Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 23, 2012 23:28 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Marto, oby Twoje słowa były prorocze...

Żeby Morris wypiękniał i żeby był kochany :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw lut 23, 2012 23:31 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

po_prostu_kaska pisze:Czyli najpierw pojawiają się łapy, a za nim wyłania się brzunio i reszta kota :ryk: :ryk: :ryk:

podciąga się łapiąc za dywan bo tam jest mało miejsca pi ciasno :-) teraz szaleje z TZem, chociaz ten drugi juz zmęczony i pewnie za chwilę się położymy, więc trzeba futrzaka trochę ugonić przed snem
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lut 24, 2012 9:40 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

jesteśmy po pierwszej nocy i po pierwszych walkach o poduszkę :-) Morris po wczorajszych szleństwach zasnął grzecznie w swojej budce i dopiero koło godz. 2-3 zaskoczył, że śpimy na łóżku i zaczęło się kokosznie koniecznie na mojej poduszcze i chrapanie przez zatkany nochal, więc dla mnie to był koniec spania :roll:
a dzisiaj było śniadanko, lekarstwa (Basiu podziwiam, że radziłaś sobie sama z kroplami do oczu :? ), a później szaleństwa po całym domu z filcakami :mrgreen:

PS. Na ile lat był oceniany wiek Morrisa?
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt lut 24, 2012 10:09 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Pamiętam, że Basia pisała, że ma około 3-4 lat. Nie wiem tylko czy później wet to potwierdził. Basia powinna dziś być to ewentualnie mnie poprawi.

Gratuluję pierwszej nocy :mrgreen: Cieszę się, że grubcio poczuł się swobodnie i bez krępacji postanowił skorzystać z poduszki :lol: Budził Was rano, że już głodny czy czekał cierpliwie aż sami wstaniecie?
po_prostu_kaska

Post » Pt lut 24, 2012 10:22 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Nasi weci wpisali mu wiek 4 lata... Prosiłam o oszacowanie.
Morris to niestety straszny namolniak.
Ostrzegałam :wink:

Nadal się martwię i zaciskam kciuki do białości.

Zasmarkana jestem kompletycznie i sapię jak stary parowóz.
Dziękuję za Wasze podejście i cierpliwość :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lut 24, 2012 10:50 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

po_prostu_kaska pisze:Pamiętam, że Basia pisała, że ma około 3-4 lat. Nie wiem tylko czy później wet to potwierdził. Basia powinna dziś być to ewentualnie mnie poprawi.

Gratuluję pierwszej nocy :mrgreen: Cieszę się, że grubcio poczuł się swobodnie i bez krępacji postanowił skorzystać z poduszki :lol: Budził Was rano, że już głodny czy czekał cierpliwie aż sami wstaniecie?

Po zachowaniu mozna by stwierdzić że to jeszcze kociak, bo w zabawie trudno za nim nadążyć :-) jedno pstryknięcie w filcaka w pokoju i za sekundę filcak lata po kuchni :-)

A w nocy było tak, że jak wstałam do łazienki to od razu byłam prowadzona do kuchni. Nic mu nie dałam, żeby się nie uczył nocnego budzenia. Poza tym w miskach miał troszkę pasztetu Gourmeta z wyprawki od cioci Zosi i suchej karmy, które później w nocy jeszcze podjadał.

Nie rzuca się jakoś specjalnie na suchą karmę, ale to taki mały cwaniaczek, który już się zorientował że w lodówce są lepsze rzeczy :-)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt lut 24, 2012 11:09 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ewexoxo pisze:jesteśmy po pierwszej nocy i po pierwszych walkach o poduszkę :-) Morris po wczorajszych szleństwach zasnął grzecznie w swojej budce i dopiero koło godz. 2-3 zaskoczył, że śpimy na łóżku i zaczęło się kokosznie koniecznie na mojej poduszcze i chrapanie przez zatkany nochal, więc dla mnie to był koniec spania :roll:
a dzisiaj było śniadanko, lekarstwa (Basiu podziwiam, że radziłaś sobie sama z kroplami do oczu :? ), a później szaleństwa po całym domu z filcakami :mrgreen:

PS. Na ile lat był oceniany wiek Morrisa?

