdzie wszystkie stworzenia będą bezpieczne, zdrowe, nakarmione i szczęśliwe :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 06, 2013 21:04 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

MalgWroclaw pisze:Ewo, to nie był wyrzut do Ciebie. To wyraz tęsknoty za rajem, gdzie wszystkie stworzenia będą bezpieczne, zdrowe, nakarmione i szczęśliwe :(

Wiem. Wcale tego tak nie przyjełam :wink:
Miałam kiedyś w życiu [i nadal mam]takie marzenie. Jak wygram w totka jakąś znaczną kwotę to kupiłabym dom za miastem z dala od tego hałasu i miejskiego smrodu i otworzyłabym dom opieki dla psów i kotów. Na stałe zatrudniłabym weterynarza aby zwierzęta miały odpowiednią opiekę medyczną i wielu opiekunów dla tych zwierząt w proporcji góra 1:10 . Wiem że to nie realne nawet nie w kwestii wygranej ale zwierząt potrzebujących jest znacznie więcej niż byłabym w stanie przyjąć.
Dlatego nadal są to tylko piękne marzenia :cry:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 21:06 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

wiele osób realizowało takie marzenia i jakoś ciągle widzę, że to nie kończy się najlepiej. Patrz Violetta Villas i kilka innych.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 06, 2013 21:11 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Piękne fotki:)
Ech...też mi się marzy raj dla zwierząt...i tez mi się marzy wygrana w totka:)
Może wtedy byśmy stworzyły spółkę :wink:
Jedno jest pewne...do opieki nad zwierzętami trzeba podchodzić rozsądnie tzn, w grupie mądrych osób, nigdy w pojedynkę...

I nie mogę zrozumieć tych ludzi, którym los zwierząt jest im zupełnie obojętny....i rozumiem takie osoby jak Ty, które rozpieszczają do granic kociej wytrzymałości :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sama to praktykuję :D
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob kwi 06, 2013 21:11 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

MalgWroclaw pisze:wiele osób realizowało takie marzenia i jakoś ciągle widzę, że to nie kończy się najlepiej. Patrz Violetta Villas i kilka innych.

Tak i to jest właśnie smutne :cry:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 21:15 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

AnnAArczyK pisze:Piękne fotki:)
Ech...też mi się marzy raj dla zwierząt...i tez mi się marzy wygrana w totka:)
Może wtedy byśmy stworzyły spółkę :wink:
Jedno jest pewne...do opieki nad zwierzętami trzeba podchodzić rozsądnie tzn, w grupie mądrych osób, nigdy w pojedynkę...

I nie mogę zrozumieć tych ludzi, którym los zwierząt jest im zupełnie obojętny....i rozumiem takie osoby jak Ty, które rozpieszczają do granic kociej wytrzymałości :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sama to praktykuję :D

Ja też nie rozumiem takich ludzi.
Przecież to jaki stosunek mamy do zwierząt pokazuje jakimi jesteśmy ludzmi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 22:07 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewuniu, cieszę się, ze Poli i Zuzi podoba się zabaweczka. Dobrze ją wybrałaś!
Spotkanie było bardzo miłe, przy okazji ewcia poznała osobiście Jolę Dworcową :D
Moje koty zostały przez ciocię Ewę obdarowane pluszakami i (specjalnie od Zuzi dla Gucia) myszką. Poza tym Ewcia przyniosła puszeczki Gourmeda dla kotów ze Spały z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=151980&p=9726187#p9726187
(akcja Ewy_mrau) i suchą karmę dla kotów Joli Dworcowej...
Bardzo cioci Ewie dziękujemy!
Gucio
, Sabcia i reszta stada :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob kwi 06, 2013 22:16 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ja też bardzo się cieszę że mogłam was odwiedzić i poprzytulać Sabcię :wink: która nie uciekała przed ciocią i dużo do miej gadała. :ryk: Z Guciem też zawarliśmy porozumienie - ja patrzę on nie ucieka :D Poza tym odpowiadając mrugnięciem na moje mruganie oczami dał mi do zrozumienia że traktuje mnie jak przyjaciela i nie boi się mnie.To dla mnie bardzo dużo. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 22:58 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

viewtopic.php?f=1&t=152166 - zapraszam :1luvu: Na razie nie ma co oglądać ale już niedługo ... :twisted:
Ewo , to kolejny dowód na to że zwierzaki się znają na ludziach :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 06, 2013 23:47 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

barbarados pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152166 - zapraszam :1luvu: Na razie nie ma co oglądać ale już niedługo ... :twisted:
Ewo , to kolejny dowód na to że zwierzaki się znają na ludziach :1luvu:

Dzięki Basieńko za miłe słowa! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 23:50 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Idziemy lulać [ a właściwie to ja bo dziewczyny już śpią :ryk: ] i zapraszamy wszystkich na jutro [a raczej na dziś ,o rany już prawie pierwsza 8O 8O 8O ].
Dobrej nocki!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 07, 2013 0:08 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewa L. pisze:
MalgWroclaw pisze:Ewo, to nie był wyrzut do Ciebie. To wyraz tęsknoty za rajem, gdzie wszystkie stworzenia będą bezpieczne, zdrowe, nakarmione i szczęśliwe :(

Miałam kiedyś w życiu [i nadal mam]takie marzenie. Jak wygram w totka jakąś znaczną kwotę to kupiłabym dom za miastem z dala od tego hałasu i miejskiego smrodu i otworzyłabym dom opieki dla psów i kotów. Na stałe zatrudniłabym weterynarza aby zwierzęta miały odpowiednią opiekę medyczną i wielu opiekunów dla tych zwierząt w proporcji góra 1:10 . Wiem że to nie realne nawet nie w kwestii wygranej ale zwierząt potrzebujących jest znacznie więcej niż byłabym w stanie przyjąć.

Mamy takie samo marzenie :1luvu: Tylko ja jeszcze muszę zacząc grać w tego totka :roll:
Dobrej nocki , kochane ! :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 07, 2013 9:06 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

barbarados pisze:
Ewa L. pisze:

Mamy takie samo marzenie :1luvu: Tylko ja jeszcze muszę zacząc grać w tego totka :roll:
Dobrej nocki , kochane ! :1luvu:

Ja grywam sporadycznie i jeszcze nic wiekszego nie wygrałam. Właściwie to wygrywam wtedy kiedy nie gram bo nie płace za kupon. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]