Witam w pierwszym dniu Morrisa :D

Stopery do uszu już kupiłaś :mrgreen:

A co do kropli - wiem, że jestem nudna - ale napiszę jeszcze raz: spróbuj podpytać weta o maść. U mnie to naprawdę pomogło.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt lut 24, 2012 11:12 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

Ale Morris dostaje teraz inne krople.
Dwa rodzaje.
Nie wiem czy takie też są w maści. :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lut 24, 2012 11:15 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

meksykanka pisze:Ale Morris dostaje teraz inne krople.
Dwa rodzaje.

Przecież ja nie namawiam na konkretną maść - piszę tylko, żeby zapytać weta czy jest odpowiednik w maści.
Uważam, że warto pomęczyć weta, a nie kota :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt lut 24, 2012 12:11 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:
meksykanka pisze:Ale Morris dostaje teraz inne krople.
Dwa rodzaje.

Przecież ja nie namawiam na konkretną maść - piszę tylko, żeby zapytać weta czy jest odpowiednik w maści.
Uważam, że warto pomęczyć weta, a nie kota :)

Z tego co osobiście zauważyłam to Morris w ogóle nie lubi jak się ktoś interesuje oczami. Jak próbowałam jedynie śpiocha z nosa delikatnie ściągnąć palcem to w sekundzie głowa była odwrócona. Dzisiaj próbowałam zakropić oczy to włączył wsteczny i koniec. Jak dopiero TZ przytrzymał z tyłu to ja mogłam przytrzymać głowę i zakroplić. Myślę że z maścią mogło by być trudniej, bo kropla jednak szybciej wpadnie do oka :|
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt lut 24, 2012 12:16 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

A ja myślę, że wszystko pomału się ułoży :D

Niech on tylko poczuje, że już nigdzie więcej nie będziesz przenoszony :1luvu:
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt lut 24, 2012 12:55 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

A który kot lubi zakrapianie oczu? Żaden. Matwiejowi/Morrisowi myłam oczka , ale jakoś specjalnie nie protestował.Gorzej było z pazurkami, dawał mi do zrozumienia, że niezbyt mu się to podoba. Wyzdrowieje i nikt nie będzie go już męczył.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 24, 2012 12:58 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

No chyba, że będą męczyć zabawą :D
* Semper eadem *

ksb

Post » Pt lut 24, 2012 13:02 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ksb pisze:No chyba, że będą męczyć zabawą :D

wierz mi, że za nim ciężko nadążyć z zabawą, bo goni jak wariat po parkiecie i wślizgiem wpada pod szafę lub kanapę, później rundka wokół kanapy i za chwile jest już w łazience albo kuchni :mrgreen:
jak mi się uda to nagram filmik i zobaczycie co wyczynia, dosłownie jakby chciał się przed nami popisać i pokazać co potrafi :kotek:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Pt lut 24, 2012 13:07 Re: Matwiej - kot który rozdaje całusy - teraz Morris w DS :)

ewexoxo pisze:
ksb pisze:No chyba, że będą męczyć zabawą :D

wierz mi, że za nim ciężko nadążyć z zabawą, bo goni jak wariat po parkiecie i wślizgiem wpada pod szafę lub kanapę, później rundka wokół kanapy i za chwile jest już w łazience albo kuchni :mrgreen:
jak mi się uda to nagram filmik i zobaczycie co wyczynia, dosłownie jakby chciał się przed nami popisać i pokazać co potrafi :kotek:

I może tak jest faktycznie - zobaczcie jakiego fajnego kotka macie :D

A na filmik już się cieszę.
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]